Ga jij met je eigen auto op vakantie vanuit Nederland deze zomer? Deze handige en beste auto apps leiden je langs de files. Want als er iets vervelends is dan is het wel om er uren over te doen naar je vakantie bestemming terwijl jij lekker van je vakantie wilt gaan genieten.

Download deze handige en beste auto apps

Een goede reisvoorbereiding is het halve werk dus zorg dat je niet alleen je huis goed achterlaat en je auto goed inpakt met alle spullen. Maar download dus voor vertrek ook deze handige en beste auto apps. Zo weet jij precies hoe je zo veel mogelijk files kan vermijden, je op de hoogte bent van weg onderbrekingen en je weet waar er snelheidscontroles zijn.

Of jij nu met vakantie de Route du Soleil richting het zuiden rijdt of dat je een roadtrip naar Scandinavië gaat maken. Met deze  handige en beste apps ga je hopelijk een vlekkeloze reis tegemoet en kom je binnen de verwachte tijd aan op je reisbestemming. Check de auto apps, vermijd de files en ontvang updates over snelheidscontroles. Want besparen op een boete levert je nog meer geld op waar je leuke dingen van kan doen op vakantie.

Vroeger had ik een navigatiesysteem in de auto maar sinds de EU de grenzen heeft opengesteld voor mobiel internet gebruik kan je net zo goed je telefoon gebruiken als navigatie. Check wel even bij bijvoorbeeld KPN wat de voorwaarden zijn van mobiel gebruik binnen de EU en vooral ook welke landen volgens de provider onder de EU vallen. Vergeet niet je USB autolader mee te nemen en een powerbank in de buurt is ook altijd handig.

Download deze handige en beste auto apps

1 Flitsmeister: óók in het buitenland realtime updates over snelheidscontroles

Op weg naar de zon zijn er in het hoogseizoen vaak traject- en snelheidscontroles. Natuurlijk zit je niet te wachten op een boete want dat zuur verdiende geld kan je wel beter besteden. Daarom is Flitsmeister een ‘must have’ op je smartphone. Deze handige auto app weet een heleboel. Waar er in Europa flitspalen staan en waar trajectcontroles zijn. Heb jij een flitspaal gespot? Dan breng je mede weggebruikers via de app hiervan op de hoogte. Sharing is caring, toch?! Hierdoor is de informatie van Flitsmeister altijd actueel.

2 Google Maps: altijd arriveren op de juiste bestemming

Google Maps mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje handige auto apps. Hiermee verdwaal je namelijk nooit. Tenminste dat is de bedoeling want als je van de gebaande paden af gaat is ook soms Google even de weg kwijt. Maar is dat niet juist wat een roadtrip ook zo leuk maakt? Maar wees gerust, alle bekende vakantiebestemmingen zijn goed gelokaliseerd en daarom kan het niet misgaan dat je in één ruk naar je eindbestemming rijdt.

De app stippelt vooraf de beste route voor je uit en checkt de app speciaal voor jou waar het druk is op de weg. Blijkt onderweg dat een andere route sneller is? Dan past Google Maps de route voor je aan en hoef jij alleen maar op accepteren te klikken. Zo sta je op Zwarte Zaterdag niet vast bij Lyon! De Google Maps app verbruikt data van je telefoon abonnement maar met de nieuwe regelgeving moet dat geen probleem zijn.

3 Here WeGo: allround, offline topper

Navigeren kost data van je internetbundel, want onderweg wordt de wegenkaart gedownload. Zit je krap in je MB’s? Dan is Here WeGo de beste navigatie-app. Met Here WeGo kun je vooraf gratis wegenkaarten in hun geheel downloaden. Met deze wegenkaarten kun je via GPS en dus kosteloos offline navigeren. Als je wil kun je natuurlijk ook online navigeren, voordeel daarvan is dat je up to date verkeersinformatie krijgt. Tip: Je kan ook een Sim Only met onbeperkt data in de EU kopen speciaal voor je vakantie. Zo weet je zeker dat je onderweg nooit voor verrassingen komt te staan.

Een leuk weetje over deze app is dat Here WeGo volop in ontwikkeling is. De navigatie app was eerst van Nokia, maar is inmiddels in handen van de Duitse autofabrikanten Audi, BMW en Daimler (waaronder ook Mercedes valt). Zij gaan de wegenkaarten van de app gebruiken als basis voor de HD-wegenkaarten die in de toekomst in zelf rijdende auto’s worden geïnstalleerd. Deze HD-wegenkaarten zullen tot op de centimeter nauwkeurig zijn.

4 Rij Veilig app: houdt je gefocust!

Op vakantie naar het zuiden tik je voor je het weet de 1000 kilometer aan. Wil je de lange rit richting de Franse Rivièra of de Spaanse Costa’s zo veilig mogelijk maken? Dan is de Rij Veilig-app een echte must. Deze app blokkeert namelijk alle apps die je tijdens het rijden kunnen afleiden. Je kunt alleen nog navigeren en handsfree bellen. Zo hou je je blik op de weg en je handen aan het stuur. Zoals het hoort! En een social detox is goed om uitgerust op je vakantie bestemming aan te komen.

5 Mooie vakantiebonus bovenop de auto apps: Apple Carplay en Android Auto

Met mijn eigen auto kan ik niet op een roadtrip vakantie. Ik rij momenteel een Opel Corsa Sport uit 1992 waarbij een raam is dichtgetaped en waarbij ik om de zoveel honderd kilometer de koelvloeistof moet bijvullen. Als ik met de auto op vakantie wil dan huur ik er eigenlijk altijd een. Het toffe van nieuwere auto’s is dat er in een aantal ‘Apple Carplay of Android Auto’ is geïnstalleerd.

Op die manier kan je eenvoudig je smartphone aan je auto koppelen. Dat komt goed van pas, want zo ontvang je gesproken navigatie-aanwijzingen luid en duidelijk via de autospeakers. Mooie extra is dat je zo ook muziek kunt luisteren via je smartphone op de speakers. Dat is nog eens comfortabel toeren! Met veel andere auto’s kan dit via een AUX-kabel.

Met de auto op vakantie

Met welke handige en beste auto apps cross jij richting de zon deze zomer?

Print Friendly, PDF & Email