Gisteravond is Het Luchtkussenfestival geopend in het Huijgenspark in Den Haag. Uniek dit jaar is de Big Airbag en het “grote-mensen-springen”! Vooral vanwege dat laatste was ik er gisteravond bij want wat is er nou leuker dan je als volwassene weer even kind voelen en lekker rond springen?!

Luchtkussenfestival tijdens Hemelvaart Den Haag

Luchtkussenfestival Den Haag 14 t/m 16 mei

Het Luchtkussenfestival Den Haag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Ik sprak Joris via de telefoon omdat ik hem belde met de vraag, “mag ik komen springen?”. In het dagelijks leven is Joris cameraman en Emmy award winnaar met de documentaire, “Hunting for Taliban”.

Joris vertelde mij over het ontstaan van zijn idee en dat is ronduit bijzonder. Joris woont samen met zijn gezin aan het Huijgenspark in Den Haag, aannemer en vriend Adriaan woont daar ook en organiseerde op een dag voor de verjaardag van zijn dochter een feestje in het park, met jawel, een springkussen. De vaders spraken over het feit dat kinderen tegenwoordig zo weinig bewegen en dat terwijl de kids het springen allemaal fantastisch vonden.

Zoals zoveel mensen wel eens dromen gingen Adriaan en Joris direct om de tafel zitten want daar moest iets aan gedaan worden. En hoe gaaf zou dat zijn als het hele park ooit eens vol stond met springkussens? Cameraman Joris en aannemer Adriaan huurden een stel springkussens, vroegen de juiste vergunningen aan en zie hier, Het Luchtkussenfestival was geboren. Naast de twee heren heeft Arthur ook een belangrijke functie binnen het team als producer.

Luchtkussenfestival Den Haag 14 t/m 16 mei

Joris; “Zonder de support van mijn vrouw Anne had ik er nooit zoveel tijd in kunnen steken, daarbij werkt zij ook hard mee om ook dit jaar weer een mooie editie neer te zetten. Uniek dit jaar is het “grote-mensen-springen, want de ouders van alle kids wilde dat ook wel eens doen”. De droom van Adriaan en Joris is om ooit het Haagse Malieveld helemaal vol te zetten met springkussens voor het grootste Luchtkussen festival van Europa!

Wie, wat en waar is Het Luchtkussenfestival?

Gister is het festival van start gegaan in het Huijgenspark in Den Haag. Het Huijgenspark ligt tussen Hollands Spoor en het centrum van Den Haag en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Tot en met zaterdag kan je de hele dag rondspringen in het springparadijs vol luchtkussens.

Luchtkussenfestival Den Haag 14 t/m 16 mei

Van 11.00 uur tot 18.00 uur is het de place to be voor de kids, ze kunnen stuiteren op de luchtkussens, losgaan op de 70 meter lange “Mega-take-out-stormbaan” of zich wagen aan een basejump van 4 meter hoog. Ben je minimaal 1.20 dan kunnen ze ook de grote sprong van 7 of 10 meter proberen. Voor de kleintjes, in de leeftijd tot en met 4 jaar, is er een veilig eigen springdomein met onder andere een ballenbad en sprookjeskussen.

Base Jump, 4 meter

Luchtkussenfestival Den Haag 14 t/m 16 mei

Om 18.00 uur sluiten de poorten om vervolgens vanaf 19.00 uur weer open te gaan voor de volwassenen die zich willen uitleven. Dat is precies wat ik gisteravond heb gedaan met vriendinnen Linda en Eyleen. Thx girls, voor de fotografie en de video’s;)!

Luchtkussenfestival Den Haag 14 t/m 16 mei          Luchtkussenfestival Den Haag 14 t/m 16 mei

Wat een belevenis, ik vind het echt een aanrader

Ik zit nu thuis op de bank met een big smile dit verhaal te schrijven. Het is lang geleden dat ik zo heb gelachen, wat een avond! Werkelijk, ik vond het geweldig om mij een hele avond uit te leven, springen van 4 meter op de Base Jump, lachen, gieren en brullen op de stormbaan en proberen wie het snelste de aap kon bereiken die bovenop het luchtkussen zat.

Het Luchtkussenfestival

Big AirBag
De Big AirBag is een kussen van 10 x 10 meter waar èchte daredevils zich op kunnen laten vallen na een sprong van 7 of 10 meter hoogte. Een echte Freestyle jump dus. Jawel, ik kan nu zeggen dat ik één van de daredevils ben! Het is verplicht om een waiver te tekenen en eerst van 7 meter hoogte te springen. Op die manier kan de begeleider kijken of je goed genoeg springt voor de sprong van 10 meter. Mijn tip; niet kijken en doen! Ik liep naar voren met een kleine aanloop en sprong gelijk. De landig was prima en minder pijnlijk vond ik dan bij de Base Jump van 4 meter, de mat is zachter. Ik kreeg een “GO” voor de 10 meter. Maar dat was toch een mental ding voor mij. Ik durfde niet en heb de sprong van 7 meter nog een keer gedaan en die kan ik je echt aanraden. Volgend jaar ga ik weer en dan ga ik voor de 10 meter.

Het Luchtkussenfestival

Eten & drinken op Het Luchtkussenfestival

Er staan twee foodtrucks op het festival en een kleine ijssalon. Hier kan je allerlei drankjes en lekkere snacks halen. Er staan ook twee DJ’s die zorgen voor een lekker muziekje tijdens het jumpen.

 

Het Luchtkussenfestival

Food & Drinks op het Luchtkussenfestival

Food & Drinks op het Luchtkussenfestival

Tips voor Het Luchtkussenfestival

Vanavond is dus de laatste kans voor iedereen van 18+ om je uit te leven op de springkussens. Een paar tips van mijn hand en check ook zeker even de springregels:

  • Ik raad je aan er om 19.00 uur te zijn want daarna wordt het steeds drukker en zijn er langere wachtrijen.
  • Doe sportieve kleren aan die ook een beetje lekker ruim zitten.
  • Spring zowel van de Base Jump als op de Big AirBag met je benen naar voren, je armen naast je lijf en je kont naar beneden.
  • Kijk niet en spring gelijk.
  • Doe twee dezelfde sokken aan, gezien je je schoenen uit moet doen;)

Het Luchtkussenfestival

A small step, a big jump, a huge experience!

Volwassenen kunnen zich alleen vanavond nog uitleven
van 19.00 tot 23.00 uur! Ga jij ook rennen, springen en vliegen?

Print Friendly, PDF & Email