Binnen de middeleeuwse stadsmuren van Siena ligt het 4-sterren hotel Athena. Ooit was het een meubelfabriek die werd geleid door de opa van Serena.

In de jaren ’70, toen de vader van Serena het bedrijf mocht overnemen, vertelde hij zijn vader dat hij er een hotel van wilde maken. Zijn vader had er geen goed gevoel bij en verwachtte niet dat het toerisme in Siena zo ver zou toenemen. “Gelukkig heeft mijn vader niet geluisterd”, zegt Serena. We hebben nu één van de best lopende hotels in Siena.

Hotel Athena Siena met dakterras

De fabriek werd volledig verbouwd en een paar jaar geleden werd er nog een grote renovatie gedaan. Het hotel telt 100 kamers waarvan alle op de 8e verdieping gelegen deluxe kamers zijn.

De ene helft van het aantal kamers heeft uitzicht op de straat en de andere kant kijkt uit over het platteland. Wat ik het leuke vind aan dit hotel is vooral het dakterras. Siena is een middeleeuwse stad met smalle en drukke straatjes.

In de zomer kan het er bloedheet zijn en er zijn bijna geen accommodaties binnen de stadsmuren die ook een buiten gedeelte hebben. Vanaf de vijfde verdieping kan je naar het dakterras dat aan de ene kant een wijds uitzicht geeft over de vallei en aan de andere kant kijk je op de stad.

Op het dakterras staat één ligbed en verder is het ingericht met stoelen en tafels waar bij goed weer het diner wordt geserveerd. Het is dus niet echt een plek om te zonnen, daarvoor kan je beter naar het stadspark van Siena gaan.

UItzicht over Siena

Dakterras met uitzicht

Naar Siena tijdens de Palio di Siena

Ik ben nu drie keer in Siena geweest om te werken tijdens de Palio di Siena op 2 juli en 16 augustus. Alle keren heb ik in andere accommodaties geslapen maar Hotel Athena is mijn favoriet vanwege de ligging, het buitenterras en de gastvrijheid die vaak bijzonder is in een familiehotel. Ohja en de WIFI is gratis, ook heel fijn:)

Vanaf het hotel loop je in nog geen 10 minuten naar de kathedraal van Siena en het Piazza del Campo, trek wel goede schoenen aan en bereid je voor op heuveltje op en af. Voordeel van dit hotel is ook dat mocht je een roadtrip maken door Italië er is gratis parkeergelegenheid direct bij het hotel en dat is uniek!

Siena

Faciliteiten Hotel Athena Siena

Elke kamer is ruim opgezet en voorzien van airconditioning. De kamers op de hoogst gelegen verdiepingen bieden het beste uitzicht. Denk eraan, voor het mooie uitzicht op de vallei heb je geen balkon maar de ramen kunnen uiteraard open. Wil je wel een balkon dan heb je een zijaanzicht op het dal en verder op de straat.

Het ontbijtbuffet is gevarieerd en vindt altijd op verdieping -1 plaats, een etage lager dus dan straatniveau. Vanaf hier kan je ook direct naar de parkeerplaats. ’s Avonds serveert het restaurant een combinatie van internationale schotels en Toscaanse gerechten.

Mocht je dingen willen ondernemen dan zijn er vanuit Hotel Athena genoeg excursiemogelijkheden. Uiteraard zijn een bezoek aan de beroemde wijnstreken Chianti en Brunello het populairst.

Kamer Hotel Athena          Kamer Hotel Athena

Ben jij wel eens in Siena geweest?

Print Friendly, PDF & Email