Hou jij van dance en festivals? Dit zijn de gaafste en grootste dance festivals in Europa waar je naar toe moet in 2019. Vlieg je naar Split voor Ultra Europe of zoek je het dichter bij huis bij Tomorrowland in België? Of wil je eens wat anders en reis je naar Roemenië voor NEVERSEA.

Grootste dance festivals in Europa

Mysteryland, Latin Village, Decibel en Emporium, ik ben op veel dance festivals in Nederland geweest. Ik reis regelmatig naar het buitenland voor toffe events als; ’tomaten gooien’ en wijn gooien in Spanje. Maar ik ben nog nooit naar een van de grootste dance festivals in Europa geweest. Gezien daar in 2019 maar eens verandering in moet komen ging ik eens uitzoeken waar ik nou echt naar toe zou willen. En in dat geval kan ik er natuurlijk gelijk een artikel aan wijden. Hierbij mijn persoonlijke top 10 van grootste dance festivals in Europa waar je naar toe moet in 2019.

  1. Neversea – Roemenië;
  2. Ultra Europe – Split, Kroatië;
  3. Tomorrowland – Boom, België;
  4. BBF: Barcelona Beach Festival;
  5. Balaton Sound – Zamárdi, Hongarije;
  6. Untold Festival – Cluj-Napoca, Roemenië.
  7. Creamfields – Daresbury, Verenigd Koninkrijk;
  8. Airbeat One Festival – Neustadt-Glewe, Duitsland.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

1 Tomorrowland, België  

Tomorrowland, het grootste en meest bekende dancefestival in Europa. Tommorland vind plaats in recreatiegebied De Schorre in Boom, België. Boom is gelegen tussen Antwerpen en Brussel.


Festivaltickets: Maak een account aan en scoor die festivaltickets.
Hotel: Zoek een hotel in de buurt van Tomorrowland.

2 Ultra Europe, Split   

Ik hou van Kroatië en Split is een toffe stad aan zee. Ieder jaar vind in het achterland bij Split, Ultra Europe plaats. Een groots dance event midden in de zomer. Ultra Europe is een elektronische muziekfestival waar iedere zomer de grootste namen uit de EDM, house en techno scené optreden in Split. De grote feesten vinden plaats in het Poljudstadion. Onder de naam Destination Ultra worden er nog veel meer dancefeesten georganiseerd. Je kan uit je dak gaan op Ultra Beach op het eiland Hvar, je kan een regatta strandfeest op het eiland Brač beleven en er zijn volop andere feestjes. Kijk dus goed waar je festivaltickets voor koopt.

Festivaltickets: Koop hier alvast je festivalstickets.
Vliegtickets: Zoek vliegtickets naar Kroatië via Tix.nl.
Hotel: Zoek een hotel in Split.
Auto huren: Huur een auto in Split. Tips voor auto huren zonder creditcard in Kroatië.

3 Creamfields, UK

Het grootste dance festival in de UK is Creamfields, dat elk jaar tijdens ‘bank holiday’ wordt georganiseerd, eind augustus. Wees er snel bij als de tickets in de verkoop gaan, je gaat ernaar toe met 70.000 andere muziek liefhebbers.

Festivaltickets: Koop hier alvast je festivalstickets.
Vliegtickets: Zoek vliegtickets UK via Tix.nl.
Hotel: Zoek een hotel in Daresbury.
Auto huren: Huur een auto in Engeland.

4 Neversea, strandfestival in Roemenië 

NEVERSEA is het grootste strandfestival in Roemenië in de badplaats Constanta aan de Zwarte Zee. Meestal in juli wordt het strand omgetoverd tot een groot festival voor danceliefhebbers vanuit de hele wereld. Heb jij al zin om te dansen op het strand met een fantastisch uitzicht op de beats van de fijnste DJ’s?

Festivaltickets: Koop hier alvast je festivalstickets.
Vliegtickets: Zoek vliegtickets naar Roemenië via Tix.nl.
Hotel: Zoek een hotel in Contstanta.
Auto huren: Huur een auto in Roemenië.

5 Airbeat One Festival, Duitsland

Tijdens Airbeat One Festival staat het rustige Neustadt-Glewe in Duitsland op zijn kop. Er komen al jaren meer dan 50.000 bezoekers naar dit Duitse festival toe. Vier dagen lang kan je los gaan bij vijf stages. Veel liefhebbers van festivals geven het ‘stage design’ van dit event een dikke 10. Armin van Buuren en Dimitri Vegas & Like Mike staan in elk geval op het programma. 

Festivaltickets: Koop hier alvast je festivalstickets.
Vliegtickets: Zoek vliegtickets naar Duitsland via Tix.nl.
Hotel: Zoek een hotels in Neustadt.
Auto huren: Huur een auto in Duitsland.

6 Balaton Sound, Hongarije

Zin in een Hongaars feestje? Wat dacht je van 5 dagen party hardy aan het Hongaarse Balatonmeer! Hou de data vrij in je agenda voor een festivalvakantie metmeer dan 30 feesttenten en lounges op en aan het meer. In de ochtend kan je bijkomen van de hele nacht dansen en in de middag starten de eerste feesten alweer. Balaton Sound is een relaxplek en feest in één. Het festival is rondom de plaats in Zamárdi, Hongarije. Via Festival Travel kan je een hele festivalvakantie naar Balaton Sound reserveren. 

Festivaltickets: Koop hier alvast je festivalstickets.
Vliegtickets: Zoek vliegtickets naar Hongarije via Tix.nl.
Hotel: Zoek hotels omgeving Balaton meer.
Auto huren: Huur een auto in Hongarije.

7 Barcelona Beach Festival, Spanje

Barcelona Beach Festival is een mega groot elektronisch muziekfestival met de meest bekende DJ’s. Het festival vind zoals de naam al zegt plaats op het strand van Barcelona, om precies te zijn op Playa del Fòrum ten noorden van de stad.

Festivaltickets: Koop hier alvast je festivalstickets.
Vliegtickets: Zoek vliegtickets naar Barcelona via Tix.nl.
Hotel: Zoek hotels in Barcelona.
Auto huren: Huur een auto in Spanje. Tips voor auto huren zonder creditcard in Spanje.

8 Untold Festival, Roemenië

Untold Festival is klaar voor ‘chapter 5’. Oftewel in 2019 wordt Untold Festival voor de 5e keer georganiseerd. Het grootste elektronische muziekfestival van Roemenië vind plaats in Cluj-Napoca in Central Park. Het festival is uitgeroepen tot ‘Beste Major Festival’ door de European Festival Awards in 2015.

Festivaltickets: Koop hier alvast je festivalstickets.
Vliegtickets: Zoek vliegtickets naar Roemenië via Tix.nl.
Hotel: Zoek een hotel in Cluj Napoca.
Auto huren: Huur een auto in Roemenië.

Bij welke grootste dance festivals in Europa ben jij wel eens geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email