Als we Girona zeggen, is het eerste wat we vaak horen: “oh die stad vlakbij Barcelona”. Vliegen naar Girona en omgeving is meestal goedkoper dan naar Barcelona en veel toeristen weten vaak niet hoe snel ze een bus of trein moeten pakken richting Barcelona. Wat de meeste reizigers niet weten is dat Girona veel meer is dan een vliegveld waar je goedkoop op kan vliegen.

Doen in Girona en omgeving bezienswaardigheden

De prachtige Catalaanse stad heeft een rijke geschiedenis dat overduidelijk terug te zien is in het straatbeeld. Met de overhangende huizen over de kronkelende rivier de Onyar, als bekendste aangezicht. Naast de stad zelf is ook de omgeving rondom Girona meer dan de moeite waard. Dit samen maakt Girona een geweldige uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie: zeker met deze 5 tips.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Online tickets kopen Dali Theatre-Museum

Zo’n 30 kilometer noordelijk van Girona vind je Figueres, de geboorteplaats van de wereldberoemde kunstenaar Salvador Dali. In dit eeuwenoude plaatsje vind je het Dali Theatre-Museum. Dit indrukwekkende museum is de thuisbasis van de grootste collectie Dali kunstwerken ter wereld.

*Koop direct je tickets voor het Dalí museum

Dali Theatre-Museum

Ga een dagje naar Barcelona

Als je besluit om tijdens je vakantie in Girona te verblijven, is het zeker de moeite waard om een dagje Barcelona mee te pakken. De stad is vanaf Girona gemakkelijk te bereiken met bijvoorbeeld een huurauto. Vergelijk huurauto’s via Easy Terra. In Barcelona moet je zeker een bezoek brengen aan Park Guëll. En hou je van wellness? Kijk dan eens naar deze ideeën voor een ontspannen dag in Barcelona.

Dagje Barcelona

Bezoek de mooiste dorpen in de Costa Brava

De Costa Brava mag dan vooral bekend zijn van witte stranden en een azuurblauwe zee, maar vergeet ook zeker de mooiste dorpen niet. De bekendste 3 zijn: Llafranc, Calella en Begur. Je vindt er grote kastelen, metersdikke stadsmuren, diepe grachten en schitterende smalle straatjes.

Waan je in de wereld van de Game of Thrones

Een van de bewijzen dat de schoonheid van Girona van een buitencategorie is, is dat de producenten van Game of Thrones hebben besloten om een deel van de stad toe te voegen als filmlocatie voor de populaire serie. Er zijn verschillende tours met gidsen beschikbaar die je meenemen in een Middeleeuws sprookje.

Snorkelen Costa Brava

Als je op het strand naar de zee ligt te staren zul je het bijna vergeten: er bevindt zich daar onder het wateroppervlak een hele andere wereld. Eentje van prachtige vissen, koraal en soms zelfs een vriendelijke haai. Er zijn verschillende baaien aan de Costa Brava die geschikt zijn om te snorkelen. Het handigste is om een auto te huren zodat je zelf naar allerlei strandjes en baaien kan rijden. Klik hier en vergelijk de prijzen voor autohuur in Spanje.

Duiken-Benidorm-Spanje

Ben jij wel eens in Girona geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email