Het Parool: “Reizen op eigen risico“, luidde het artikel van journalist Etienne Verschuren. Het artikel gaat over het feit dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken steeds preciezere reisadviezen afgeeft. Maar wat zegt zo’n advies nou eigenlijk en wat als je als reiziger toch naar een bepaald gebied afreist? Etienne benaderde mij om mijn mening hierover te geven en dat stond op zaterdag 8 augustus in de krant.

Het Parool: Reizen op eigen risico

De laatste tijd is het aan de orde van de dag. Overal ter wereld vinden vreselijke gebeurtenissen plaats dat ook een invloed heeft op het toerisme. De aardbeving in Nepal, de aanslag in Sousse en nu zijn onlangs ook de reisadviezen voor Turkije aangescherpt.

Zelf kwam ik hier onlangs helaas ook mee in aanraking. Ik had net genoten van een top reis in Tunesië waarna een paar dagen later het land werd opgeschrikt door een hevige terreur aanval. Voordat ik vertrok heb ik onderzoek gedaan naar de situatie, zie ook mijn blog: “Ik ga op reis naar Tunesië en check…”. Ondanks dat kan je dit soort gebeurtenissen niet voor zijn. Na de aanslag in Tunesië vond ik dat ik daar iets over moest schrijven, dat kan je teruglezen in mijn blog: Weer een aanslag op de vrijheid en het toerisme“.

Ik ben benieuwd wat jullie van het artikel vinden en of jullie je als reiziger later leiden door de reisadviezen, het meeneemt in je overweging of juist helemaal links laat liggen? Mijn mening, die van Robert van Traveljunks en van reisjournaliste Iris Hannema staan aan het einde van het artikel.

Print Friendly, PDF & Email