Ik dacht altijd dat wandelschoenen oubollig waren. Daarbij; “waarom zou ik wandelschoenen als extra bagage meenemen als ik ook gewoon op mijn gympen kan wandelen“? Inmiddels kan ik uit ervaring zeggen dat wandelschoenen wel degelijk een verschil maken tijdens een hike en dat er leuke modellen zijn die ook nog eens van lichtgewicht materiaal zijn gemaakt. Daarbij is er geen gymp die tegen een wandelschoen op kan qua profiel en stevigheid.

Met LOWA aan je voeten genieten van de wintersport

Tijdens mijn reis door Slovenië vorig jaar zomer zaten de LOWA Lady Light GTX  wandelschoenen in mijn travelbag. Speciaal ontwikkeld voor de damesvoet en ideaal voor op reis want ze zijn licht van gewicht, (950 gram). Nu ik een wintersportreis in de planning had heb ik opnieuw contact gezocht met LOWA of ze interesse hadden in sponsoring van de LOWA Cold Weather Boots. Er stond namelijk een dog-trekking met husky’s in het Duitse Thüringen op het programma en grip in de sneeuw en warme voeten is dan wel een must.

LOWA-Ravina-Wandelschoenen

LOWA Ravina GTX MID Ws
Met temperaturen beneden nul is het belangrijk dat je voeten warm en droog blijven. Net zoals met de LOWA Lady Light hoefde ik ook het type Ravina GTX MID Ws van LOWA niet in te lopen. Zo fijn, je trekt de schoenen aan en je kan er direct kilometers op wandelen. Ook deze uitvoering vind ik er voor een wandelschoen weer heel vrouwelijk uitzien. Wat mij betreft kan je ze ook prima in de stad dragen tijdens een winterse citytrip. De LOWA Ravina GTX MID Ws schoenen zijn gemaakt van het zogenoemde GORE-TEX materiaal waardoor ze ideaal zijn voor vele buitensportactiviteiten. De hike-schoenen zijn wind- en waterdicht en daarnaast hebben ze een heerlijk zacht (nep) bontje aan de binnenzijde dat zo lekker zit dat je je schoenen niet eens meer wilt uittrekken na een dag hiken door de sneeuw.

LOWA Ravina GTX MID Ws

 LOWA - wandelschoenen - wintersport eten van de wintersport

Onderhoud tips wandelschoenen
• Bewaar de schoenen op een luchtige en droge plek
• Smeer de schoenen van tijd tot tijd in met een kleine hoeveelheid vocht inbrengende crème
• Gebruik een textiel en impregneermiddel
• Laat je schoenen altijd goed drogen na een hike, bijvoorbeeld op een krant, voordat je ze wegzet

LOWA-Ravina-Wandelschoenen

Neem jij wandelschoenen mee als je op wintersport gaat?

Print Friendly, PDF & Email