In de zomer staat het Oostenrijkse dorp Alpbach bekend als het mooiste bloemendorp van Oostenrijk. Het dorp is zelfs ooit als mooiste dorp van Oostenrijk bestempeld. Wil je hier eens naar toe, dan kunnen wij ‘Der Böglerhof’ aanraden, het is een hotel met een natuurlijk zwemmeer in Alpbach van waaruit je een geweldig uitzicht hebt. Uiteraard zijn er nog véél meer fijne faciliteiten voor een mooie vakantie in het Alpbachtal.

Pure nature spa resort in mooiste bloemendorp van Oostenrijk

Op een zonneplateau, op een hoogte van 1000 meter ligt Alpbach, een van de mooiste dorpen in Oostenrijk. De authentieke bebouwing, de mooie versieringen met bloemen op de houten huizen, het maakt van Alpbach een schilderachtig plaatsje dat al meer dan 50 jaar door vele toeristen wordt bezocht. Wandelgids Andreas laat je graag de mooiste plekjes zien, van de beste authentieke hutten tot verborgen plekjes. Ook fietsliefhebbers komen hier aan hun trekken want het Alpbachtal is een paradijs voor iedereen die graag fietst. Wekelijks worden er mountainbike excursies aangeboden, je kan mee met begeleide tochten of zelf een fiets, mountainbike of e-bike huren om erop uit te trekken.

Een van de mooiste en meest luxe resorts waar je in Alpbach kan verblijven is wellness hotel Der Böglerhof, dat zichzelf omschrijft als een “pure nature spa resort”. Of het waar is, durven wij niet met zekerheid te zeggen, maar men geeft aan dat dit ‘het enige vijfsterrenhotel van Tirol is dat aan een eigen natuurlijk zwemmeer ligt’. Ben jij dus meer een fan van natuurlijk zwemwater in plaats van een zwembad, dan is dit een ideaal hotel voor jou.

Het zwemmeer heeft een lengte van 30 meter en de nieuwe infinity panorama relaxpool is erin geïntegreerd. Het spa- en wellnesscomplex is compleet vernieuwd en biedt ruim 2000 vierkante meter aan faciliteiten voor de wellness liefhebber. De pure nature spa is alleen voor volwassenen. Daarnaast is er een speciale ‘Familienzeit Spa’, waar het hele gezin kan ontspannen. En wil je even zonder het kroost ontspannen, dan biedt het hotel in de zomermaanden kinderopvang aan. In de familie spa is er ook één sauna waar badkleding moet worden gedragen. Uiteraard zijn er meer sauna’s in het ‘Adults Only’ gedeelte, zoals een bio-sauna, Finse sauna en stoombad. Het binnenzwembad is voor iedereen toegankelijk en je kan zo naar buiten zwemmen.

In dit kleinschalige luxe hotel zijn in totaal 76 hotelkamers. Alle hotelkamers zijn ingericht in alpiene stijl. Wil je een kamer met meer luxe dan kan je kiezen uit 8 suites, waarvan 4 luxe penthouses met balkon.

Of je nu trek hebt gekregen van een dag in de bergen of van een dag ontspanning. Je zal inwendig verwend worden in het restaurant want de keuken is bekroond met drie koksmutsjes. Een leuke tip is jezelf verwennen met fine dining op topniveau in de meer dan 500 jaar oude Fuggerstube van het hotel. Zorg er wel voor dat je vóór aankomst een tafel reserveert in de stube.

♥ Bekijk hier nog meer over dit hotel in het Alpbachtal;
♥ Vlieg naar Innsbruck met Transavia, 60 kilometer afstand van hotel;
♥ Tip: stuur een vrijblijvende aanvraag rechtstreeks naar het hotel voor het beste tarief. 

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Hotel met zwembad Alpbach

Luxe hotel in Alpbach

Hotel met sauna in Alpbach

Zwem jij liever in een zwembad of in een natuurlijk zwemmeer?

Print Friendly, PDF & Email