Glasgow, the vibrant Music city is calling. Over een paar uur is het zover, dan sta ik weer op het vliegveld. Deze keer reis ik af naar het naar het Schotse Glasgow. Schotland stond al jaren op mijn bucketlist en nu ga ik er gewoon voor de tweede keer naar toe. In juni verkende ik voor mijn blog de stad Edinburgh en trok ik de natuur in voor een mountainbike en canyoning tocht.

Sounds of the City, Glasgow’s Vibrant Music Scene

Nu vertrek ik voor Wereldwijzer naar Glasgow waar ik vier dagen zal verblijven in het Park Inn by Radisson Hotel in het centrum van de stad. Het thema van de reis is “Sounds of the City, Glasgow’s Vibrant Music Scene”.

Glasgow calling

Ik ga onder andere een “Walking Heads Glasgow Music Tour” doen waarin ik meer leer over de muziekwereld in Glasgow. Een bezoek aan de Barrowland Ballroom, één van de meest iconische locaties waar de groten der aarde hebben opgetreden staat ook op het programma. Er is wel een reden dat deze reis uitgerekend nu wordt georganiseerd want…

2014 MTV European Music Awards

…Aanstaande zondag worden de 2014 MTV European Music Awards uitgereikt. Op zaterdagavond heb ik eerst een persbijeenkomst en op zondagavond ben ik aanwezig bij de 20e uitreiking van de MTV Awards in de SSE Hydro, de nieuwe state-of-the-art locatie in Glasgow.

Glasgow calling

Glasgow calling

In het programma is genoeg vrije tijd opgenomen zodat ik ook de tijd heb om de stad zelf te gaan ontdekken. Wist jij dat Glasgow de grootste en meest succesvolle shopping bestemming buiten het Londense West End is?

Glasgow calling

Met de Glasgow City Sightseeing Bus Tour kan ik de hele stad door maar ik denk dat ik vanmiddag eerst maar eens even gewoon zelf door de stad ga struinen om een eerste indruk te krijgen.

Niet te vergeten, Loch Lomond

Na 4 dagen Glasgow vertrek ik maandag naar Loch Lomond waar ik de nacht zal doorbrengen in het Cameron House.

Glasgow calling, Cameron House

Na een citytrip heb ik dus ook nog de mogelijkheid om even te genieten van de Schotse Highlands bij het grootste meer van Schotland. Loch Lomond is het grootste qua oppervlakte met een lengte van 37 kilometer en een breedte van 8 kilometer. Na het beroemde Loch Ness is het ook het grootste meer in watervolume.

Hier ga ik iets heel bijzonders doen maar daarover later meer. De volgende dag is de internationale persreis voorbij maar reis ik verder naar het Lake District in Engeland waar ik nog een paar dagen een outdoor avontuur ga beleven.

Ben je benieuwd naar mijn realtime belevenissen volg mij dan via de hashtags;
#VisitScotland #InGlasgow #BrilliantMoments en/of #MTVEMA.

Ben jij al eens in de Schotse Highlands en/of Glasgow geweest? Deel je tips of vertel jouw ervaringen, ik ben benieuwd.

Print Friendly, PDF & Email