Al weken staat alles in het teken van het WK voetbal dat gisteren van start is gegaan in de Corinthians Arena in Sao Paulo, Brazilië. In Nederland zijn we weer massaal naar de supermarkt gerend voor een juichpak of een hamster. Het nieuws besteedde uitgebreid aandacht in de aanloop naar het WK en wat voor gevolgen dat heeft voor de inwoners.

Het WK voetbal barst weer los

Gisteravond zag ik op het nieuws joelende voetbalfans die niet kunnen wachten om hun land te zien spelen op het Braziliaanse gras. Een paar kilometer verderop zijn een paar honderd mensen de straat op te gaan om te protesteren.

Hoe je er ook over denkt, veel Nederlanders zijn inmiddels afgereisd naar Brazilië waar het oranje al overal te zien is. In Nederland blijven we uiteraard niet achter want al dagen zie ik straten en huizen steeds oranjer worden.

Wedstrijd Nederland – Spanje

Ik ben geen voetbalfan, maar wel een sfeer fan en ik hou van de saamhorigheid die een event als dit met zich meebrengt. Vanavond zal ik dan ook ergens in het oranje verschijnen om de wedstrijd te bekijken.

Om 21.00 uur Nederlandse tijd is het zover en zal Nederland haar eerste wedstrijd spelen tegen Spanje. Dat deed mij terugdenken aan 2010, het jaar waarin we verloren van Spanje in de finale. De meeste voetbalfans willen hier vast niet aan herinnerd worden maar ik wil toch graag mijn belevenissen met jullie delen.

Oranje leeuwen in Tenerife, Spanje

Ten tijde van het WK van 2010 was ik werkzaam in Spanje. Met het oog op de aankomende wedstrijden hadden we vanuit Nederland een leeuwenpak meegenomen. Ik werkte daar voor drie maanden in de Nederlandse kroeg en discotheek ‘The Flying Dutchman’. Het leeuwenpak was een ultiem promotiemiddel voor de kroeg en daarnaast trokken we ook de aandacht in verband met het WK.

We hebben het tot aan de finale geschopt en zo heb ik weken lang genoten van het onherkenbaar rondbanjeren door de straten van Playa de las America’s in Tenerife als leeuw. Nou dat is zeker niet iets wat gauw nog een keer voorkomt. Het was hilarisch om te doen en te ervaren hoe mensen erop reageren.

Nederland WK - Tenerife     Nederland WK - Tenerife

Volg het WK in het buitenland

Ook al vind ik de sfeer in Nederland geweldig tijdens een EK of WK. Ik kan het iedereen aanraden om het ook te volgen vanaf een vakantiebestemming. Het brengt een bijzondere sfeer met zich mee om ergens anders de wedstrijden te volgen met de inwoners of met mede vakantievierders van eigen bodem.

Hoe jammer het ook was dat Nederland verloor, tijd om te treuren was er niet want het Spaanse feest barste los. En ik zal eerlijk zeggen daar ging ik helemaal in mee, want dat is uniek om mee te maken!

Voetbal Spanje WK     WK Voetbal Spanje

 Wedstrijden Nederland

Nederland zal de komende weken op de onderstaande data spelen:
Vrijdag            13 juni 2014    Spanje             Nederland
Woensdag       18 juni 2014    Australië         Nederland
Maandag        23 juni 2014    Nederland       Chili

Ik heb er zin in en hoop dat we zo lang mogelijk kunnen genieten van de oranjesfeer.
Ik ben benieuwd wat jij doet tijdens het WK?

Print Friendly, PDF & Email