Je gaat op reis naar een land waarvan je de taal niet spreekt. Download voor vertrek deze handige gratis vertaal apps voor Android of iOS zodat je jezelf op reis altijd verstaanbaar kan maken.

Dé beste handige gratis vertaal apps

In januari genoot ik van de Thaise zon en hoewel ze op de meeste plekken toch wel een beetje Engels spreken had ik toch voor vertrek een handige gratis vertaal app gedownload voor het geval dat. Soms kom je gewoon in situaties terecht waarbij je niet kan uitleggen wat je bedoeld en dan is het wel zo fijn als je duidelijk kan maken wat je bedoeld. Of je een bepaald woord wilt vertalen, een gesprek wilt aanknopen met iemand, iets wilt vragen in een winkel of een hele pagina wil vertalen. Met deze handige gratis vertaal apps maak jij jezelf altijd verstaanbaar.

Google Translate, o.a. gratis sprekende vertaal app en met camera

Google is sowieso mijn beste maatje op reis, je kan alles opzoeken wat je wilt weten en mijn Google Maps app wordt ook veelvuldig gebruikt. Zit ik thuis achter de computer en wil ik iets vertalen dan gebruik ik altijd Google Translate. De gratis app van Google Translate is een must om te downloaden voor vertrek naar het buitenland.

Je kan er een enkel woord mee vertalen, hele zinnen mee vertalen, je kan een offline vertaalbestand downloaden zodat je ook zonder internet duidelijk kan maken wat je bedoeld en als je wel internet hebt kan je ook gebruik maken van ‘instantspraakvertaling’. Dan spreek je in wat je wilt zeggen en Google Translate’ vertaald het met spraak. Daarnaast is de app van Google Translate ook in staat om tekst om te zetten via de camera. Ben je op zoek naar een ‘vertaal app met camera’, dan is het gebruik van de Google Translate app voor een aantal talen gemakkelijk in gebruik. Je kan vertalingen laten doen voor maar liefst 103 verschillende talen. Let wel altijd op dat bij het vertalen van lange zinnen de app niet 100% nauwkeurig is.

  • Download hier gratis de Google Translate app voor Android en iOS.

Gratis sprekende vertaal app

Een foto van tekens laten vertalen met WayGo 

Ga je op reis naar China, Korea of Japan dan kan je amper wijs worden uit alle tekens. Een vertaal app is een must als je naar deze landen reist. Ik raad je aan om voor vertrek een handige gratis vertaal app met camera te downloaden zodat je ook foto’s kan laten vertalen. Download de app ‘WayGo’ en richt de camera bijvoorbeeld op een verkeersbord of op een menukaart en op het scherm verschijnt direct de vertaling.

Je kan ook een eerder gemaakt foto uit je fotogalerij selecteren en die op een later moment alsnog vertalen. De tekst die je camera scant wordt dan omgezet naar het Engels. Zo weet je precies waar het verkeersbord naar verwijst of wat je kan eten in het restaurant.

  • Download hier gratis de WayGo app voor Android en iOS

Vertaal app met camera

Tips voor onderweg

Of je nu een (zakelijk) abonnement hebt voor je telefoon of een Prepaid abonnement van Simyo, in de meeste landen in Europa (Zone 1) kan je gewoon je Nederlandse bundel gebruiken om te bellen. Check altijd voor vertrek naar welke ‘zone’ je reist zodat je weet wat het gebruik in het buitenland kost. Kies je voor een abonnement met Prepaid internet dan weet je van tevoren precies wat de tarieven zijn en wat je uitgeeft. De internetbundels kun je zelf gemakkelijk aan- en uitzetten.

Als je een lange reis gaat maken is het ook wel leuk als je onderweg een beetje de taal probeert te leren. Met de app DuoLingo leer je gaandeweg een nieuwe taal. Je kan de DuoLingo gratis downloaden voor iOS en Android.

Welke handige gratis vertaal app gebruik jij graag op reis?

Print Friendly, PDF & Email