Handige reistips voor China, bereid je goed voor met deze praktische China tips zodat je volop kan genieten van een reis naar een bijzonder land.

Handige reistips voor China

China staat al jaren op mijn wishlist voor een reis. Vorig jaar ging mijn nichtje haar vader opzoeken die voor een aantal jaar in China werkt. Ik heb haar geholpen bij haar reisvoorbereiding naar China en ik dacht, laat ik alle handige reistips voor China die ik toch al heb uitgezocht tot een artikel bewerken zodat jij er wellicht ook iets aan hebt. Plus als ik dan zelf ga in de toekomst heb ik alle praktische China tips gelijk op een rij.

Met meer dan 1,3 miljard inwoners is China een van de grootste landen ter wereld. Wij kunnen hier aan de andere kant van de wereld wel vinden dat een heleboel dingen ‘vreemd’ zijn als je naar China op reis gaat maar vergeet niet dat het voor ons gewoon een compleet andere wereld is. Dus of het raar of vreemd is, ligt denk ik meer aan jezelf. Het is gewoon totaal anders maar met een goede reisvoorbereiding kan je volop genieten van alles dat anders is in China. Dus vergeet dat het ‘lastig’ is om rond te reizen maar zie er de lol van in om het handen-en-voeten duidelijk te maken wat je bedoeld en ga ervan uit dat je de eerste keer een ‘culture-shock’ krijgt.

En je kan het een voordeel of een nadeel vinden, maar een reis naar China betekent direct een social detox. Door de internetblokkade van de Chinese overheid kan je niet Facebooken, Instagrammen en je Gmail checken.

Praktische China tips op een rij

  1. Koop een ‘Point-it’ boekje, zodat je altijd kan aanwijzen wat je bedoeld;
  2. Reis niet tijdens de Gouden Week als alle Chinezen vrij zijn, aan het begin van het jaar en de eerste week van oktober;
  3. Download voor vertrek een goede vertaal applicatie zodat je je altijd verstaanbaar kan maken;
  4. Heb je bepaalde allergiën of medicatie bij je? Denk aan handige vertalingen mee op reis;
  5. Wil je niet helemaal offline? Regel dan een ‘Virtual Private Network‘ applicatie, maar check de regels wel goed;
  6. Gebruik desinfecterende handgel na ieder toiletbezoek en zorg dat je altijd zakdoeken bij je hebt;
  7. Neem de trein i.p.v. een binnenlandse vlucht, dat is veel voordeliger;
  8. De Chinese Muur ter hoogte van Jingshanling is een stuk rustiger;
  9. Lees deze algemene tips voor een zorgeloze vakantie.

*Wat is VPN en hoe maak je een VPN verbinding lees je hier.

Reistips voor China

Visum voor China

Heb jij reisplannen naar China en wil je een visum voor China aanvragen? Je kan eenvoudig online visa aanvragen via Evisaservices. Het voordeel voor jou om hier online een visum aan te vragen is dat je je paspoort niet hoeft op te sturen, je niet zelf naar Den Haag hoef te reizen en je bent online nog goedkoper uit ook. De gehele China visum aanvraag kan online en digitaal.

De kosten voor een China visum bedragen €125,95 en dat kan je via iDeal, PayPal of met een creditcard betalen. *Let op: met dit visum kan je na aankomst in China maximaal 21 dagen door China reizen en je moet het minimaal twee weken voor vertrek aanvragen. Met dit visum heb je ‘single entry’ toegang, wat betekent dat je één keer het land in mag reizen. Voor je aanvraag moet je ook je vlucht- en hotelreserveringen meesturen. Slaap je elke nacht in een ander hotel in China? Dan stuur je van iedere hotelreservering de bevestiging mee.

Heb jij nog meer handige reistips voor China?

Print Friendly, PDF & Email