Dat ik een reislustige dame ben mag duidelijk zijn en dan ben ik ook nog eens single. Ideale combi om te schrijven over daten op reis, want dat heb ik wel eens gedaan. Lexa.nl lanceerde onlangs de “Grenzeloos Daten Guide”* en zo nieuwsgierig als ik was heb ik die eens even bestudeerd.

Daten op reis

Ik moet bekennen dat ik er wel eens eerder aan heb gedacht om hier iets over te schrijven. Toen vond ik het te persoonlijk en nu denk ik, ach dat is ook wie ik ben. Denk nu niet gelijk die Henriëtte ligt in Frankrijk te voulez-vous-coucher-avec-moi-en, gaat liebe machen op al die Duitse reisjes of rollebollen op de hooizolder tijdens een outdoor reisje.

Zo nu en dan eens daten op reis vind ik leuk omdat je nieuwe mensen leert kennen. Daarbij vind ik samen dingen ondernemen over het algemeen leuker dan alleen. Dat kan trouwens gewoon een avond reisverhalen uitwisselen betekenen of dat ik mij laat vergezellen naar de beste local hotspots.

Ik ben jaren lang bewust single geweest. Op een gegeven moment vond ik het weer eens leuk om iemand te ontmoeten en toen ik die niet tegenkwam schreef ik mij in op Lexa. Echt waar, de eerste date was raak! Date twee was in Londen tijdens de Olympische Spelen en een half jaar later runde wij een camping als beheerderskoppel in Italië. Daar kwam ik er ook achter dat het leuk genoeg was geweest. Na weer een aantal jaar single, waarin ik alle tijd had voor mijn nieuwe liefde, het opzetten van een blog, zou ik het nu wel leuk vinden om iemand te ontmoeten. Een partner in crime om de wereld te veroveren. Zou dat door de zomerkriebels komen?

*Ook leuk, daten in je eigen stad

Grenzeloos daten

Online daten op reis ken ik persoonlijk alleen van het welbekende ‘swipen’. In Israël swipte ik eens raak en ontdekte ik alle nachtclubs in Tel Aviv. Toen ik op de Azoren in een afgelegen hotel zat was er geen single in de buurt en in Kroatië heb ik eens urenlang op het strand reisverhalen gedeeld. In Zuid-Tirol was ik blij dat ik iemand had ontmoet op de avond voor mijn sleecrash. De dag erna kwam hij met een zak ijs en een fles wijn naar het hotel waar ik alleen verbleef. Zo fijn, want ik voelde mij toen zo alleen!

Daten-op-vakantie-daten-op-reis

De leukste mannen op vakantie?

Sommige single vriendinnen zijn ervan overtuigd, ‘als je op vakantie bent kom je ineens de leukste mannen tegen‘. Die genieten van een diner bij kaarslicht met een Fransman, drinken cocktails met ene James, kijken naar de zonsondergang met Paulo en dansen uren met Alejandro. Vanaf de vakantiebestemming krijg ik smoorverliefde berichten toegestuurd van vrienden. Bij terugkomst houdt het nog een tijd stand, is het direct over als het normale leven weer begint of in speciale gevallen is het ware liefde.

Een echte vakantieliefde heb ik nog niet eerder beleefd. Het hoeft ook niet maar het lijkt het mij best leuk. Ik zie mijzelf al achterop een Vespa zitten bij een Italiaan, picknicken op een strand van een verlaten baai in Portugal, kayakken in het donker in Spanje of een lange wandeltocht maken door de duinen gewoon hier in Scheveningen. Daten op reis is leuk**, en daarom heb ik de ‘Grenzeloos Daten Guide’ eens gelezen. Want hoe sla je nu zo’n buitenlandse hottie aan de haak en wat zijn de do’s en don’ts tijdens een date op reis? Ter info, een Nederlandse jongen houdt volgens de grenzeloos daten guide van een date waarin we gaan koe knuffelen, wie weet ga ik het eens testen hoe een toekomstige date daarop reageert.

