Manarola, één van de vijf dorpen in de Italiaanse regio Cinque Terre. Manarola is niet alleen bijzonder vanwege het feit dat het één van de oudste dorpjes is in deze omgeving, het heeft ook een eigen dialect, het Manarolese, en de grootste wijnproductie in de regio.

Manarola Cinque Terre panorama wandeling

Manarola ontdek je het beste door te gaan wandelen. Vanuit het centrum van het dorpje zijn er diverse wegen naar boven die je over een panorama route leiden langs de wijnvelden. Check ook zeker even de video hieronder die ik maakte terwijl ik de panorama route bewandelde. Aan het einde van dit pad werd ik overweldigd door het uitzicht op dit gekleurde dorpje en ontdekte ik ook een top locatie van restaurantje en bar Nessun Dorma. Het restaurant is vernoemd naar de laatste door Puccini gecomponeerde aria, Nessun Dorma, uit zijn laatste opera Turandot.

Hotspot: Food & Wine Nessun Dorma Manarola Cinque Terre

Hotspot: Food & Wine Nessun Dorma Manarola Cinque Terre

Hotspot: Food & Wine Nessun Dorma Manarola Cinque Terre

Food & Wine Nessun Dorma

Bij zonsondergang ben ik terug gelopen de berg op en heb ik gedaan wat iedereen moet doen als je in Cinque Terre bent. Genieten van een aperetivo met een goede wijn die lokaal geproduceerd is en daarnaast een kaasplankje van lokale kazen. Dit tezamen met het uitzicht en de ondergaande zon is onvergetelijk. Kijk maar waarom….

Hotspot: Food & Wine Nessun Dorma Manarola Cinque Terre

Hotspot: Food & Wine Nessun Dorma Manarola Cinque Terre

Manarola - Cinque Terre

Reisvideo Cinque Terre

Ik heb een reisvideo gemaakt van mijn totale reis door de Cinque Terre. Heb je reisplannen hiernaar toe? Bekijk dan zeker de reisvideo voor een impressie van de bestemming.

Zie jij jezelf hier al zitten?

PalioTours
De afgelopen week heb ik rondgereisd met PalioTours door drie Italiaanse regio’s, Emilia Romagna, Cinque Terre en Piemonte. Ik vloog naar Milaan en reisde per trein naar Parma. Vanuit daar werden we gebracht naar Cinque Terre waar ik verbleef in Manarola. De reis naar Turijn was met de trein en ik heb zowel de stad als het binnenland ontdekt. Het thema van de reis is “Food & Wine Tre Regione” maar daarnaast heb ik ook vele anderen dingen gedaan. Stay tuned…

Print Friendly, PDF & Email