Besparen maar toch iets leuks doen met elkaar? Kijk dan eens naar wat je allemaal gratis kan doen in Scheveningen. De meeste tips voor een dagje Scheveningen kunnen kunnen zowel in de zomer als in de winter gratis worden beleefd.

Gratis dingen doen in Scheveningen

Wil je het even rustig aan doen met je centen of heb je niet zoveel te besteden? Kies dan voor een van de gratis dingen om te doen in Scheveningen. Het zal je nog verbazen wat je allemaal gratis kan doen op Scheveningen. Reis je met de auto? Lees dan ook onze tips voor goedkoop parkeren in Scheveningen.

Gratis dingen doen in Scheveningen

Een strandwandeling over het strand van Scheveningen

Weer of geen weer een strandwandeling op het strand van Scheveningen is altijd een goed idee. In de winter lekker uitwaaien en staren naar de enorme golven. In de lente en de zomer genieten van de zonnestralen en lekker met je voeten door de zee wandelen. Ook leuk, onze tips voor blote voeten paden in Nederland.

Gratis dingen doen in Scheveningen

Bezoek De Pier en beklim de Piertoren

De Pier kan je 365 dagen per jaar gratis bezoeken. Struin over het benedendek langs alle winkels en eetgelegenheden op De Pier. Aan het einde van De Pier vind je De Piertoren. De Piertoren kan je gratis beklimmen voor een grandioos uitzicht op Scheveningen. Het is een van de leukste uitjes om gratis te doen in Scheveningen

Ben je benieuwd waarom de palen onder De Pier gekleurd zijn? Tot 2016 waren ze grauw maar ze zijn geverfd door AkzoNobel omdat zij hoofdsponsor werden van de Nederlandse deelnemers aan de Volvo Ocean Race. Ik ben blij dat ze zo fleurig zijn gebleven met dank aan een speciale topcoat die de verf beschermd tegen zeewater.

Bezoek De Pier en beklim de Piertoren

Bekijk gratis sportwedstrijden in het Beach Stadium

Hou jij van sport en kijk je er ook graag naar. Aan het begin van het zomerseizoen wordt het Beach Stadium ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd weer opgebouwd voor allerlei sportwedstrijden. Een van de dingen die je gratis kan doen in Scheveningen is dus het bekijk van de sportwedstrijden op het strand.

Fietsen door het grootste duingebied van Zuid-Holland

Het grootste duingebied van Zuid-Holland, dat is onder andere het duingebied bij Scheveningen. Pak je fiets of ga een fiets huren in Scheveningen (huren is natuurlijk niet gratis) en verkend het Zuid Hollandse duinlandschap.

Hier kan je een groen-gele fiets huren in Scheveningen, vanaf €10,- per dag. 

Bekijk dit bijzondere kunstwerk in Kijkduin

De badplaats Kijkduin, behorende bij Den Haag, heeft iets bijzonders. Aan de Machiel Vrijenhoeklaan 175 (tegenover restaurant De Haagsche Beek) heeft kunstenaar James Turrell ‘Het Hemels Gewelf’ gecreëerd. Zijn ontwerp werd gekozen om uit te voeren. Tijdens de voorbereidingen van het congres van The International Federation of Landscape Architecture in 1992 diende Turrel zijn idee in om een kunstwerk te maken waarbij het thema; ‘de relatie tussen landschapsarchitectuur en beeldende kunst’ centraal stond. Foto: © Gerrit Schreurs, courtesy Stroom Den Haag.

Verborgen plekjes in Den Haag

Schotse hooglanders spotten in het Westduinpark

In het beschermde natuurgebied Westduinpark graast een groep Schotse Hooglanders. Tijdens een wandeling heb je zomaar de kans om deze machtige dieren te spotten.

Navigeer naar het Westduinpark – Cort van der Lindenpad.

Street Art Route in Scheveningen

Niet alleen Den Haag maar ook in Scheveningen kan je een hele Street Art route volgen. De straatkunst in de badplaats gaat veelal over het strand, de zee en de visserij op Scheveningen. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over alle muurschilderingen in Scheveningen.

*Lees hier alles over de straatkunst in Scheveningen.

Graffiti Scheveningen

Gratis festivals Scheveningen

 • Augustus: Vuurwerkfestival: twee weekenden lang elke avond twee vuurwerkshows
 • September: Vliegerfestival Scheveningen: grootste vliegerevent van Nederland

Gratis festivals Scheveningen

Gratis stadswandeling Scheveningen

Wil je Scheveningen ontdekken met een gratis stadswandeling? Regel dan een tour met een van de Den Haag Greeters. Ga op stap met een local en ontdek allerlei leuke weetjes over Scheveningen en Den Haag. Iedere Den Haag Greeter laat de stad zien op zijn of haar eigen manier.

 • Ben je alleen dan wordt er voor jou een Greeter gezocht!
 • Den Haag Greeters accepteert groepen tot maximaal 6 personen.
 • Je hebt altijd een persoonlijke Den Haag Greeter, er worden geen aanvragen samengevoegd.
 • *Hoewel het vrijwillig en gratis is, is het wel aardig een Greeter bijvoorbeeld een drankje aan te bieden.
 • Je kan een gratis rondleiding door Den Haag en/of Scheveningen krijgen in het Nederlands, Engels en Duits.
 • Vul online je aanvraag in voor een Greeter Den Haag, liefste minimaal 14 dagen voor je geplande bezoek dat geeft de organisatie de tijd.

Mooie Street Art in Scheveningen

Gratis live muziek in Scheveningen

Luister jij graag naar live muziek? Bij een aantal strandtenten is er in de zomer live muziek. De locals weten vaak het beste waar er wanneer een concert is of waar lieve muziek wordt gespeeld op de dag zelf. Op de onderstaande locaties is in elk geval altijd live muziek. Wil je dansen op het strand, dan zijn de meeste feestjes in de zomer aan het Zwarte Pad.

 • Crazy Piano’s > voor het terras betaal je geen toegang maar kan je de artiesten wel horen, soms staan ze zelfs buiten met de paino.
 • Zondag in de zomer > gratis jazzconcert in strandtent De Fuut

Wandel gratis door mooie parken en tuinen

Naast het uitgestrekte strand en het mooie duingebied kan je ook genieten van het groen in Scheveningen. In Scheveningen vind je namelijk het mooie Westbroekpark waarin ook een rozentuin is aangelegd die je gratis kan bezoeken. Wil je wel wat geld uitgeven dan kan je hier ook sups huren of een kano en iets drinken of eten aan de Waterkant.

 • Westbroekpark en Rozentuin.

*Lees meer over wandelen in Den Haag.

Gratis doen Scheveningen

Gratis dingen doen in Den Haag

Combineer jij een dagje Scheveningen met een dagje Den Haag of ben je er een heel weekend? Ontdek dan ook wat je allemaal kan doen in Den Haag. Wil je Scheveningen en Den Haag op de fiets ontdekken? Bekijk mijn tips dan voor een fiets huren in Den Haag. Deze fiets kan je namelijk huren in Scheveningen en bijvoorbeeld terug brengen in Den Haag of visa versa. Reis je met de auto? Lees dan onze tips voor goedkoop parkeren in Den Haag en/of goedkoop parkeren in Scheveningen.

*Lees hier alle tips wat je gratis kan doen in Den Haag.

Fiets huren Den Haag Centrum

Wat vind jij leuk om gratis te doen in Scheveningen?

Print Friendly, PDF & Email