Al jaren hoor ik iedereen om mij heen praten over reizen naar Zuid Afrika en dan in het bijzonder ook naar Kaapstad. Vorig jaar was het eindelijke de tijd voor mij dat ik naar Kaapstad ging.  De stad wordt het meest geroemd om de relaxte sfeer en het feit dat de stad is omgeven door de Tafelberg. Mijn eerste indruk is helaas iets anders, het plenst en de Tafelberg is verdwenen in de wolken.

Grand Daddy Hotel Kaapstad 

Vanaf het vliegveld ging ik rechtstreeks naar The Grand Daddy Hotel in het centrum van Kaapstad. Long Street wordt ook wel het SoHo van Zuid Afrika genoemd omdat hier de beste clubs, de lekkerste restaurants en de leukste boetieks zijn gevestigd.

Het hotel is een paar jaar geleden gerenoveerd en biedt drie kamertypes aan. Ik verbleef in de Luxury Room maar je kan ook kiezen voor de Superior Room of één van Daddy’s Suites. De kamers zijn ruim en mooi aangekleed. De badkamer is groot en alle kamers hebben een bad. Aan de binnenkant van de deur hangt een warme badjas, heerlijk om daar ’s avonds in rond te lopen door de kamer.

Grand Daddy Hotel Kaapstad

Airstream Trailer park op het dak

Het speciale aan The Grand Daddy is het ‘trailer park’ op het dak. Op de vijfde verdieping staan 7 airstreams waar je in kan overnachten. Hoe bijzonder en gaaf is dat, wakker worden op een dak in Kaapstad? De airstreams zijn van alle gemakken voorzien en hebben zelfs een kleine keuken. In de zomermaanden is er ook een rooftop bar en hoef je dus helemaal niet van het dak af. Bij mooi weer heb je een zijaanzicht op de beroemde Tafelberg.

Dak Grand Daddy Hotel met airstreams

Geschiedenis Grand Daddy Hotel

Het gebouw is een icoon in de stad want de deuren van het vroegere Hotel Metropole werden al in 1895 geopend. Leuk om te weten is dat het oorspronkelijke hotel gebouwd is naar de constructie van de Nederlander Anthony De Witt die in 1879 in Kaapstad aankwam. Het hotel heeft sinds de renovatie diverse Awards gewonnen voor onder andere het design.

Reisvideo Kaapstad

Ik maakte een reisvideo van mijn verblijf in Kaapstad en de roadtrip die ik maakte rondom het schiereiland. Kijk je mee?

Ben jij al eens in Kaapstad geweest?

 

Print Friendly, PDF & Email