Bijna alles wat met reizen en anderen landen te maken heeft vind ik leuk om te ontdekken. Deze keer droom ik even weg naar Noorwegen en staat in dit artikel het Noorse merk Helly Hansen centraal met een review.

Noors outdoor merk Helly Hansen review

Ik ben een groot fan van goede outdoor kleding. Ik besteed zelf dan ook graag wat meer aan goede kleding zodat ik er langer plezier van heb. Daarbij ben ik ontzettend veel buiten te vinden omdat ik een echt buiten mens ben, als je iets vaker doet dan geef je er over het algemeen genomen ook wat meer geld aan uit.

Deze keer staat het Noorse kledingmerk Helly Hansen hier in de spotlight. Ik kende het merk qua naam en zag het vooral als ik in Scandinavië op reis was. Sinds 2022 heb ik een mooie samenwerking met dit merk, daar ben ik natuurlijk erg blij mee! Mocht je als lezer denken, die Henriëtte die draagt verschillende merken, ja dat klopt, dus dat heb je goed gezien. Ik ben van nature erg nieuwsgierig en wil vaak van alles proberen en zelf ontdekken. Daarbij werk ik samen met vele partners zodat ik jullie als lezers gratis van informatie kan voorzien over alles dat met reizen te maken heeft.

Deze keer gaan wij dus naar Noorwegen waar het outdoor merk Helly Hansen vandaan komt. Het verhaal van Helly Hansen start in het jaar 1877 in Noorwegen. De Noorse zeekapitein Helly Juell Hansen maakt op dat moment outdoor kleding vanuit huis om zelf warm en goed beschermd te zijn tegen de harde en koude Noorse weersomstandigheden. Niet lang daarna lanceerde kapitein Hansen en zijn vrouw Margrethe een bedrijf waarbij de productie van waterdichte jassen, broeken, zuidwesters en dekzeilen centraal stond. Het Noorse outdoor merk Helly Hansen is geboren.

Of je nu moeten werken in extreme weersomstandigheden, als professional de oceanen trotseert, bergen beklimt, pistes afdaalt of geniet van het outdoor leven. Helly Hansen beschermt je graag op reis.

Helly Hansen zegt zelf het nummer 1 kledingmerk voor skiprofessionals te zijn. Helly Hansen wordt gedragen in meer dan 200 skiresorts wereldwijd en meer dan 55.000 skiprofessionals dragen Helly Hansen ski kleding. Leuk om te weten is dat Helly Hansen sinds 2023 de  kledingsponsor van het Noorse Nationale Ski Team is.

*Ontdek hier al mijn persoonlijke reistips voor Noorwegen.
**Ook leuk, deze tips voor bijzonder overnachten in Noorwegen.
***Bekijk alle producten van Helly Hansen bij Bever en/of of bij bol.com.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Honden uitlaten strand Scheveningen

Helly Hansen review Precious fleecejack voor dames 2.0

Of je nu gaat wandelen of hiken, geniet van je urban stadsleven of warm wilt blijven in de winter, een lekker fleece vest hoort wat mij betreft in elke kledingkast thuis. Hoewel ik al jaren de hele wereld rondreis, blijft een koffer inpakken voor mij altijd een uitdaging. Vooral in de winter, als er veel warme kleding mee moet, die over het algemeen dikker en zwaarder is dan je zomerkleding.

Het Precious fleecejack voor dames 2.0 is volgens Helly Hansen zelf een mooi en technisch fleecejack. Ik zou het zelf een heerlijk ‘teddyvest’ noemen. Ik word zo blij van deze zachte, warme aan aaibare stof en ik heb dit soort vesten in allerlei kleuren en uitvoeringen in mijn kledingkast hangen.

