Geld verdienen met video reviews van hotels. Een aantal weken geleden las ik daarover op het blog van Denise van inhetvliegtuig.nl.

Zoover en Tripadvisor zijn de bekendste sites waarop je aan de hand van reviews van reizigers kan zien wat men van een bepaalde accommodatie of attractie vind. Als ik zelf op reis ga maak ik regelmatig gebruik van deze twee websites om te lezen hoe anderen het hebben ervaren. Feit blijft wel dat je soms door bepaalde opmerkingen heen moet lezen want er zijn mensen die altijd iets op te merken hebben. Maar goed het geeft je wel een bepaald idee.

Wat is het verschil met Hotel Confidential

Op de genoemde review sites kan je met foto’s en tekst aangeven wat je van een bepaalde accommodatie vind. Dat is nou precies waarin Hotel Confidential zich onderscheidt. Zij laten hotel video reviews zien die gemaakt zijn door reizigers.Via de website en de app kan je video hotel reviews bekijken en zelf plaatsen.

Jamie van Hotel Confidential verteld, “Hotel Confidential was launched about a year ago. Our goal is to collect video reviews from hotels all over the world. We believe that a video is worth a thousand words, and you can’t fake a simple smartphone video reviews”.

Geld verdienen met video reviews van hotels

Het leuke voor reizigers is dat je met het uploaden van hotel video reviews geld kunt verdienen. Toen ik Denise haar blog las kon ik mij eerst niet voorstellen dat er werkelijk geld mee kon worden verdiend. Maar ik nam de proef op de som en maakte de afgelopen tijd van alle hotels waar ik verbleef video reviews en jawel, op mijn PayPall account werd een mooi bedrag in Dollars bijgeschreven.

Jamie vertelde mij dat zij betalen voor video reviews om zo een authentieke, eerlijke en eigen mening van reizigers te ontvangen. Of het hotel nou goed of slecht is bevallen, het is een beeld waar andere reizigers weer informatie uit kunnen halen. Hostels, motels en campings zijn uitgesloten voor reviews, het gaat echt alleen om reviews van hotels.

De mooie foto’s op hotel websites gemaakt met groothoeklenzen, de 360 graden films gemaakt van over elkaar geplakte foto’s en de video’s gemaakt door specialistische film bedrijven. Het ziet er vaak allemaal prachtig uit. De video op de website van Hotel Confidential zien er soms minder mooi uit maar laat wel werkelijk zien hoe het is. Als ik amper door de kamer kan lopen omdat het zo klein is zie je dat op de video en laat je wel uit je hoofd om te vragen voor een derde bed op de kamer wat dus echt niet zal passen. Als er zeezicht wordt beloofd en ik film vanaf mijn balkon dat je een klein streepje zee in de verte kan zien dan weet je ook dat er waarschijnlijk maar één kamer is met volledig zeezicht.

Mijn hotel video reviews

Ik had het geluk dat ik de afgelopen tijd in veel diverse hotels mocht overnachten en vijf daarvan kwamen in aanmerking voor een hotel video review. Via de beelden hieronder kan je mijn video’s bekijken.

Riva Yacht Harbour Hotel - Hvar - KroatiëHotel Ivan - Solaris Resort - Sibenik - Kroatië

Bastion Hotel - Zadar - KroatiëFalkensteiner Club Funimation Borik - Zadar - Kroatië

Bastion Deluxe Hotel - Maastricht - Nederland

Als je eenmaal meedoet aan het project voor het maken van hotel video reviews dan ontvang je een badge als bedankje. Dit kan variëren van een “beach badge” omdat je een hotel aan het strand hebt gereviewd tot aan “eco badges” voor natuur vriendelijke hotels. Ik heb de badge binnen voor de eerste reviews die ik heb gemaakt. Of je ooit wat met de punten kan doen is nu nog niet duidelijk.

Badge voor eerste review

Hoe werkt het?

Het werkt ontzettend makkelijk. Of je download met je iPhone de gratis App van Hotel Confidential of je registreert je via de website en maakt daar een account aan.

Download de app

Voordat je op reis gaat dien je een verzoek in via de mail voor het maken van een video review, alleen dan verdien je ook daadwerkelijk $25,-, ruim €19,- per hotel review.

1. Na goedkeuring van Hotel Confidential maak je minimaal vier korte video´s van maximaal zestig seconden (per hotel).
2. De video’s moeten altijd in “landscape” modus worden gemaakt en mogen maximaal 60 seconden duren. Let op dat je de camera of je telefoon goed vast houd.
3. Je moet altijd één video maken van de hotelkamer, de lobby en van de buitenkant van het hotel of de omgeving. Daarnaast mag je zelf een video maken naar eigen keuze, bijvoorbeeld het zwembad, de wellness ruimte, de bar en/of het restaurant.
4. Tijdens het filmen spreek je duidelijk en vertel je in het Engels over de ruimte die je filmt en wat je daarvan vind.
5. Na het uploaden van de video´s controleert Hotel Confidential de video´s en ontvang je via je opgegeven mailadres een bevestiging als het online staat. Een paar dagen daarna ontvang je via PayPall de vergoeding.

Wil je echt helemaal goed geïnformeerd zijn bekijk dan ook nog even de onderstaande trainingsvideo voordat je aan de slag gaat:

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Lijkt het je niets en zou je het niet gebruiken? Of heb je misschien net als ik ook al video reviews geüpload? Laat het mij weten in een reactie…

*** Update 26 november 2016; helaas bestaat deze website niet meer.

Print Friendly, PDF & Email