Horror Nights in Europapark Duitsland, durf jij het aan? Sinds een aantal weken heb ik een nieuwe categorie op mijn blog; “Try before you die”, oftewel dit moet je een keer gedaan hebben als je ergens op reis bent.

“Try before you die”, een horror night?

Voor dare devils is het zeker een must om dit een keer te doen maar ik zal eerlijk zijn, ik heb het niet gedaan! Schaamte? Jazeker, maar ik ben bang dat ik het echt in mijn broek doe, zo hard gil dat het thuisfront het hoort en misschien wel even out ga van angst. Is het zo erg? Eigenlijk moet je dat snel zelf maar gaan ontdekken als je durft natuurlijk?!

Horror Nights

Horror Nights Europapark Duitsland

Zombie arrival, the dead inside, nightmare, end of days street en the crypt. Van 26 september tot 1 november is er op een apart terrein van het Europa-Park in Duitsland een Horror wereld ingericht.

Plattegrond Horror Nights - Europa-Park

Vijf grote witte tenten doemen op en als ik er rondloop kan ik mij nog moeilijk voorstellen hoe het er tijdens een Horror Night uitziet. Gelukkig had ik de kans om achter de schermen te kijken en mij rond te laten leiden door de Amerikaanse make-up artist Bill McCoy.

Make-up artist Bill McCoy          Make-up artist Bill McCoy

Horror Nights, made by Bill McCoy

Bill is sinds een aantal jaar verantwoordelijk voor de Horror Nights in Europa-Park en heeft dit jaar zelf drie Horror huizen ingericht. Zijn fascinatie voor horror huizen heeft hij al van kinds af aan. Waar hij opgroeide in Amerika heb je veel horror huizen en van het een kwam het ander. Bill is bekend van films als Zombieland en de Vampire Hunter.

Met een team van vijf personen maakt hij in drie uur tijd van de 320 castleden werkelijk angstaanjagende persoonlijkheden. Hoe hij dat doet kan je in het onderstaande filmpje zien. Nadeel; het filmpje is nagesynchroniseerd in het Duits.

Horror huizen

Bill leidt mij en de rest van de groep het donkere horror huis in. Met een zaklamp schijnt hij op de meest verschrikkelijke monsters en vertelt hij wat de gasten kunnen verwachten in elk van zijn gemaakte horror huizen. Het terrein waar we nu overlopen ziet er gewoon uit maar als de avond valt wordt de gehele ruimte voorzien van mist en zal er een totaal andere sfeer zijn dan nu bij klaarlichte dag.

Zijn inspiratie haalt hij uit van alles en nog wat. Soms loopt hij ergens en denkt bij de kleinste dingen aan iets of hij begint gewoon en ziet wel wat er van komt. Oude legendes doen het ook altijd goed en daar kan hij weer een nieuw horror huis op inspireren. Op de vraag wat het gekste is dat hij ooit gedaan heeft moet hij lachen en vraagt mij of ik het echt wil weten. Het antwoord zal ik hier niet vermelden maar ik kan je wel zeggen dat het voor een Amerikaanse pornofilm was.

Bezoek aan de Horror Nights

Je kan een combiticket voor het Europa-Park en de Horror Nights kopen of alleen een ticket voor de Horror Night. Het leuke is dat een deel van het park ook in de avond is geopend tijdens de Horror Nights en je dus ook een nachtelijke rit kan maken in één van de opengestelde achtbanen. Tickets kan je kopen via de website of via Europa-Park zelf. Je moet minimaal 16 jaar en je mag niet dronken zijn, al staat er dat dat mogelijk nog gaat veranderen.

Durf jij de Horror Night in het Europa-Park te bezoeken?

© Alle foto´s in dit artikel zijn van Europa-Park Duitsland, behalve van make-up artist Bill.

Print Friendly, PDF & Email