Het land van de onbegrensde mogelijkheden, Amerika. Bijzondere natuurgebieden en bruisende wereldsteden, tijdens een georganiseerde rondreis Amerika kan je het allemaal beleven.

Doen! Georganiseerde rondreis Amerika 

Rondreizen zijn ideaal, je hebt namelijk de kans om in een relatief korte tijd veel te ontdekken op een reisbestemming. Ik heb al vele rondreizen gemaakt in Europa, Zuid-Afrika, Azië, Canada en Amerika. Typ het woord ‘Rondreis‘ in op Google en Amerika is een van de eerste zoekresultaten.  Bij een rondreis door Amerika zijn er vele reismogelijkheden.

Wil je het beste van het westen ontdekken? Amerika van Oost naar West doorkruisen? Een Grand Tour maken of je eigen privé rondreis samenstellen? In Amerika kan het allemaal.

Zelf heb ik een rondreis door de Amerikaanse staat Florida en Texas gemaakt. De Florida rondreis deed ik op eigen gelegenheid met een huurauto en ik verlengde de reis met een paar dagen aan het strand in Miami.

Tijdens een georganiseerde rondreis Amerika heb ik de Amerikaanse staat Texas mogen ontdekken. Ik schreef er het artikel; “Western Wellness, een roadtrip door Texas” over. Tijdens deze rondreis reisde ik van Dallas naar Forth Worth en Graham. In dit artikel zet ik met 10 redenen uiteen waarom een rondreis door Amerika zo gaaf is.

*Ontdek hier al mijn Amerika reistips.
**Bekijk hier de reizen van TUI naar de USA

***En check ook de reizen naar USA via de Jong Intra Vakanties of via de ANWB.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Antelope Canyon - Rondreis Amerika

1. Trigger je reislust

Trigger je reislust met een rondreis door Amerika. Amerika is zo ontzettend groot en er valt zoveel te ontdekken. Omdat je tijdens een rondreis veel ziet en om de paar dagen ergens anders verblijft word je reislust steeds ‘getriggerd’.

Het voordeel van een georganiseerde rondreis Amerika is dat je zelf nergens aan hoeft te denken als je eenmaal onderweg bent en volop kan genieten van alles wat je gaat zien, beleven en meemaken.

Outdoor adventures in de Nationale Parken van Amerika

2. In korte tijd veel zien

Deels is het natuurlijk afhankelijk van de gekozen rondreis en je reisplanning, maar feit is tijdens een rondreis zie je meer dan dat je op één plek verblijft.

Belangrijk is wel om van te voren na te gaan of jij het prettig vind om steeds van plaats naar plaats te reizen of dat jij het ook wel prettig vind als je een aantal dagen op dezelfde reisbestemming blijft.

Amerika Rondreis

3. Je komt meer te weten over een land

Tijdens een rondreis door Amerika kom je veel meer te weten over het land. Wellicht reis je wel van staat naar staat en zie je het landschap veranderen en de lokale gewoonten.

St. Augustine Florida

4. Plek voor avontuur

De rondreis staat deels vast voor je vertrek maar uiteindelijk blijft het een avontuur omdat je niet precies weet wat er waar gaat gebeuren of wat je kan verwachten.

Krokodillen spotten in Everglades National Park Florida

5. Vrijheid 

Een rondreis biedt een bepaalde mate van vrijheid. Vooral tijdens privé rondreizen heb je natuurlijk ultieme vrijheid maar tijdens georganiseerde rondreizen heb je ook een bepaalde mate van vrijheid.

Het is vooraf natuurlijk wel bekend wanneer je waar bent maar ter plaatse kan je vaak zelf nog een twist geven aan je reis door bijvoorbeeld wel of juist niet mee te gaan met een excursie.

Georganiseerde rondreis Amerika

6. Je wordt flexibel 

Flexibiliteit is belangrijk tijdens een rondreis. Je bent veel onderweg, doet elke dag nieuwe indrukken op, je reist met medereizigers en overnacht op diverse plaatsen.

Het is dus belangrijk dat je je kan aanpassen aan diverse situaties en dat je in sommige gevallen ook meegaand kan zijn.

Naples Florida

7. Je beleeft meer

Tijdens een rondreis beleef je veel meer dan dat je tijdens een reis op één bestemming blijft ‘hangen’. Doordat je meer ziet, beleef je natuurlijk ook meer.

Daytona Beach

8. Van natuurgebieden naar bruisende wereldsteden

Een rondreis bied je de kans om meerdere bestemmingen binnen één land te ontdekken. In sommige gevallen kan je zelfs meerdere landen tijdens een rondreis ontdekken.

Zo kan je bijvoorbeeld de Oostkust van Amerika combineren met een bezoek aan de Niagara Falls in Canada. Of laat je vervoeren van bijzondere natuurgebieden naar bruisende wereldsteden.

Rondreis door Amerika

9. Een rondreis maken kan overal

Ik schreef het al in de inleiding, een rondreis maken in Amerika is nog een moeilijke keuze. Wil je de Oostkust of de Westkust ontdekken of liever een combi?

Wil je naar steden of duik je liever de natuur in? Er is enorm veel keuze aan georganiseerde rondreizen door Amerika.

Orlando rondreis Florida

10. Unieke ervaringen

Een rondreis geeft je unieke ervaringen. Elke rondreis is natuurlijk uniek en eigenlijk is elke reis uniek en kan je het niet met elkaar vergelijken. Het unieke aan een rondreis is dat je in korte tijd veel inrukken opdoet, meer ziet en dat samen beleeft met een reisgezelschap.

Everglades National Park Florida

Reistip: Roadtrip Florida 21 dagen

De enige tip waarbij ik daadwerkelijk uit eigen ervaring kan spreken is een roadtrip Florida. Ik heb 21 dagen deze zuidelijke staat mogen doorkruisen en dat was fantastisch. Nieuwsgierig wat ik allemaal heb gedaan? Check: ‘Roadtrip Florida, 21 dagen‘.

Rondreis Florida zelf samenstellen

Heb jij wel eens een rondreis Amerika gemaakt?

Print Friendly, PDF & Email