Nieuw-Zeeland is zo’n droombestemming waar je echt de tijd voor moet nemen om het Noordereiland en het Zuidereiland te ontdekken. Dat begint al bij de reisvoorbereiding, een lange en verre reis verdiend het om goed uitgestippeld te worden. Een goed georganiseerde rondreis Nieuw-Zeeland gaat van jouw reis, een droomreis maken.

Voordelen georganiseerde rondreis Nieuw-Zeeland

De Maori cultuur, het Abel Tasman National Park, Marlborough Sounds, het thermale gebied rondom Rotorua, de steden Auckland en Christchurch en de overweldigende natuur bestaande uit vulkanen, gletsjers, (besneeuwde) bergen, groene glooiende heuvels, stranden, fjorden en spuwende geisers. Dat is wat Nieuw-Zeeland jullie allemaal te bieden heeft.

Is het jullie droom om samen eens naar Nieuw-Zeeland te reizen? Ga er dan eens voor zitten en neem de tijd om met elkaar te bespreken wat je allemaal zou willen doen en zien. Voor veel mensen lijkt het een bijna onbereikbare bestemming omdat het zo ver weg ligt. Het duurt ook zeker 24 uur om er te komen, maar als je vervolgens de tijd hebt om minimaal drie weken rond te reizen ben je die vluchtduur zo vergeten.

En wat je ook als voordeel kan zien, is omdat het een grote vliegafstand betreft kan je ergens ter wereld hele leuke tussenstops plannen. Veel vliegtickets naar Nieuw-Zeeland bieden stopover mogelijkheden. Wat dacht je van een stedentrip Singapore of Hong Kong op de heenweg, of een paar dagen Bali en op de terugweg nagenieten op de Cook Eilanden of het tropische Fiji?

Nieuw-Zeeland is geen bestemming waar je beslist last minute naar toe te gaan. Over het algemeen is het ook een bestemming waar je voor moet sparen, mede afhankelijk natuurlijk van de tijd die je er wil doorbrengen, wat je allemaal wilt ondernemen en hoe budget of luxe je de reis wilt insteken. Willen jullie samen zoveel mogelijk ontdekken? Dan kan een georganiseerde rondreis Nieuw-Zeeland speciaal op maat gemaakt voor jullie precies zijn wat bij jullie past. Ervaren reisspecialisten kunnen jullie helpen de juiste keuzes te maken, de reisplanning voor te bereiden en tips aan te reiken voor unieke en kleinschalige accommodaties die je zelf wellicht niet had kunnen vinden. Zo kan je rondreis nog specialer worden. Het enige wat jullie zelf hoeven te doen is antwoord te geven op de onderstaande vragen zodat het helder is wat de reiswensen zijn:

 1. Hoe lang willen we naar Nieuw-Zeeland?
 2. Willen wij het Noordereiland en het Zuidereiland ontdekken?
 3. Een lijstje maken van highlights die je echt wilt zien, doen en beleven tijdens de rondreis;
 4. Willen jullie met een huurauto rondreizen of ook gebruik maken van binnenlandse vluchten?
  *Met een camper mag je niet overal komen en je mag nergens wildkamperen. 
 5. Gaan we voor een tussenstop of maken we een stopover op de heen- en terugreis en zoja, waar?
 6. Het bepalen van het budget voor deze onvergetelijke reis, ga je voor budget, luxe of een combinatie van.

Het advies van reisorganisaties is om minimaal 2 á 3 weken rond te reizen en daarbij te kiezen voor het Noordereiland of het Zuidereiland om zo op een ontspannen manier rond te kunnen reizen. Zo heb je echt de tijd om één van de twee eilanden goed te ontdekken en hoef je niet ‘gehaast’ verder te reizen. Als ze kiezen gaan de meeste mensen voor het Zuidereiland vanwege de vele verschillende landschappen. Hierbij is het ook maar net wat jullie zelf willen. De mooiste stranden zijn weer te vinden op het Noordereiland volgens kenners. De meeste rondreizen naar Nieuw-Zeeland vinden in de zomer plaats, als het in Nederland winter is. De beste reistijd voor een reis naar Nieuw-Zeeland is tussen december en maart, dat geldt zowel voor het Noordereiland als het Zuidereiland. Maar tijdens de winter kan het ook heel mooi zijn, een van de voordelen is dan, dat er minder toeristen zijn. Een nadeel is dan wel weer, dat bepaalde locaties of accommodaties gesloten kunnen zijn.

Ook handig om te weten! Wij lazen op de website van de gespecialiseerde reisorganisatie Travel Essence dat veel reizigers een rondreis starten in Auckland op het Noordereiland en vanuit Christchurch terugvliegen. Travel Essence zegt hierover: “Wij raden aan om in tegenovergestelde richting te reizen: van Christchurch naar Auckland. Je begint je rondreis dan in het meest rustige en ongerepte deel van Nieuw-Zeeland. Hoe verder je naar het noorden reist, hoe drukker het wordt. Op de laatste dag van je rondreis hoef je dan ook niet vroeg te vertrekken richting het vliegveld. En het licht wat op het landschap valt levert een mooier plaatje op als je van het zuiden naar het noorden reist“.

Hebben jullie de smaak te pakken en zitten jullie al allerlei leuke dingen uit te zoeken voor jullie reis? Voor nog meer reisinspiratie is het ook een aanrader om alvast weg te dromen en deze voorbeeldreizen voor stellen naar Nieuw-Zeeland te bekijken:

 1. Ontdek het Noorder- en Zuidereiland in drie weken;
 2. Een maand lang de highlights van Nieuw-Zeeland ontdekken;
 3. Neem de tijd voor drie weken het Zuidereiland of het Noordereiland;
 4. Kies voor het thema cultuur, natuur, off the grid avontuur en/of luxe en pas daar reis op aan;
 5. Spaar al je vakantiedagen op en neem de tijd voor een georganiseerde rondreis van 7 weken voor alle hoogtepunten.

Ook handig zijn een aantal praktische reistips voor een reis naar Nieuw-Zeeland. Als je kiest voor een georganiseerde rondreis dan is een van de voordelen dat al die handige weetjes vanzelf ter sprake komen bij het plannen van de reis. Om alvast in gedachten te houden zijn in elk geval:

 1. Je hebt een visum nodig en een internationaal rijbewijs;
 2. Ver van te voren een vliegticket boeken, één jaar van te voren kan al;
  *Vermijd vliegen tussen 12 december en 2 januari, dan is het piekseizoen!
 3. Wil je een meerdaagse wandeltocht beleven, boek die op tijd i.v.m. beperkte beschikbaarheid hutten onderweg;
 4. Het weer in Nieuw-Zeeland is onvoorspelbaar. Pak dus van alles wat in, korte broeken, winddichte regenjas, een trui etc.;
 5. Zorg dat je altijd extra reisbudget achter de hand hebt, op een bestemming als deze wil je niet, iets niet kunnen doen vanwege geld.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Georganiseerde rondreis Nieuw-Zeeland

Roadtrip Nieuw Zeeland

Staat een rondreis Nieuw-Zeeland op jouw reisverlanglijst?

Print Friendly, PDF & Email