Dit soort vesten zijn wat mij betreft de perfecte tussenlagen om onder een shell jas te dragen. Krijg je het iets warmer dan kan je je winterjas open ritsen en dit witte vest met een volledige ritssluiting lekker warm dichtlaten tot aan je kin. De hoge nek van dit Helly Hansen vest vind ik superfijn omdat het zo lekker warm is en je jezelf er helemaal in kan verstoppen.

Het vest is gemaakt van 100% gerecycled polyester en het weegt maar 490 gram. Dat betekent dat het echt een super lichtgewicht vest is, ideaal voor reizen met handbagage naar een koude en winterse bestemming.

*Bekijk dit warme witte snow vest bij Bever

Helly Hansen review

Wandelen met honden strand Scheveningen

Womens Nora Insulated Ski Jack

Als jij luistert naar de naam Nora is het extra leuk, maar deze Henriëtte is er ook heel blij mee! Als koffie en outdoor liefhebber draag ik deze door Helly Hansen genoemde ‘Womens Nora Insulated Ski Jacket’ in de mooie en bijzondere kleur; ‘Iced Coffee’. Bij Bever zie ik dit Helly Hansen jack nu alleen te koop in de kleur zwart. Wil jij ook die kleur van de foto, dan kan je die online in de webshop van Helly Hansen bestellen.

Tot nu droeg ik eigenlijk altijd lekkere grote ski jack tijdens de wintersport. Ik vond een groot ski jack lekker zitten en ik kon van alles in mijn zakken proppen. Tijdens het skiën zag ik steeds vaker vrouwen in, voor mijn ogen, hippe skikleding de pistes af komen. Het was geen jaloezie, maar ik dacht steeds vaker, misschien moet ik ook eens verder kijken dan mijn grote skibroek en ski jack.

Toen ik in contact kwam met het Noorse merk Helly Hansen was ik gelijk enthousiast over, zoals Helly Hansen het noemt, het Womens Nora Insulated Ski Jack. Als je het model van de jas van achter bekijkt, dan zie je dat het jack een mooie ronde vorm heeft. Daarbij kan je deze jas ook aan de binnenkant met een trekkoord verstellen voor de vorming van de taille van de jas.

Dit Helly Hansen Ski Jack is wat mij betreft een goed voorbeeld van een stijlvolle ski-jas waarin je de hele dag lekker kan sporten in de sneeuw en die ook nog eens leuk is om mee over het terras van de berghut te flaneren.

Als we even de technische specificaties induiken, dan heeft dit Helly Hansen ski jack een zogenoemde PrimaLoft® BLACK Eco-isolatie. Dat betekent dat de voering van dit ski jack voor dames voor 100% gemaakt is van gerecycled materiaal wat jou als drager een planeetvriendelijke warmte oplevert.

De buitenkant van dit dames ski jack heeft een PFC-vrije waterafstotende behandeling gehad om je droog te houden. Bij PFC praat men over geperfluoreerde en gepolyfluoreerde chemicaliën, de afkorting PFC staat voor PerFluorinated Compound. Als iemand dus tegen je zegt, of als je ergens leest dat iets PFC vrij is met betrekking tot outdoor kleding en/of een outdoor uitrusting dan betekent dat grofweg dat de outdoor kleding of outdoor spullen zijn behandeld met water afstotend spul zonder dat daar PFC’s aan te pas komen.

Helly Hansen geeft aan dat dit jack met kleine details een grote impact heeft. Ik kan het zelf niet beter omschrijven en het is gewoon waar! Ik vind een 2-weg rits echt een fantastische uitkomst en een jas zonder sneeuwvanger is wat mij betreft geen ski jack. Ik vind dat dit de pluspunten zijn van het Helly Hansen ski jack voor dames:

  1. Een 2-weg rits;
  2. Sneeuwvanger;
  3. Verstelbare taille en capuchon;
  4. Binnenzak waar je skipas in kan met rits.

