Natuur, avontuur en welzijn en dat 365 dagen per jaar, dat is wat je kan beleven tijdens een vakantie aan de Walchsee in Oostenrijk. Of het nou lente, zomer, herfst of winter is, er is een hotel aan de Walchsee dat het hele jaar door geopend is. Het is een zogenoemd ‘Aktivresort’, dat betekent dat bewegen en ontspannen hier centraal staat.

Hotel aan de Walchsee, 365 dagen per jaar op vakantie

Ben jij dol op vakanties in Oostenrijk? Dan is een vakantie aan de Walchsee misschien jouw volgende reisbestemming. Welk seizoen het ook is, je kan in deze omgeving altijd van alles beleven. In de zomermaanden is de Walchsee een van de warmste meren waar je kan zwemmen in Tirol. Het water kan temperaturen bereiken van rond de 26°C! De Walchsee ligt aan de voet van het Wilder Kaiser gebergte op zo’n 668 meter boven de zeespiegel.

De locatie maakt het dat de Walchsee tijdens de wintermaanden een mooi winters plaatje is. Je kan er wandelen door de sneeuw, sneeuwschoenwandelingen maken en zelfs een paar afdalingen maken. Je bevind je namelijk vlakbij het kleine skigebied Zahmer Kaiser – Walchsee, dat ligt in de Kaiserwinkl. In totaal is er 13 kilometer aan skipistes en kan je kan er een skiroute volgen van zo’n 3 kilometer. Er zijn drie skiliften die je de berg opbrengen naar een hoogte tot 1200 meter.

In deze mooie omgeving bevind zich Das Walchsee Aktivresort, een viersterren hotel waar gasten naar toe gaan die houden van een actief leven, gezond eten en voldoende ontspanning. “Move & Relax en balance your life zit in het DNA van Das Walchsee Aktivresort“, zeggen ze hier zelf over. Lekker vitaal zijn en blijven, maar ook volop genieten! Zoals je al kon lezen kan je zelf van alles ondernemen in de omgeving. En anders kan je kiezen uit een uitgebreid activiteitenprogramma van het hotel. Zo zijn er coaches en gidsen die je maar al te graag de omgeving te voet en al fietsend meenemen. Of je begeleiden tijdens het skiën en/of langlaufen. Je lichaam versterken kan ook in de indoor Move-zone. Hier worden gevarieerde groepslessen en trainingssessies met een personal trainer aangeboden, maar je kan natuurlijk ook zelf individueel sporten of een paar baantjes trekken in het binnen- en buitenzwembad.

Als gast van dit hotel aan de Walchsee profiteer je van heel veel mogelijkheden om te bewegen en goed voor jezelf te zorgen. Dat beweging goed is voor je lichamelijke en mentale gezondheid is duidelijk. Maar er is meer, je voeding is ook belangrijk. Het keukenteam maakt gebruik van de beste ingrediënten uit de regio en bereidt dat tot voedzame gerechten.

Ook belangrijk en vooral effectief is het relaxatie aanbod en het feit dat dit hotel een binnen- en buitenzwembad heeft. In totaal is het zwembad 24.5 meter lang en het wordt het gehele jaar door verwarmd tot een temperatuur van 30°C. Je kan zo van binnen naar buiten zwemmen. Heb je last van je spieren na alle inspanning dan kan je een sportmassage reserveren en ben je juist toe aan ontspanning dan zijn er ook behandelingen die daar op gericht zijn. Of wellicht wil je wel een schoonheidsbehandeling waar je weer van gaat stralen. Met een goede saunaronde kan je je ook wel een middag vermaken, die bestaan uit:

  1. Sanarium van 55 tot 70°C;
  2. Finse sauna van 80 tot 100°C;
  3. Stoombad tussen de 42 en 45°C;
  4. En een infraroodcabine met een temperatuur rond de 35°C.

♥ Ontdek hier alles over dit wellness- en sporthotel.
♥ Hier kan je onze uitgebreide reportage over het Walchsee Sportresort in Kaiserwinkl zien.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Hotel aan de Walchsee

Zou jij kiezen voor een zomervakantie of een wintervakantie aan de Walchsee?

Print Friendly, PDF & Email