Als we Girona zeggen, is het eerste wat we vaak horen: “oh die stad vlakbij Barcelona”. Vliegen naar Girona is meestal goedkoper dan naar Barcelona en veel toeristen weten vaak niet hoe snel ze een bus of trein moeten pakken richting Barcelona. Wat de meeste reizigers niet weten is dat Girona veel meer is dan een vliegveld waar je goedkoop op kan vliegen.

De prachtige Catalaanse stad heeft een rijke geschiedenis dat overduidelijk terug te zien is in het straatbeeld. Met de overhangende huizen over de kronkelende rivier de Onyar, als bekendste aangezicht. Naast de stad zelf is ook de omgeving rondom Girona meer dan de moeite waard. Dit samen maakt Girona een geweldige uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie: zeker met deze 5 tips.

  1. Dali Theatre-Museum

Zo’n 30 kilometer noordelijk van Girona vind je Figueres, de geboorteplaats van de wereldberoemde kunstenaar Salvador Dali. In dit eeuwenoude plaatsje vind je het Dali Theatre-Museum. Dit indrukwekkende museum is de thuisbasis van de grootste collectie Dali kunstwerken ter wereld.

Dali Theatre-Museum

  1. Dagje Barcelona

Als je besluit om tijdens je vakantie in Girona te verblijven, is het zeker de moeite waard om een dagje Barcelona mee te pakken. De stad is vanaf Girona gemakkelijk te bereiken met bijvoorbeeld een huurauto. Vergelijk huurauto’s via Easy Terra. In Barcelona moet je zeker een bezoek brengen aan Park Guëll. En hou je van wellness? Kijk dan eens naar deze ideeën voor een ontspannen dag in Barcelona.

Dagje Barcelona

  1. Middeleeuwse dorpen

De Costa Brava mag dan vooral bekend zijn van witte stranden en een azuurblauwe zee, maar vergeet ook zeker de prachtige Middeleeuwse dorpen niet. De bekendste 3 zijn: Llafranc, Calella en Begur. Je vindt er grote kastelen, metersdikke stadsmuren, diepe grachten en schitterende smalle straatjes.

  1. Waan je in de wereld van de Game of Thrones

Een van de bewijzen dat de schoonheid van Girona van een buitencategorie is, is dat de producenten van Game of Thrones hebben besloten om een deel van de stad toe te voegen als filmlocatie voor de populaire serie. Er zijn verschillende tours met gidsen beschikbaar die je meenemen in een Middeleeuws sprookje.

  1. Snorkelen Costa Brava

Als je op het strand naar de zee ligt te staren zul je het bijna vergeten: er bevindt zich daar onder het wateroppervlak een hele andere wereld. Eentje van prachtige vissen, koraal en soms zelfs een vriendelijke haai. Er zijn verschillende baaien aan de Costa Brava die geschikt zijn om te snorkelen. Het handigste is om een auto te huren zodat je zelf naar allerlei strandjes en baaien kan rijden. Klik hier en vergelijk de prijzen voor autohuur in Spanje.

Duiken-Benidorm-Spanje

Ben jij wel eens in Girona geweest?

Print Friendly, PDF & Email