De piste op wanneer je wilt en de garantie hebben dat je daadwerkelijk kan skiën en snowboarden! Sneeuwzekerheid vind je in het Hintertuxer Gletscher skigebied nabij Tux in Oostenrijk.

Sneeuwgarantie Hintertuxer Gletscher skigebied Tux

Waar vind je 100% natuurlijke sneeuwgarantie en dat dat 365 dagen per jaar? De Hintertuxer Gletscher in het Zillertal kan deze unieke belofte doen! De ligging van het Oostenrijkse dorpje Hintertux aan de voet van de gletsjer maakt dat alles mogelijk is.

Het Hintertuxer Gletscher skigebied wordt beschouwd als het ‘beste gletsjerskigebied ter wereld’ en is in Oostenrijk het enige skigebied waar je 365 dagen per jaar kan skiën.

Het Hintertuxer Gletscher skigebied nabij Tux vormt samen met andere skigebieden de sneeuwzekere wintersport bestemming Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000. Wintersporters kunnen in dit skigebied genieten van ongeveer 200 kilometer aan pistes. Van prachtige afdalingen met natuurlijke sneeuw, pistes met diverse moeilijkheidsgraden tot uitnodigende diepsneeuwhellingen en uitdagende buckelpistes. Zo is bijvoorbeeld het Betterpark Hintertux een van de hoogste freestylespots in Oostenrijk en een van de beste snow-parks in het Alpengebied.

Ben jij nog op zoek naar een sneeuwzekere wintersportbestemming in Oostenrijk? Dan is het Hintertuxer Gletscher skigebied nabij Tux wellicht jouw bestemming! Een aanrader om te verblijven is het Wellnesshotel Klausnerhof in Tux. Er zijn namelijk voor wintersporters een aantal hele fijne voordelen als je hier verblijft:

  1. De dalafdaling leidt direct terug naar het hotel.
  2. Gratis skibus die je in paar minuten naar dalstation van de gletsjerkabelbaan van de Hintertuxer Gletscher skigebied in Tux brengt.
  3. Vanaf Kerstmis zijn de eerste sporen van de dag op de Hintertuxer Gletscher één keer per week voorbehouden voor de gasten van het viersterrenhotel Klausnerhof. Zij skiën eerder door de poedersneeuw dan wie dan ook. Het ontbijt wordt geserveerd in het Tuxer Fernerhaus, midden in de bergen.

*Bekijk hier alle informatie over het hotel.
*Droom weg vanuit deze sauna met uitzicht in Tux.
**Huur een auto vanaf Innsbruck Airport, zo’n 90 kilometer van het hotel. 

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Na een dag op de piste, nagenieten in spa

Na een dag op de pistes van het Hintertuxer Gletscher skigebied nabij Tux kan je genieten van alle winterpret in de Panorama Spa van wellnesshotel Klausnerhof in Tux.

De spa bevindt zich op de bovenste verdieping van het Klausnerhof hotel en dat betekent dat je kan zweten in een panorama sauna met uitzicht, kan bubbelen met uitzicht en kan zwemmen met zicht op de besneeuwde bergtoppen. De waterwereld met binnenzwembad en buitenzwembad wordt het gehele jaar door verwarmd.

Heb je vermoeide benen na een dag skiën of snowboarden? Verwen jezelf dan met een goede sportmassage zodat je weer klaar bent voor een nieuwe dag in de bergen.

Wellness Hotel Klausnerhof Hintertux

Zou jij op wintersport vakantie willen naar
Hintertuxer Gletscher skigebied nabij Tux?

Print Friendly, PDF & Email