Afgelopen weekend werd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de Hotelnacht georganiseerd. Als inwoner van Den Haag genoot ik samen met mijn zusje van een minivakantie in eigen stad en van een bomvol en zeer divers programma.

Hotelnacht concept

Het concept van de Hotelnacht ontstond toen trendwatcher Vincent van Dijk één jaar lang elke nacht in een ander hotel sliep in zijn eigen stad. Het was een groot succes en Amsterdam bood drie jaar geleden voor het eerst de hotelnacht in eigen stad aan. Het idee erachter is dat inwoners hun eigen stad eens op een andere manier zien. De steden Rotterdam en Den Haag bleven niet achter en voor de tweede maal kon er gekozen worden uit diverse overnachtingen en een vol programma met activiteiten.

Haagse Hotelnacht, de overnachting

Als inwoner van Den Haag kon ik kiezen uit vele hotels in vier prijsklassen. Het voordeel tijdens de Hotelnacht is dat de kamers worden aangeboden tegen speciale tarieven. Zo kon je voor een schijntje van de normale kamerprijs overnachten in het luxe en meest beroemde hotel van Den Haag, Hotel des Indes.

Ik koos voor een verblijf in het Crowne Plaza Promenade hotel in Den Haag omdat daar ook het eindfeest plaats zou vinden. Het hotel ligt precies in het midden van het centrum van Den Haag en de badplaats Scheveningen. Vanaf de parkeerplaats loop je zo de Scheveningse bosjes in en als je wilt relaxen kan je genieten van een grote spa met binnenzwembad.

Haagse Hotelnacht experience

Haagse Hotelnacht experience

Er is onlangs een extra vleugel bijgebouwd en de kamers daar bieden veel ruimte en luxe. Ik wordt er altijd helemaal blij van als ik een kamer heb met bad dus daar heb ik uitgebreid in gedobberd.

Haagse Hotelnacht experience

Hotelnacht activiteiten

Royal Tea, Bubbles & Bites, Little Italy, High Wine, Dark Night, Guilty Pleasure het zijn allemaal activiteiten die werden georganiseerd tijdens de Haagse Hotelnacht. Qua tijden waren sommige prima te combineren maar er moest toch ook echt een selectie worden gemaakt uit het aanbod.

Ik dacht ik kies eens voor dingen die ik anders niet zo snel zou doen en plande achtereenvolgens een fakkeltocht gevolgd door een “goede burgers” diner. Aansluitend een dark night wandeling om vervolgens te eindigen op het Guilty Pleasure feest in het hotel waar ik ook overnacht.

De fakkeltocht
De fakkeltocht werd georganiseerd door Aad van het Carlton Beach hotel in Scheveningen. Hij werkt al 17 jaar voor het Health Care center en organiseert voor de hotelgasten en leden diverse (sportieve) activiteiten.

Haagse Hotelnacht experience

Fakkeltochten ontstonden ooit in Griekenland en staan vaak symbool voor vrede, saamhorigheid en respect. Met een kleine groep vertrokken wij voor een avondwandeling over het strand en door de duinen. Helaas waait er een gure en harde wind die de fakkels regelmatig uitblazen maar het is lekker om even buiten te zijn en te praten met mede inwoners. Arno neemt samen met zijn vrouw Irene deel aan de fakkeltocht. “Wij slapen in Hotel des Indes vanavond en kozen voor deze tocht omdat het iets is dat je zelf niet zo gauw zou gaan doen. Straks kleden we ons om en gaan we naar de Italiaanse avond in het Carlon Ambassador om daarna de avond af te sluiten in ons hotel bij de cocktailparty”.

Haagse Hotelnacht experience

Haagse Hotelnacht experience

Halverwege de tocht zijn de fakkels opgebrand en de laatste die nog een beetje branden gooien we op een hoop om ze te doven. Even hebben we een klein vreugdevuur in de duinen van Scheveningen voor de avond echt valt. Eenmaal terug in het Carlton Beach Hotel worden we warm onthaald met warme chocolademelk en hapjes en bespreken we wat elkaars plannen zijn voor de rest van de avond.

Haagse Hotelnacht experience

Goede Burgers bij Hotel Corona
Vanaf Scheveningen nemen we de bus naar de stad voor het hotelnacht diner bij Hotel Corona. Hier serveren ze het beste hamburgermenu aldus het programma online. Voor €15,- p.p. kregen we een burger met friet met een drankje en afsluitend een koffie en thee.

Haagse Hotelnacht experience

Het BIT Grill café is onderdeel van Hotel Corona en vanuit de serre heb je een mooi uitzicht op het Buitenhof. Het leuke aan BIT is dat dat je hier kan zitten aan hoge tafels bij de bar, aan een lange houten stamtafel of intiem op lage stoelen in een hoekje. Het is maar net waar je zin in hebt.

Dark Night wandeling
Na het eten zijn we klaar voor de Dark Night wandeling. Op de website stond als omschrijving; “Ontdek samen met een gids de duistere kanten van de Haagse binnenstad tijdens een gruwelijk leuke avondwandeling”. Dat leek ons wel wat om de geheimen van Den Haag te ontdekken. Uiteindelijk bleek het meer een rondwandeling door de stad langs historische gebouwen.

Haagse Hotelnacht experience

Het initiatief van ‘Greeters The Hague’ vind ik wel leuk. Het zijn allemaal enthousiaste locals die het leuk vinden om iets over hun stad te vertellen. Ik ben er in elk geval wel achter gekomen dat ik een Hagenaar ben en geen Hagenees.

Haagse Hotelnacht experience

Met Uber naar het eindfeest

Uber is een organisatie dat personenvervoer aanbiedt via een mobiele app. Voor de hotelnacht was er een speciale promocode en besloot ik er eens gratis gebruik van te maken om te kijken hoe het werkt.

Binnen enkele minuten zag ik op mijn mobiel wie mijn chauffeur zou zijn, het kenteken van de auto en waar die reed. Hij bracht ons vervolgens in stijl naar het feest en achteraf kreeg ik keurig een update in de app en bericht per e-mail over de status en kosten van mijn rit.

Haagse Hotelnacht experience          Haagse Hotelnacht experience

Dat ik dit nog niet eerder heb gebruikt zeg, ik ga het onthouden. Wil je ook eens de taxiservice van Uber proberen? Gebruik dan deze promocode voor €10,- korting op je eerste rit: ao1aj.

Eindfeest “Guilty Pleasures” in Crowne Plaza

Karaokende travestieten, strippende bunny’s, buikdanseressen en ontblote barmannen zorgen voor een bijzonder feest. Ik had geen idee wat ik bij dit thema moest verwachten en besloot om het maar gewoon te gaan beleven. De opkomst was helaas aan de lage kant maar de DJ draaide goede muziek en ik heb uren gedanst en mijn ogen uitgekeken. Als roker hoefde ik gelukkig niet naar buiten en de anders luxe ingerichte Cigar lounge was nu omgebouwd tot een kamer vol waterpijpen en grote kussens. Rond een uur of twee lieten we de danzende Hagenezen en Hagenaren in de feestzaal achter en kropen wij ons bed in.

Twee dagen vol nieuwe indrukken van mijn stad. Volgend jaar ben ik er weer bij!

Heb jij ook wel eens in je eigen stad overnacht?

© Alle foto´s zijn eigendom van Henriëtte Bokslag en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Print Friendly, PDF & Email