Wil jij naar een Glamping in Nederland dichtbij zee? Ga dan glamperen in duinen bij Sea Lodge Egmond in Egmond aan den Hoef. Op een half uur wandelen door de duinen van Egmond aan Zee.

Glamperen in duinen Sea Lodge Egmond

Glamperen is al jaren een trend. Mensen houden van de gemoedelijkheid en vrijheid die je op een camping hebt maar niet iedereen wil in een tent slapen en zich behelpen. Daar hebben campingaanbieders en reisorganisaties goed op ingespeeld want tegenwoordig kan je uit de meest luxueuze accommodaties kiezen. Back to basis maar dan met de luxe van thuis.

Eén van mijn eerste reizen ooit was een kampeervakantie met mijn toenmalige vriendje en zijn ouders naar Frankrijk. Daar sliepen we in een tentje waar we maar net inpasten. In 2013 heb ik acht maanden op drie verschillende campings gewerkt in Italië en daar verbleef ik in een luxe aangeklede (lodge)tent. Luxe voor mij was toen een tent met koelkast, ventilator, ik kon rechtop staan en sliep op een echt bed. Die luxe die ik toen voelde is niets vergeleken bij het “glamperen” wat ik nu beleef bij de Sea Lodge Egmond in Egmond aan Zee. Glamperen in de duinen?

Op Duinpark Koningshof in Egmond aan den Hoef staan 16 luxe Sea Lodges en hier kan je het glamperen in de duinen ervaren. Het duinpark is een kleinschalige vakantielocatie dat direct aan de Egmondse duinen grenst. Vanuit Sea Lodge Egmond kan je in een half uur via de duinen naar de zee wandelen als je deze route van Sea Lodge Egmond naar Egmond aan Zee volgt.

*Bekijk de locatie van Sea Lodge Egmond.
**Reserveer nu een overnachting bij Sea Lodge Egmond via Booking!

Glamperen in de duinen bij Egmond aan Zee

Glamperen in duinen? Ga naar Sea Lodge Egmond

Sea Lodges Egmond op Duinpark Koningshof

De grote safaritent wordt online omschreven als een “vakantiehuis” op de website van Aan Zee en ik moet bekennen dat het er van binnen zeker zo uitziet. De Sea Lodges zijn ingericht met een strandsfeer, lichte kleuren, veel hout en canvas. Het blijft persoonlijke maar ik hou echt van deze sfeer en het interieur. Mooie zware houten meubels, hippe bankkussens en leuke details.

Het gave vind ik dat er naast de kleine kamer met een stapelbed en het hemelbed met klamboe ook een bedstee is gemaakt waar 2 personen kunnen slapen. Zeker nu het begin april is, is het daarin extra aangenaam om te slapen. Maar de topper van de accommodatie is toch wel de badkamer. Er zit gewoon een complete douchecabine in met zes massagestralen en een regendouche. De laatste daar zit helaas niet veel druk achter dus verwacht daar niet teveel van maar het feit dat er überhaupt een douche in zit vind ik al geweldig!

Reserveer nu een overnachting bij Sea Lodge Egmond via Booking!

Glamperen in de duinen bij Egmond aan Zee

Glamperen in de duinen bij Egmond aan Zee

Glamperen in de duinen bij Egmond aan Zee

Glamperen in de duinen bij Egmond aan Zee

Glamperen in de duinen bij Egmond aan Zee

Glamperen in de duinen bij Egmond aan Zee

Glamperen in de duinen bij Egmond aan Zee

Tips voor Glamping Egmond aan Zee

Mocht je reserveren dan kan ik tent nummer 16 zeker aanraden. In de ochtend schijnt de zon al op de tent en in de middag staat er ook de hele dag zon. Aan het einde van de dag kan je vanaf het houten terras in een relax stoel genieten van de avondzon. Hou je meer van de schaduw dan kan je beter een tent aan de overkant reserveren.

Voor de koele nachten, zoals nu, is het extra fijn dat er een kachel aanwezig is. Bij ons heeft die bijna constant aangestaan want zo in april kan het nog behoorlijk koud zijn. Nadeel is wel dat die vooral de woonkamer verwarmd en het in bed aardig koud kan zijn dus neem wat extra kleding mee als je hier in het voor- of naseizoen verblijft.

Reserveer nu een overnachting bij Sea Lodge Egmond via Booking.

Doen in de omgeving van Sea Lodge Egmond

Het strand is op ongeveer 15 minuten fietsen en als je met de auto gaat denk er dan aan dat je klein geld bij je hebt voor de parkeerautomaat. Voor alle “stadse” toeristen, nee je kan niet met je pinpas betalen. Zelf ben ik door de duinen naar het strand gelopen en daar doe je ongeveer 45 minuten tot een uur over. Alkmaar is op 6 kilometer rijafstand.

Vorig jaar was ik ook op uitnodiging van Aan Zee Vakantiehuizen in deze omgeving te vinden. Toen verbleef ik in een vakantiehuisje in Bergen aan Zee, ging ik Bergen zelf verkennen, mountainbiken en paardrijden bij Manage den Hoef.

Bergen          Bergen aan Zee

Mountainbiken in Bergen          Paardrijden Egmond aan Zee

Zou jij ook wel eens willen glamperen in duinen bij Sea Lodge Egmond?

Print Friendly, PDF & Email