Heb jij reisplannen naar de Verenigde Arabische Emiraten? In dit artikel lees je al mijn handige tips voor een vakantie naar Dubai. Van wat kan je aantrekken op vakantie in Dubai, tot hoe zit het met alcohol drinken tijdens je vakantie in Dubai, tot eventueel een auto huren in Dubai en waar moet je op letten als je naar Dubai gaat.

Handige tips voor vakantie naar Dubai

Een vakantie naar Dubai is zeker een aanrader! Als het in Nederland kouder wordt heeft Dubai een heerlijke temperatuur voor een zonnige vakantie. En ook niet onbelangrijk, er is van van alles te zien en te doen! Niet voor niets is Dubai een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders in de herfst, winter en lente.

Dubai is onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). In totaal bestaat de VAE uit 7 emiraten, te weten: Ajman, Sharjah, Fujairah, Ras al-Khaimah, Umm Al Qaywayn en het hoofdemiraat Abu Dhabi. Zoals je ziet en in tegenstelling tot wat veel mensen denken, Oman is dus geen lid van de VAE.

Omdat Dubai een islamitisch land is, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal gebruiken als je op vakantie naar Dubai wilt. Zo is het aan te raden om rekening te houden met je kledingkeuze, is Dubai geen romantische vakantiebestemming waar je hand in hand kan wandelen en is het van belang om te weten dat je niet zomaar op straat ergens een wijntje of een biertje kan gaan drinken. Op deze vakantiebestemming gelden namelijk andere regels dan op Europese vakantiebestemmingen.

Wat mij betreft kan ik een vakantie naar Dubai aanraden. Het is een bijzondere bestemming die je een keer gezien moet hebben. Je kan onder andere met FTI naar Dubai reizen. Het is ongeveer 6.5 uur vliegen naar Dubai vanaf Amsterdam Schiphol Airport. De beste reistijd voor een vakantie naar Dubai is tussen november en april.

*Bekijk hier al mijn reistips voor Dubai;
*Gaaf! Bezoek deze rooftop bar in Dubai.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Auto huren in Dubai tips en ervaringen

Algemene tips voor een vakantie naar Dubai en handig om te weten

 1. In Dubai kan je gewoon het water uit de kraan drinken;
 2. Het is niet verplicht maar het wordt wel gewaardeerd om fooi te geven in Dubai;
 3. Denk eraan om een drie-pin reis adapter mee te nemen, (bekend als Engels stopcontact);
 4. Fijn! Het gebruik van WiFi is zeer toegankelijk, op veel openbare plekken is het gratis beschikbaar;
 5. Nederlanders kunnen vrij naar Dubai reizen, alleen een stempel van Israël in je paspoort kan niet gewaardeerd worden;
  *De Verenigde Arabische Emiraten erkennen het bestaan van Israël niet.
 6. In principe kan je vrij fotograferen in Dubai, ik raad het af om moslima’s te fotograferen en overheid- en militaire gebouwen;
 7. Je kan altijd last minute een vakantie naar Dubai boeken, je hebt met een Nederlands of Belgisch paspoort geen visum nodig;
 8. In de VAE worden bijna alle VoIP diensten geblokkeerd, dat betekent dat je niet kan videobellen via WhatsApp, FaceTime en Skype;
  *Het is ook verboden om een VPN dienst te gebruiken.

Reistips vakantie Dubai

Wat mag en moet je niet doen in Dubai!

Ook belangrijk als je op vakantie gaat naar Dubai is dat je weet wat er verboden is en wat je wel en niet mag en moet doen. Zoals ik al schreef is Dubai een Islamitisch land waar andere regels gelden.

 1. Hou jij van topless zonnen of een naturisme vakantie? Dit is verboden in Dubai!
 2. Het dragen van kleine bikini’s, strings en  doorschijnende (zwem)kleding is niet toegestaan;
 3. Het dragen van strandkleding is alleen toegestaan op het strand, ga dus niet in strandkleding naar een mall;
  *Tip: neem een sjaal mee die je ten alle tijde kan omslaan en een lange wikkelrok bijvoorbeeld.
 4. Elkaars handen vasthouden, elkaar een knuffel geven, zoenen in het openbaar, het is allemaal sociaal onacceptabel om dat te doen tijdens een vakantie in Dubai.

Handige tips voor vakantie naar Dubai

Kleding tips voor een vakantie naar Dubai voor mannen en vrouwen

Je kon hierboven het een en ander al lezen qua kleding voor een vakantie naar Dubai. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat alle kleding de schouders moet bedekken en ook je benen, het liefste tot net over de knie.

Een topje met een (diep) decolleté voor vrouwen en een hemd voor mannen mag dus niet gedragen worden. Een t-shirt met een V-hals of een truitje met korte mouwen mag wel gedragen worden.

Zoals je kan zien op de foto draag ik hier een rokje tot op de knie en een topje met iets bredere bandjes dan een topje met spaghettibandjes. Dit kan je dus ook prima dragen als vrouw in Dubai! Maar zorg dat je ten alle tijde een sjaal en wikkelrok bij je hebt, zodat je jezelf altijd meer kan bedekken als die situatie zich voordoet.

