Heb jij plannen om naar een wedstrijd te gaan kijken bij de Nürburgring? Hoe tof is het dan om te slapen bij Dorint am Hocheifel dat direct aan de Nürburgring grenst. Ze hebben zelfs kamers met balkon waar vandaan je de races kan volgen mits die natuurlijk op die baan plaatsvinden.

Hotels omgeving Nürburgring

Toen ik reisplannen had om naar de ‘Drift Cup’ in Duitsland te reizen zocht ik naar; ‘Hotels omgeving Nürburgring‘. Het Dorint am Hocheifel dat grenst aan de track van de Nürburgring sprong er voor mij direct uit. De luxe kamers aan de voorzijde van het hotel grenzen direct aan de baan en zo kan je vanaf je balkon genieten van de wedstrijden op de baan.

Daarbij zit er ook nog eens een toffe ‘Cockpit Bar‘ in het hotel waar je de race geschiedenis van de Nürburgring kan aanschouwen. Last but not least, zeker in de herfst kan het aardig koud zijn als je de hele dag buiten bent om naar races te kijken. Hoe fijn is het dan dat je in de avond ook nog gebruik kan maken van de sauna in het hotel.

Review Dorint am Hocheifel – Nürburgring

Vol enthousiasme reed ik naar de Nürburgring in de Duitse Eifel. Ik ben hier twee jaar geleden een midweek geweest voor een reisreportage in de Vulkaaneifel in de omgeving van Daun. Een prachtige omgeving waar het fijn vertoeven is. Het Dorint am Hocheifel grenst direct aan de Nürburgring en dat maakt dit hotel de perfecte uitvalsbasis als je races op het racecircuit gaat kijken of een van de ‘Nürburgring touristenfahrten‘ wilt beleven.

Het 4* Dorint am Nürburgring Hotel in de Hocheifel biedt uitzicht op de Nürburgring. Je hoeft niet bang te zijn dat je in ochtend wakker wordt van het gebrul van motoren, de kamers zijn zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het hotel geluiddicht. In iedere kamer vind je iets terug met betrekking tot het autosportthema. Wil je in de ochtend even sportief doen voordat je een lange dag een van de races gaat bekijken dan kan je terecht in het in 2015 geopende fitnesscentrum. Tegen betaling van €4,50 per dagdeel kan je gebruik maken van de sauna en het stoombad.

Het hotel restaurant Fascination en de nabijgelegen ontbijt- en en lunchzaal biedt direct uitzicht op de start- en finishlijn van het racecircuit. In het gehele hotel kan je gratis gebruikmaken van WiFi. Tegen betaling kan je de auto in de overdekte en beveiligde parkeergarage van het Dorint am Nürburgring parkeren. Als je aankomt rijden dan zie je links de oprit naar de receptie van het hotel, de parkeergarage ligt aan je rechterhand.  Wil je het motorsportmuseum op de Nürburgring bezoeken dan kan je daar vanuit het hotel naar toe lopen. De receptie van het Nürburgring Hocheifel Dorint Hotel is 24 uur per dag geopend.

Dorint am Hocheifel - Nürburgring

Review Dorint am Hocheifel - Nürburgring

Must do: Nürburgring touristenfahrten

Vanwege het enorme slechte weer, lees wakker worden in een wolk van mist die de hele dag niet is weggetrokken kon ik een van mijn dromen helaas niet waar maken. Daarbij was ik ook naar de Nürburgring gereden voor de finale van de Drift Cup 2018, ook die heb ik niet gezien vanwege het weer. In 2019 weer proberen! Maar als het weer goed is dan moet je wat mij betreft de ‘Touristenfahrten op de Nürburgring‘ eens ervaren. Een rondje rijden op de Nordschleife kost €25,- per persoon en is mogelijk van maandag tot en met donderdag. In het weekend kost het €30,- per persoon.

*Let op: de foto hieronder is een collage van de Drift auto van Johnny Voogdt tijdens de Drift Cup 2018.

Racecircuit Nürburgring

Wat te doen in de VulkaanEifel 

Zijn de races voorbij en wil je nog wat andere dingen doen in de Vulkaaneifel? Lees de artikel hieronder die ik schreef over wat je allemaal kan doen in de omgeving van Daun. van leuke stadjes tot toeristische tips voor de Eifel.

Wat te doen in de VulkaanEifel 

Zou jij ook wel eens bij Dorint am Hocheifel aan de Nürburgring willen slapen?

Print Friendly, PDF & Email