Vinschgau is een streek in Zuid-Tirol die grenst aan Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Zowel natuur als cultuur liefhebbers reizen graag naar deze regio en wij laten je graag zien hoe een vakantie bij Hotel Sand in Kastelbell-Tschars eruit kan zien.

Vakantie bij Hotel Sand in Kastelbell-Tschars

Kastelbell-Tschars is de zuidelijkst gelegen plaats in het Vinschgau en wordt gekenmerkt door wijngaarden en appelboomgaarden. Vinschgau staat bekend als ‘cultuurgebied in Zuid-Tirol’ en is in het Italiaans bekend als ‘Val Venosta‘. Een van dé bezienswaardigheden is Slot Kastelbell, het symbool van het dorp. Ook Slot Juval is een bezoek waard, het is het zomerverblijf van de beroemde bergbeklimmer Reinhold Messner en herbergt nu een van de zes Messner Mountain Musea.

Een populaire activiteit in Vinschgau zijn de “waalwegen”. Waalwegen zijn paden langs irrigatiekanalen. De populaire wandelroutes lopen parallel aan de smalle en kronkelige kanalen die vroeger werden gebruikt om het boerenland van water te voorzien.

Een ideale uitvalsbasis om deze omgeving te ontdekken is het viersterren Hotel Sand in Kastelbell-Tschars. Het hotel is gelegen aan de voet van de imposante drieduizenders van de Ortlergroep, het natuurpark Texelgruppe en het Nationale Park Stilfserjoch.

Het is de perfecte bestemming voor iedereen die dol is op wandelen en fietsen. Hotel Sand is een gecertificeerd mountainbike hotel en lid van de organisatie van wandelhotels in Zuid-Tirol. Dit hotel werd onderscheiden met drie bergkristallen, wat betekent dat je verblijft bij echte wandelexperts die wandelvakanties op het hoogste niveau aanbieden. Twee keer per week begeleidt de gastherenfamilie haar gasten persoonlijk op een wandeling door het landschap in het “zonnigste dal van de Alpen“. Van gezinswandeling tot exclusieve wandeltocht naar een bergmeer, er is van alles inbegrepen in het activiteitenprogramma van het hotel.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Hotel Sand in Kastelbell-Tschars

Genieten en ontspannen na een dag in de natuur

Een actieve genietvakantie, dat is de grootste passie die de eigenaren van Hotel Sand willen delen met hun gasten. Als je na je wandel- of fietstocht weer aankomt in het hotel, zijn er genoeg mogelijkheden voor ontspanning. In de saunawereld van Hotel Sand kun je heerlijk relaxen en de panorama sauna’s met uitzicht zijn fijn. Daarnaast staat het wellness team van hotel klaar om een scala aan massages voor diepe ontspanning of juist om je op te peppen aan te bieden.

Voor wie wilt is er een 25 meter lang sportzwembad dat het hele jaar door is verwarmd. Bij goed weer kan je ook buiten zwemmen in de natuurlijke zwemvijver in de prachtige tuin. En bij minder goed weer kan je ook terecht in het binnenzwembad van wellnesshotel Sand.

Hotel met sauna en zwembad in Vinschgau

Welke stijl hotelkamer kies jij?

De hotelkamers van Hotel Sand weerspiegelen de geschiedenis van de gastherenfamilie en zorgen ervoor dat iedereen een passende plek voor zijn of haar vakantie kan vinden. Het hotel is al vier generaties lang in handen van de gepassioneerde familie Bernhart. De hotelkamers zijn ontworpen in vier stijlen:

  1. Design;
  2. Classic;
  3. Tradition;
  4. Zirm (“alpenden”), zie de foto hieronder.

Hotelkamers Hotel Sand

Proeven van Zuid-Tiroolse specialiteiten

Chef-kok Florian Volgger en zijn team zorgen elke dag voor de verse en regionale ingrediënten die de basis vormen voor een gevarieerde en gezonde keuken. De keuken kenmerkt zich door mediterrane en hartige Zuid-Tiroolse gerechten op de borden.

’s Avonds creëert het keukenteam speciale fijnproevermenu’s waarbij hotelgasten kunnen kiezen uit vijf tot zeven gangen menu’s. Bij elke gang worden bijpassende Zuid-Tiroolse wijnen uit de wijnkelder geserveerd.

Leuk om te weten! In de lente en herfst organiseert Hotel Sand populaire wijnwandelingen. Ze voeren je langs waalwegen naar de wijndomeinen in de regio, waar je de wijnen kunt proeven en beoordelen.

Hotel met lekker restaurant in Vinschgau

Overnacht in gecertificeerd mountainbikehotel

Zet je helm op en stap op de fiets! Want Hotel Sand is een gecertificeerd mountainbikehotel en lid van de Ötzi Bike Academy. Sportieve en ontspannen fietsers, mountainbikers, race-fietsers, gezinnen en e-bikers, rond hotel Sand kan volop worden gefietst.

Gediplomeerde bikegidsen nemen je mee naar de mooiste uitkijkpunten en de beste mountainbiketrails van Zuid-Tirol. Het hotel is perfect uitgerust om fietsers te ontvangen. Van gratis gebruik van trekkingfietsen en fietshelmen tot verhuur van fietsen; een fietsenstalling en veel keuze aan routevoorstellen en kaartmateriaal: alles is voorzien. Het fietspad loopt vlak achter het hotel en brengt je naar almen en trails.

Mountainbike hotel in Zuid-Tirol

Het ‘actieve weken’ hotel arrangement – tot 3 november 2024

  1. 3 begeleide fietstochten met Ötzi Bike;
  2. 7 overnachtingen inclusief halfpension;
  3. 2 begeleide hotelwandelingen met de gastherenfamilie;
  4. Gebruik van Vinschgau Card, wellnesszone, 25 meter sportzwembad (het hele jaar door verwarmd), binnenzwembad, fitnessruimte, natuurlijke zwemvijver;
  5. Prijs per persoon voor 7 nachten vanaf €994,- Euro, aankomst zaterdag of zondag.

*Bekijk hier alle hotel arrangementen.

Omgeving Kastelbell-Tschars in het Vinschgau in Zuid-Tirol

Zou jij naar de streek Vinschgau in Zuid-Tirol op vakantie willen?

Print Friendly, PDF & Email