Een female Casanova ben ik niet, een newbie ook niet maar gezien ik nog steeds single ben, tijd voor de tips voor het veroveren van een buitenlandse vakantievlam. Er zitten een paar goeie tips tussen, andere zijn hilarisch of moet je met een korreltje zout lezen en als je een beetje reis- en mensenkennis hebt dan heb je al een streepje voor. Hoe dan ook, geniet met en misschien wel van je date. Zorg er in elk geval voor dat je er fris en fruitig uitziet en hoe cliché ook, een fles zonnebrand op een zonnige bestemming doet het altijd goed als opening. En tja, op een koude bestemming stop je je eigen vest maar even wat dieper in je tas. Of heb jij een beter idee? Leestip: dit zijn de antwoorden van de respondenten van het onderzoek, so don’t blame the messenger.

Do’s bij een date op reis

 • Spaanse mannen houden van cadeautjes, een goede kennis van de Spaanse cultuur en van surprise dates
 • Een Italiaanse man houdt van verlaten stranden en om verrast te worden
 • Bij de Franse scoor je zeker met wijn kennis en een compliment geven is ook een pluspunt
 • Ga ganz romantisch samen een schnitzel eten
 • Duik de pub in met je Engelse lover

Dont’s bij een date op reis

 • Maak geen selfies tijdens een date met een Spanjaard
 • Je zou het niet denken maar Less = more voor de Italiaanse man, dus sloof je niet teveel uit
 • Wees niet té romantisch bij een Fransman
 • Wees niet te direct bij de Duise man
 • Laat James zelf bestellen in een restaurant

Tips voor daten op reis (trouwens ook geldig in Nederland)

 • Luister naar je gevoel
 • Spreek af op een openbare plek
 • Laat minimaal 1 vriendin weten wat je gaat doen
 • Ben je bij voorbaat al van plan om te gaan daten op reis, neem je date survival kit mee. Wat daarin zit? Dat is voor iedere single vrouw anders en weet je zelf het beste.
 • Download een woordenboek app, wel zo prettig als je elkaar begrijpt
 • Mocht je date zo leuk zijn hou er dan rekening mee dat je in sommige landen niet hand in hand mag lopen en in bepaalde landen ook niet mag zoenen op straat. Mocht het erg gezellig worden dan kan je in Italië beter een “Sex on the beach” cocktail bestellen want als je betrapt wordt tijdens sex op het strand dan kan je boete oplopen tot €30.000 en in Turkije kan het je zelfs een gevangenisstraf opleveren. Het is maar dat je het weet!

Daten op reis en op vakantie

Nieuwsgierig naar de Grenzeloos Daten Guide?

Heb je ooit een vakantieliefde gehad of wil je die ontmoeten? Deel je verhaal in een reactie want ik mag 25 gelimiteerde printversies laten opsturen aan single lezers. Dus zorg dat je er snel bij bent. Durf je het niet openbaar te vermelden in een reactie? Stuur dan een reactie naar info@travelaroundwithme.com en ik laat er 1 toesturen.

Zin in een Europese singles trip?

Heb jij zin gekregen om alle tips uit te proberen of wil je wel eens weten hoe buitenlandse single mannen zijn? Lexa organiseert ook Europese singles trips. Deze reizen zijn net als andere groepsreizen, vakanties met daarin ook diverse activiteiten. Alleen nu kan je ervan op aan dat je met een groep internationale singles reist.

Ga jij wel eens daten op reis?

*De Grenzeloos Daten Guide is een publicatie van Lexa.nl n.a.v. de data die is voortgekomen uit een onderzoek van LoveGeist. Een jaarlijks Europees onderzoek over singles en daten. Voor de single mannen die dit lezen en met wie ik ooit nog ga daten. Het is dus NIET zo dat ik op elke reis date. Het is ook niet zo omdat ik een reislustige dame ben ik in elk stadje een ander schatje heb zitten. Het is maar dat je het weet;).

Print Friendly, PDF & Email