Wij hebben een heerlijk hotel voor wijn- en natuurliefhebbers gevonden in Zuid-Tirol. Ontdek snel Hotel Der Weinmesser in Scena in Zuid-Tirol, wie weet is dit je volgende vakantiebestemming in de bergen.

Hotel Der Weinmesser in Scena in Zuid-Tirol

‘Der Weinmesser, passion for Wine & nature’, staat er op de homepage van het hotel. Al snel ontdekken wij dat dit het eerste wijnhotel in Zuid-Tirol was. ‘Der Weinmesser’ verwijst naar de man met het wijnmes wiens taak het was om de vaten en de schalen die in de wijnbouw werden gebruikt te kalibreren.

Hotel Der Weinmesser in Scena in Zuid-Tirol is een van de ruim 25 hotels dat is aangesloten bij de hotelcoöperatie Vinum Hotel Südtirol. Wij schreven al eerder een artikel over Wijn & Wellness reizen. Zeker een aanrader om te lezen als je nóg meer reisinspiratie over dit onderwerp wilt vergaren.

Het mag duidelijk zijn dat wijn centraal staat in dit viersterren superior hotel in het mooie Meraner land. Het hotel ligt op een zonneplateau boven Meran, dat bekendstaat vanwege het kuuroord in Meran. De familie Kohlgruber heet iedereen welkom in hun hotel waar lekker eten en drinken, ontspanning en design centraal staat. Het is een heerlijke plek voor gasten die willen genieten van de mediterraan-alpiene lifestyle. Voor wie als eerste van de lente zon wilt genieten, zit goed in Scena, ze tellen hier maar liefst 300 zonnige dagen per jaar!

*Bekijk de beschikbaarheid van dit wijnhotel in Zuid-Tirol.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Hotel Der Weinmesser in Scena in Zuid-Tirol

Puur genieten in de Vineaspa

Ontspanning in de bergen, dat beleef je in de VineaSpa van dit wijn- en wellness hotel. Stap de saunawereld in en geniet van je saunaronde. Zelfs vanuit de sauna heb je uitzicht op de bergen. Die bergen hoef je niet langs te missen want je kan daarna verder ontspannen in de rustruimte met je blik op de bergtoppen.

Trek een paar baantjes in het binnen- of buiten zwembad en geniet van de zonnestralen op je gezicht. Met 300 zonnige dagen per jaar kan je hier voldoende zonnevitamines op doen. Ga stomen in de Romaanse dampgrot en geniet in de bio-sauna van een opgieting met wijn. Ben je nieuwsgierig naar wellness behandelingen met wijn? Dan zit je hier goed want er worden ook vinotherapie behandelingen aangeboden.

Hotel met sauna Scena Zuid Tirol

Wellness hotel Der Weinmesser

Wine & Dine

Uiteraard kan je ook volop culinair genieten in dit hotel met bijpassende wijnen bij elk gerecht. Hotel Der Weinmesser is Scena in Zuid-Tirol biedt voor hotelgasten het zogenoemde genietconcept “MyWay” aan. Wie wil, laat zich verwennen door het ¾ verwenpension van het creatieve keukenteam.

Wil je liever uitgebreid culinair genieten? Dan kan je plaatsnemen in het het à-la-carterestaurant van Der Weinmesser. Hotelmanager Christian Kohlgruber is de chef-kok van en hij selecteert met veel zorg de beste regionale producten en veredelt ze in zijn keuken samen met zijn team tot smaakvolle creaties. Christian en zijn vrouw Doris zijn daarnaast ook de sommeliers die je alles kunnen vertellen over de wijnen. Wie weet mag je wel een kijkje nemen in de wijnkelder.

In het dorpscentrum van Scena bevind zich ook de Weinmesser´s Vinothek. Ga hier zeker een keer naar toe om te genieten van een goed glas wijn en laat je favoriete wijn goed inpakken om thuis na te genieten van je wijn en wellnessvakantie in Zuid-Tirol.

Hotel Der Weinmesser in Scena in Zuid-Tirol

Hotel Der Weinmesser in Scena in Zuid-Tirol

Romantische arrangementen Der Weinmesser

Hebben jullie al zin om een paar dagen te genieten in
Hotel Der Weinmesser in Scena in Zuid-Tirol?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email