Vaak hoor ik mensen klagen dat ze na een lange vliegreis gesloopt aankomen op een bestemming. Ze hebben spierpijn, zijn moe en voelen zich absoluut niet fit. Persoonlijk heb ik er weinig last van. Het gebeurt mij heel vaak dat ik al voor we in de lucht hangen in slaap ben gevallen en pas wakker word als het toestel weer aan de grond staat en dat zowel bij lange als korte vluchten. Het enige waar ik dan wel eens last van heb is een stijve nek. Dat geluk van makkelijk kunnen slapen overal heeft niet iedereen en daarom deel ik mijn vliegtips aan de hand van de infographic met workouts voor onderweg naar vliegvakantie bestemmingen.

Hoe blijf je fit vóór en tijdens je vlucht?

Hoe blijf je fit vóór en tijdens je vlucht?

1. Blijf in beweging vóór je vertrekt
Zelf ben ik altijd last minute op het vliegveld dus ik heb genoeg beweging gehad voor ik instap. Ben jij een reiziger die ruim van te voren op het vliegveld is? Ga dan niet alleen maar chillen maar blijf ook in beweging.

2. Vermijd zware maaltijden en drink voldoende
Een foodie ben ik niet dus zware maaltijden zijn sowieso niet aan mij besteed. Houd in gedachte dat zwaardere maaltijden moeilijker verteren en dat dat je slaap kan belemmeren in het vliegtuig. Blijf voldoende drinken om uitdroging te voorkomen.

3. Draag kleding die lekker zit
Het lijkt mij heerlijk om in mijn trainingsbroek en hoodie te reizen maar ik ben niet het type om zo in het vliegtuig te stappen. Meestal trek ik een iets ruimere spijkerbroek aan met een t-shirt en vestje. Iets dat lekker zit is natuurlijk wel fijn tijdens een lange vlucht, dus hou rekening met je kledingkeuze. Ik neem zelf ook altijd nog een sjaal mee en soms een klein plaid omdat ik het al snel koud heb in de cabine. Heb je last van vermoeide benen tijdens de vlucht? Probeer dan eens een paar innovatie sokken die geschikt zijn voor het vliegen de bloedsomloop stimuleren. Reis jij graag in sportkleding? Kijk dan eens bij Otto online voor een lekker zittende vliegoutfit.

4. Neem niet teveel cafeïne
Drink geen liters cola en vele kopjes koffie voor je vertrekt, daar val je thuis ook niet makkelijk bij in slaap. Ik zie mensen vaak zelfs een alcoholisch drankje meenemen om een beetje bij weg te dommelen. Maar let op, drink daar niet teveel van want alcohol draagt uit en extra tijdens een vlucht.

5. Blijf actief in het vliegtuig
In alle voertuigen die bewegen val ik binnen no time in slaap. Ik heb niet eens de tijd om na te denken in het vliegtuig wat ik nu eens moet gaan doen. Mijn activiteit bestaat uit slapen en daar kom ik de vliegtijd wel mee door.

Hoe blijf je fit tijdens je vlucht?
Hoe blijf je fit voor en tijdens je vlucht?
Wat doe jij om actief te blijven tijdens een vlucht?

Wat doe jij om actief te blijven tijdens een vlucht?

Print Friendly, PDF & Email