Een citytrip Innsbruck is zowel in de zomer als in de winter een aanrader! In dit artikel deel ik de hoogtepunten en uitkijkpunten in Innsbruck met je zodat jij naar de mooiste uitzichtpunten kan reizen.

Hoogtepunten en uitkijkpunten in Innsbruck

Naar het hoogste punt in een stad, iets dat ik altijd doe waar ik ook naar toe reis. Het is gewoon super leuk om een stad van boven te bekijken. En naar de hoogtepunten en uitkijkpunten van Innsbruck reizen is nog gaver dan ergens anders omdat de stad omsloten wordt door de bergen.

Innsbruck, de hoofdstad van de Alpen is zowel in de zomer als in de winter een bestemming waar je beslist een keer naar toe moet reizen. In dit artikel deel ik mijn tips voor de hoogtepunten en uitkijkpunten in Innsbruck die je wat mij betreft gezien moet hebben.

1 Nordkette kabelbaan Innsbruck
Hungerburgbahn – Hafelakar – Seegrube

Met stip op nummer 1, ga met de kabelbaan (Nordkettenbahnen) naar de top van de Nordkette voor het beste uitzicht over Innsbruck. Maar dat niet alleen, het uitzicht de andere kant op de Alpen is ook fantastisch. Vooral het contrast tussen de twee uitkijkpunten is fantastisch. In het centrum van Innsbruck bij het congrescentrum vind je de Nordkette kabelbaan die je (als alles meezit) in 30 á 40 minuten naar de top van de berg brengt.

 • Trek er minimaal 2,5 uur voor uit, incl. foto’s maken, wandelen en heen – en terug reizen;
 • Je neemt eerst de kabeltrein (Hungerburgbahn) naar het bergdorp Hungerburg;
 • Vanuit Hungerburg stap je over in de kabelbaan naar Seegrube;
 • De laatste halte van de kabelbaan is Hafelakar, op 2.255 meter hoogte;
 • Ga lunchen bij stop 2 (Seegrube);
 • De Nordkette-kabelbaan vertrekt elke 15 minuten, zeven dagen per week, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat;
 • Je hoeft niet te reserveren, kaartjes koop je bij het loket of de automaat bij Innsbruck congrescentrum: Innsbrucker Nordkettenbahnen – Höhenstraße 145A;
 • Toegangsprijzen zijn afhankelijk van hoe hoog je wilt gaan en hoe vaak je wilt gaan. Je kan ook kiezen voor combitickets.
 • De Nordkette is dagelijks geopend van 08.30 tot 17.30 uur en op vrijdagavond van 18.00 tot 23.30 uur.

Nordkette kabelbaan Innsbruck Hungerburgbahn - Hafelakar - Seegrube

2 Bergiselschans, skischans Innsbruck

Op de Bergisel vind je de Bergiselschans, de skischans in Innsbruck. De skischans werd in 1927 gebouwd en in 1964 en in 1976 was de skischans het toneel van de Olympische winterspelen.  Ga je mee met een tour dan heb je de mogelijkheid om plaats te nemen op het skischans bankje. Ik durf veel maar deze challenge heb ik maar even over geslagen. Iehhh, wat een hoogte! Maar het uitzicht is fenomenaal.

 • Adres: Bergiselweg 3, 6020 Innsbruck
 • Openingstijden: van juni tot oktober van 09.00 uur tot 18.00 uur. November tot mei van 10.00 uur tot 17.00 uur, dinsdag gesloten.
 • Parkeren is mogelijk bij het Kaiserjägermuseum. Het stadion ligt op 5 minuten lopen van de parkeerplaats.

Skischans Innsbruck

3 Lunchen bij Restaurant 1809, Tirol Panorama

Ben je net naar de top geweest van de Bergiselschans? Reis dan door naar Restaurant 1809 voor een drankje op het terras of een lunch in het restaurant. Neem ook even de tijd om naar het prieeltje te lopen voor uitkijkpunt tip nummer 3.

 • Adres: Bergisel 2, 6020 Innsbruck, Oostenrijk

Restaurant 1809, Tirol Panorama

4 Drink een High Wine in Skybar van aDLERS Hotel

Het DLERS Hotel is een 4* familiehotel in het centrum van Innsbruck naast het station. Op de 12e verdieping vind je de Skybar van het aDLERS Hotel. Bij slecht weer kan je binnen genieten van het uitzicht op de Nordkette. Maar je moet natuurlijk naar boven bij goed weer zodat je op het Sky Bar terras kan plaatsnemen om te genieten van het uitzicht. Wie weet heb je geluk en zie je nog een vliegtuig laag overvliegen.

Skybar DLERS Hotel Innsbruck

5 Wellness met een view @ aDLERS Hotel

Hou je van Spa & Wellness? Reserveer je kamer in het aDLERS Hotel en geef als preferentie door de 11e verdieping. Op de 11e verdieping zit namelijk de Spa van het aDLERS Hotel en daar kan je in je badjas chillen en relaxen terwijl je uitkijkt op de bergen. Zelfs vanuit de sauna en vanuit de infraroodcabine heb je een geweldig uitzicht over Innsbruck.

 • AdresBrunecker Str. 1, 6020 Innsbruck, Oostenrijk

Spa aDLERS Hotel Innsbruck

6 Bar 360 – Restaurant Lichtblick Innsbruck centrum

In de hoofdstraat van Innsbruck waar ook het shoppingcenter Rathaus Galerien is vind je op de 3e verdieping Bar 360 en Restaurant Lichtblick. Je kan hier dineren of naar toe gaan om een drankje te drinken aan de bar of chillen in één van de zithoekjes in deze ronde panorama bar.

 • Adres: Rathaus Galerien, Maria-Theresien-Straße 18, 6020 Innsbruck, Oostenrijk
 • Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 10:00 – 01:00 uur

Bar 360 Innsbruck centrum

Reizen naar Innsbruck

Je vliegt er in een uur naar toe vanaf Schiphol. In de zomer zijn de vliegtickets wat duurder dan in de winter. Hou hier rekening mee en boek je vlucht op tijd. In de winter kan je dagelijks naar Innsbruck vliegen waaronder ook vanaf Rotterdam / The Hague Airport.  Wat mij betreft is vliegen naar Innsbruck een van de mooiste vliegroutes die je gaat beleven. Je hebt niet voor niets “Team Innsbruck onder de Transavia piloten“.

 • Boek je vliegtickets naar Innsbruck met Transavia, vlieg er in 1 uur naar toe en zorg dat je een raamplaats hebt.
 • Manfred Gerold is een taxichauffeur die je in een luxe auto van het vliegveld komt ophalen voor een transfer. Voor info en prijzen: gerold-reisen@direkt.at.

Reizen naar Innsbruck

Wat te doen in omgeving Innsbruck

Blijf je langer in Innsbruck en wil je ook de omgeving verkennen? Check de onderstaande reistips voor leuke vakantie ideeën.

Welke hoogtepunten en uitkijkpunten in Innsbruck heb jij al eens gezien?

Print Friendly, PDF & Email