Ook niet onbelangrijk in deze tijd. Als jij kiest voor een Helly Hansen ski jack voor dames dan kan je die met een schoon geweten dragen. Het Noorse merk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en alle producten van Helly Hansen worden op verantwoorde wijze gemaakt. Deze ski jas voor dames heeft een  gecertificeerde bluesign®-textielproductieproces achter de rug wat betekent dat men probeert om afval in elke stap van de kledingtoeleveringsketen te verminderen.

De buitenkant van dit Helly Hansen ski jack is gemaakt van 100% polyester en de voering is van 100% gerecycled polyester. Aan de capuchon zit een trekkoord zodat je de capuchon kan dragen zoals jij dat wilt. Persoonlijk vind ik het niet erg als iemand kan zien wat voor merk kleding ik draag, maar ik word er wel blijer van als je subtiel een merk op kleding zit. In deze Helly Hansen review is dat bij alle genoemde producten het geval, het HH logo is wat mij betreft subtiel in de kleding verwerkt.

*Bekijk hier het Womens Nora Insulated Ski Jacket bij Bever.

Helly Hansen review

Helly Hansen review

Warme en stijlvolle city- en outdoor parka

Ben jij op zoek naar een lekkere warme parka jas voor dames die je zowel in de stad kan dragen als tijdens outdoor avonturen? Dan kan ik je zeker de Helly Hansen puffy parka dames winter jas aanraden. Wat mij betreft heeft deze winterjas voor dames de volgende 6 voordelen:

  1. Een warme parka jas is sowieso belangrijk;
  2. Als een winterjas getailleerd is valt het iets mooier;
  3. De parka valt tot op de dijen, fijn dat achterwerk warm blijft;
  4. De steekzak op de borst is fijn voor het opbergen van je skipas;
  5. Een verstelbare capuchon houdt je op gure koude dagen extra warm;
  6. Omdat de jas iets langer is aan achterkant is het ideaal als je gaat zitten.

*Lees hier de complete review van Helly Hansen puffy parka dames winterjas.

Helly Hansen winter jas

Warme kleding Finland

Helly Hansen Avanti Stretch Skibroek

Of je nu op wintersport vakantie gaat of winterse avonturen ergens ter wereld gaat beleven. Een skibroek kan je ook prima dragen als wandelbroek, fietsbroek of welke activiteit dan ook in de buitenlucht.

Een skibroek houdt je lichaam goed warm, je kan gaan zitten waar je wilt, de broek is waterafstotend, winddicht en als je kiest voor deze stretch skibroek staat die nog galant ook.

Deze stretch skibroek heeft een hoge taille en een warme, zachte voering. Zelf trek ik altijd nog een thermo legging onder een skibroek aan, maar dat hoeft dus niet. Zelf vind ik deze witte skibroek ook goed bij de lichtblauwe jas passen. Enig nadeel van een witte broek is natuurlijk dat je alle viezigheid er direct op ziet.

Persoonlijk vind ik dat de pasvorm iets aan de smalle kant is. Ik draag zelf maat Medium, 38/40. Deze skibroek in de maat medium was echter te klein. Deze skibroek heb ik uiteindelijk in maat L besteld en die zit wel passend.

*Bekijk hier de Helly Hansen Avanti Stretch Skibroek bij Bever. 

Fatbiken in Oulu in Finland

Helly Hansen en duurzaamheid

Ook bijzonder, ik wist niet dat het bestond! In een aantal thermo kleding producten van Helly Hansen wordt gebruik gemaakt van de S. Café technologie. Met die technologie worden gerecyclede koffieresten in het materiaal ingebracht.

Door dat toe te passen in de thermokleding van Helly Hansen ontstaat er een duurzame UV-bescherming in factor 50 wat ervoor zorgt dat de kleding niet slijt of vervaagd tijdens het wassen.

Helly Hansen dames kelding

Leuk jack voor dames

Ben jij enthousiast over het Noorse outdoor merk
na het lezen van deze Helly Hansen review?

Print Friendly, PDF & Email