Kleding tips Dubai voor vrouwen

Kleding tips voor een vakantie naar Dubai voor mannen en vrouwen

Is Dubai een vrouwvriendelijke vakantiebestemming?

Op die vraag zou ik zeggen; “Ja, Dubai is een vrouwvriendelijke vakantiebestemming”! Het enige is dat je als vrouw rekening moet houden met de lokale gebruiken en cultuur.

Dus kleed je naar de voorschriften, zorg dat je altijd een sjaal en wikkelrok bij je hebt en draag geen stringbikini op het strand. Pas jij je aan, dan zal je van een fantastische vakantie in Dubai genieten. Ben je van plan om een moskee in Dubai te bezoeken? Dan ben je wel verplicht om een hoofddoek te dragen als vrouw. Je kan je eigen sjaal gebruiken voor een hoofddoek en anders is er meestal ter plaatse een hoofddoek aanwezig die je kan lenen voor je moskee bezoek.

Dubai een vrouwvriendelijke vakantiebestemming

Is Dubai duur om op vakantie te gaan?

Is Dubai duur om op vakantie te gaan”? Het is een veel gestelde vraag door reizigers die voor de eerste keer op vakantie naar Dubai gaan. Een vakantie is altijd zo duur zoals je het zelf maakt. Dubai is niet per definitie een dure vakantiebestemming.

Wel is het zo dat Dubai ook als luxe bestemming bekend staat en dat er veel rijkdom is. Je kan dan ook veel vakantiegeld besteden aan luxe hotels, luxe restaurants en dure excursies. maar het hoeft dus niet, een vakantie naar Dubai kan je zo goedkoop of zo duur maken als jijzelf wilt.

Een voordeel van een vakantie naar Dubai is dat er minder tot weinig belasting op producten zit. Dit kan al snel zo’n 10% schelen ten opzichte van reguliere prijzen voor producten zoals elektronica en parfums.

Vakantie tips Dubai

Mag en kan je alcohol drinken in Dubai? Ja!

Het is een van de meest gestelde vragen door reizigers, “mag en kan je als toerist alcohol drinken in Dubai op vakantie”? Even een verfrissende cocktail bij een mooie cocktail rooftop bar in Dubai, een biertje op het strand drinken of een wijntje als je uit eten gaat in Dubai. In Dubai kan je niet zomaar over te pas en te onpas alcohol drinken en kopen.

Voor niet moslims geldt in ieder geval dat je minimaal 21 jaar oud moet zijn om alcohol te mogen drinken. Ben je een inwoner van Dubai dan dien je ook over een alcoholvergunning te beschikken en die bij je te dragen.

In de meeste (internationale) hotels is er een alcoholvergunning aanwezig, waarbij toeristen dus in de hotelbar een alcoholisch drankje kunnen nuttigen. Voor toeristen die naar Dubai op vakantie gaan is het antwoord op de vraag dus; “als je ouder bent dan 21 jaar en niet moslim bent, ja, dan mag en kan je alcohol drinken in Dubai”. Alcohol is te verkrijgen in hotels, restaurants, bars en in clubs. Het is verboden om alcohol in openbare ruimtes en op straat te drinken.

Wil je graag zelf alcohol kopen in Dubai? Koop dan alcohol op het vliegveld van Dubai en neem het geseald mee naar je hotel. Scheelt je ook weer geld, want op het vliegveld van Dubai kan je tax free shoppen. Je kan geen alcohol in een supermarkt in Dubai kopen.

Dubai heeft zelfs begin 2023 de alcoholwet verder versoepeld. De belasting op alcohol is namelijk naar beneden gegaan om op deze manier onder andere de toestroom aan toeristen te behouden.

Dubai Jumeirah Hotel

Een auto huren in Dubai

Ga je naar Dubai op vakantie en wil je meer weten over een auto huren in Dubai tips en ervaringen en qua welke leeftijd dat mag? Of ben je van plan een rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten te maken of wil je vanuit Dubai met een huurauto naar Oman reizen? Lees dan snel verder en ontdek met een huurauto Dubai en de andere 6 Verenigde Arabische Emiraten of reis naar Oman.

*Bekijk hier alle informatie en tips voor een auto huren in Dubai.

Goedkope autohuur in Dubai

Tips voor een bezoek aan de paardenraces in Dubai

Ben je net zo dol op paarden als ik? Bezoek dan zeker tijdens je vakantie in Dubai een van de paardenraces. Een paardenrace bijwonen is altijd een goed idee, maar in Dubai is het het allemaal net even anders.

*Bekijk hier de tips voor het bezoeken van de paardenraces in Dubai.

Paardenraces in Dubai

Wees op tijd bij het boeken van populaire excursies in Dubai

Heb jij reisplannen naar Dubai en zijn er een aantal dingen die jij echt wilt zien en doen? Hou er dan rekening mee dat je voor een aantal excursies en het bezoeken van musea en attracties beter zo vroeg mogelijk online je tickets kan kopen. Een van de meest populaire attracties (die snel uitverkocht raken) zijn:

 1. Museum van de toekomst in Dubai;
 2. Combinatieticket Dubai Aquarium en bezoek Burj Khalifa.

 

Heb jij nog meer handige tips voor een vakantie naar Dubai?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email