Wat mij betreft is Café des Délices dé hotspot in het mooi blauw-witte dorpje Sidi Bou Saïd. Na zeven jaar dronk ik weer een drankje op het terras in het najaar van 2017.

Café des Délices – Sidi Bou Saïd

In 2008 was ik voor het eerst in Tunesië samen met mijn zusje. Vanuit Monastir hadden we een auto gehuurd en reden we naar het blauwe witte dorpje, Sidi Bou Saïd, in het noorden van Tunesië. Café des Délices is een hotspot die ik in 2008 dus al ontdekte. Toen blogde ik nog niet en helaas had ik nog maar één foto omdat mijn computer vlak daarna werd gestolen en tot overmaat van ramp ook mijn harddisk crashte. Gelukkig had ik nu de kans om terug te gaan en het was alsof er niets was veranderd. In Tunesisch opzicht zijn de prijzen duur, vergeleken met andere cafés. Maar voor ons als Nederlanders is het zeer betaalbaar en voor het uitzicht is het echt meer dan de moeite waard.

Een frisse smoothie kost rond de €3,-. Het is een café waar ook veel locals komen en waar je naast drankjes ook kleine gerechtjes kunt bestellen. De foto’s maken wel duidelijk waarom je hier naar toe moet…

Hotspot: Café des Délices - Sidi Bou Saïd - Tunesië

Hotspot: Café des Délices

Hotspot: Café des Délices - Sidi Bou Saïd

Hotspot: Café des Délices - Sidi Bou Saïd - Tunesië

Hotspot: Café des Délices - Sidi Bou Saïd - Tunesië

Sidi Bou Saïd - Tunesië

Hotspot: Café des Délices - Sidi Bou Saïd - Tunesië

Sidi Bou Saïd - Tunesië

Hotspot: Café des Délices - Sidi Bou Saïd - Tunesië

Sunset

Ben jij wel eens in Sidi Bou Saïd geweest?

Print Friendly, PDF & Email