Als de burgemeester van München “Ozapft is!” roept, vrij vertaald, het biervat is geopend, dan gaan alle remmen los en gaan er vanaf dan miljoenen liters bier over de toonbank. Maar hoe reis je goedkoop naar Oktoberfest Munchen als er miljoenen mensen naar toe gaan?

Zo reis je goedkoop naar Oktoberfest Munchen

Het Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld. Jaarlijks gaan er verspreid over de drie weken die het feest duurt maar liefst 6,5 miljoen mensen naar toe. Je bent dus niet de enige die naar het Oktoberfest afreist en iedereen zoekt naar de goedkoopste mogelijkheid. Elke Euro kan je maar één keer besteden dus ik zocht uit naar aanleiding van mijn eigen ervaringen wat de beste optie is om zo goedkoop mogelijk naar het Okterfest te reizen.

Prijzen vergelijken > goedkoop reizen naar Oktoberfest

München is een stad die je zowel goed per vliegtuig, trein, bus als auto kan bereiken. Om uit te zoeken wat de goedkoopste manier is om naar het Oktoberfest te reizen kan je gebruik maken van de data die Omio verzameld en vergelijkt. Niet voor niets weten zij als de beste wat de goedkoopste reis optie is. Omio vergelijkt prijzen van het reizen naar een bestemming op basis van drie vervoeropties, met de bus, trein of vliegen. Ik schreef eerder al eens een artikel hierover; “Reisplannen met vliegtuig, bus of trein“?

Zo reis je goedkoop naar het Oktoberfest

Wanneer boek je goedkoopste tickets naar München?

Het blijft altijd lastig om te bepalen wanneer je een ticket voor een reis naar München zo goedkoop mogelijk kunt boeken. Op basis van de data die Omio verzameld blijkt dat het loont om vluchten en treintickets zo vroeg mogelijk te boeken maar dat je voor bustickets het beste kunt wachten. De goedkoopste dagen zijn doordeweeks en de duurste dagen richting het weekend. Let op dat je wel goed naar de reistijd kijkt. Goedkoop is fijn maar als je voor een paar Euro’s meer er veel sneller bent heb je meer aan je tijd op de reisbestemming.

 1. Treintickets zijn minimaal 30 dagen voor vertrek het goedkoopst.
 2. Boek een last minute buskaartje om zeker te zijn van de laagste prijs.
 3. De ticketprijzen zijn het goedkoopst meer dan 30 dagen voor vertrek.

Goedkoop is duurkoop

Goedkoop is duurkoop is zo’n mooi gezegde! Bedenk goed dat het busticket misschien €20,- goedkoper is dan een treinticket. Als jij 10 uur met je brakke kop in een bus zit is het die €20,- extra misschien wel waard om met een ander vervoermiddel te reizen.

Top 5 wat te doen in Munchen

Hoe kom je in München vanuit Nederland?

München ligt in de Duitse deelstaat Beieren op 8 uur reizen vanaf Utrecht. Die acht uur is gemeten via Google Maps en is de snelste route. Hoewel je in Duitsland flink kan doorrijden kan het voorkomen dat je last hebt van opstoppingen onderweg. Zo heb ik er zelf met de auto bijna 12 uur over gedaan om in München te komen. Om direct de maandag na het Oktoberfest terug te rijden was achteraf gezien ook niet de slimste optie, gezien wij alle vier brak waren.

Goedkoop naar MunchenGoedkoop naar Oktoberfest MunchenGoedkoop naar Oktoberfest Munchen

Met de trein naar Oktoberfest Munchen

Er zijn geen directe treinverbindingen naar München. Ik ben eens naar het Starkbierfest in München afgereisd per trein. Ik reisde toen vanuit Den Haag Centraal naar Utrecht Centraal en stapte daar over op de nachttrein van Deutsche Bahn. In Frankfurt ben ik overgestapt op de trein naar München. Vanuit München Hauptbahnhof kan je gemakkelijk met de S-Bahn het centrum bereiken.

Goedkoopste reis dagen: Maandag en woensdag
Duurste reis dagen: Dinsdag en vrijdag

Met de bus naar Oktoberfest München

ZOB München is één van de drukste busstations in Duitsland. Vanuit Nederland gaat Flixbus direct naar München. Er vertrekken bussen vanuit Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. De snelste rechtstreekse verbinding tussen Eindhoven en München duurt  bijna 12 uur dus hou rekening met een lange reistijd.

Goedkoopste reis dagen: Maandag en dinsdag
Duurste reis dagen: Donderdag en vrijdag

Vliegen naar Oktoberfest München

Vliegen naar München is de snelste manier. Vanuit Amsterdam gaan er dagelijks directe vluchten met onder andere KLM en Transavia naar het Franz Josef Strauß vliegveld in München. De vlucht duurt nog geen 2 uur. Vanaf het vliegveld kan je met de trein van Deutsche Bahn in 40 minuten naar het centrum reizen. Dit ritje kost ongeveer € 11,20.

Goedkoopste reis dagen: Maandag en woensdag
Duurste reis dagen: Dinsdag en vrijdag

Oktoberfest Munchen, goedkoop ernaar toe

Voorbereiding Oktoberfest München

In september 2017 ben ik vier dagen op het Oktoberfest München geweest. Net zoals met andere events op de wereld geldt ook voor het Oktoberfest, begin op tijd met je reisvoorbereiding. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over mijn reisvoorbereiding naar het Oktoberfest. Het artikel bestaat uit:

 • Algemene info Oktoberfest
 • Informatie festivalterrein
 • Wat gebeurt er waar op welke tijd?
 • Eten en drinken tijdens het Oktoberfest
 • Oktoberfest feesttenten
 • Hoe draag je de strik op je jurk
 • Persoonlijke reisplanning
 • Dit moet je weten voordat je naar het Oktoberfest gaat
 • Dit moet je weten over het Oktoberfest ter plaatse
 • Tickets Oktoberfest
 • Accomodatie tijdens Oktoberfest
 • Vervoer naar en in München tijdens Oktoberfest
 • Geschiedenis Oktoberfest
 • Reistips voor een weekend München

Reisvideo Oktoberfest München

Wat mij betreft is het Oktoberfest in München een feest wat je een keer beleefd moet hebben. Ik kan er hele verhalen over schrijven maar het beste kan ik het je laten zien. Dus bekijk snel mijn reisvideo hieronder en kom in de feeststemming…

Reistips voor een weekend citytrip München

Hou je van bierfeesten? Denk dan ook eens aan het broertje van het Oktoberfest. Elk jaar wordt in februari namelijk het Starkbierfest in München georganiseerd. Maak je gelijk een citytrip van je bezoek aan München, breng dan ook een bezoek aan Slot Nymphenburg, een prachtige historische locatie net buiten het centrum van München. Naar aanleiding van mijn eigen verblijf in München gedurende het Starkbierfest heb ik een “Top 5 wat te doen in München” geschreven. Wil je ook ontspannen tijdens je reis? Ga dan naar Just Pure Spa & Suite. Leuke tip, bekijk mijn reisvideo van München om alle belevenissen te zien.

Ben jij wel eens op het Oktoberfest München geweest?

Print Friendly, PDF & Email