In april vorig jaar was ik 9 dagen lang aan het citytrippen door Zuid Afrika en bracht ik ook een bezoek aan de Zuid Afrikaanse stad Durban. Vrienden van mij zeiden nog; “Durban? Dat kan je wel overslaan hoor Henriëtte”. Vanaf het moment dat ik daar was en de stad verkende ben ik het er absoluut niet mee eens. Ik heb genoten van het strand, de veelzijdige stad, de vele bijzondere markten en de mogelijkheden om de natuur in te trekken op een paar uur rijden van de stad.

Ontdek Durban

Een uitgebreid verslag over mijn belevenissen in Durban kan je lezen in het artikel, “Wat moet je doen in Durban”? Een van de hotspots die ik ontdekte en jullie niet wil onthouden is het Cargo Hold restaurant. Aan het einde van de boulevard van Durban ligt uShaka Marineworld, hier is ook het restaurant gelegen. Dit winkelcentrum en foodparadijs is gratis toegankelijk en tegen betaling kan je een bezoek brengen aan het dolfinarium en waterparadijs.

Cargo Hold restaurant

Cargo Hold Restaurant

Even verderop ligt een oud vrachtschip dat jaren geleden is gezonken voor de kust en later is opgeknapt en verbouwd tot restaurant. Maar dat is niet het enige, het schip is dusdanig verbouwd dat er een heel aquarium in zit. Hoe bijzonder is het dat je kan tafelen en naast je niet alleen vissen maar zelfs haaien voorbij zwemmen? Het is dat het restaurant was volgeboekt in het weekend dat ik er was maar als ik ooit nog eens terugga naar Durban dan weet ik wel waar ik ga eten. Check ook zeker even mijn video voor een goede indruk…

Restaurant Cargo Hold

Wil je hier ook eens eten? Denk dan wel even hieraan:

Mocht je dus naar Durban gaan zorg ervoor dat je een reservering, voor zowel lunch als diner, maakt via de website, minimaal 2 tot 3 weken van te voren. Trek casual kleding aan, met slippers en/of korte broek word je niet toegelaten. Mocht je met kinderen reizen, let dan op want kinderen onder de 8 jaar zijn niet toegestaan om mee te nemen voor het diner en kinderen onder de 12 jaar zijn alleen op maandagavond welkom. Het restaurant is dagelijks geopend voor de lunch van 12.00 uur tot 15.00 uur en vanaf 18.00 uur is de keuken open voor het diner. Op zondag is het restaurant geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en worden er geen reserveringen aangenomen.

Restaurant Cargo Hold

 

Print Friendly, PDF & Email