Ben je het liefste altijd op reis? Als je een flinke som geld achter de hand hebt is dat natuurlijk makkelijk maar dat geluk heeft niet iedereen. Wat je wel kan doen is slim met je geld omgaan en kijkt waar je op kunt besparen zodat je vaker op reis kan gaan. Wil je er net als ik zoveel mogelijk uithalen om van alles te kunnen gaan beleven? Neem dan de tijd ervoor om je reis uit te zoeken en te reserveren want dat kan je een hoop geld besparen.

Tips om geld te besparen voor je reis 

Doe jij niets liever dan reizen en trek jij er het liefste zo vaak mogelijk op uit? Er zijn vele mogelijkheden om te besparen op je reis als je de tijd neemt om eens goed te kijken naar alle reis mogelijkheden. Uiteraard kan je voordat je op reis gaat ook al veel besparen.

Ga bijvoorbeeld eens ergens anders boodschappen doen en kijk eens waar jij abonnementen hebt lopen die misschien wel voordeliger kunnen. Wist jij dat Nederlanders vakanties en reizen als nummer 2 spaardoel hebben? Zet dus elke maand je geld apart op een spaarrekening en werk toe naar jou persoonlijke spaardoel, wie weet kan je van de rente nog een leuke extra excursie boeken.

*Reisplannen naar Curaçao? Met deze tips ontdek je Curaçao on a budget!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Zuinig leven en besparen

Tip 1 maak gebruik van kortingscodes

Tja, het kost even wat zoekwerk maar dan heb je ook wat. Ik zal eerlijk bekennen dat ik voor bijna alles dat ik onderneem eerst ga kijken of er mogelijke kortingsacties zijn. Vaak  ‘Google’ ik van tevoren of er ergens een kortingscode beschikbaar is.

Soms werd er een procentuele korting gegeven en er zijn ook regelmatig acties waarbij je rond de €20,- korting kan krijgen als je bij de betreffende reisorganisatie reserveert. Meld je ook aan voor nieuwsbrieven van reisorganisaties en airlines, regelmatig worden er kortingscodes en aanbiedingen verstuurd.

*Bekijk de kortingen bij Corendon;
**Tot wanneer vroegboekkorting? Zo werkt het!
***Travel around with me, bekijk hier al mijn tips voor reisaanbiedingen.

Korting Corendon vakantie

Tip 2, vergelijk de prijzen online

Wil je bijvoorbeeld een nieuwe camera aanschaffen voor je aankomende reis kijk dan zeker even verder en koop er niet een in de eerste de beste winkel. Het loont om online een vergelijkingsonderzoek te doen naar de prijzen. Soms kan dit tientallen euro’s schelen. Websites als kieskeurig.nl zijn hier ideaal voor.

Voor het reserveren van een reis raad ik ook aan om de online prijzen te vergelijken. Kijk eens naar vluchten vanaf diverse luchthavens en helemaal belangrijk op diverse data. Zoekmachines zoals die van Vliegen naar, Momondo en Skyscanner zijn ideaal om reisprijzen te vergelijken.

Ga je met je auto naar het vliegveld? Check dan sowieso online de parkeerkosten per parkeerplaats nabij het betreffende vliegveld. Ik heb het onlangs voor een van mijn reizen gecheckt en ik kreeg zeven opties voorgeschoteld met een prijsverschil van maar liefst €28,- voor precies dezelfde periode en wensen. Vlieg je vanaf Schiphol dan zijn er ook vele parkeermogelijkheden.

Google eens “parkeren Schiphol” en je vind vele resultaten. Wil je de luxe van op loopafstand van het vliegveld parkeren? Dan betaal je natuurlijk iets meer. Maar je kan ook verder weg kort en lang parkeren en gebruik maken van een gratis shuttleservice. Je auto staat dan tijdens jouw reis op een beveiligde parkeerplaats, wel zo fijn.

*Ontdek alles over Error Fares voor een goedkoop vliegticket;
**Alle info over parkeren op loopafstand van Eindhoven Airport;
***Handig! Hier kan je prijzen vergelijken voor parkeren Schiphol.

vergelijk de parkeerprijzen online met Parkos

Tip 3, wees flexibel

Het tijdstip waarop je een reis boekt kan grote verschillen uitmaken en dat weet nog niet iedereen. Een reis is een grote uitgave en over het algemeen worden reizen vaker in het weekend dan doordeweeks gereserveerd. Dat weet de reisbranche ook: vandaar dat prijzen in het weekend vaak hoger liggen dan gedurende de week. De beste dag om (goedkoper) te boeken? Dinsdag, rond lunchtijd.

Dat reizen in het hoogseizoen duurder is mag duidelijk zijn. Ben je toch afhankelijk van de (school)vakanties boek dan ver vooruit en maak gebruik van eventuele vroegboekkortingen. Als je niet teveel eisen hebt loont het ook om te wachten op een leuke lastminute.

Zit je nergens aan vast dan is de weg vrij om flexibel te zijn in het boeken van een nieuwe trip. Controleer online of je reis een paar dagen eerder of later wellicht goedkoper is, check het verschil bij dag- en nachtvluchten, is vliegen in het weekend of doordeweeks goedkoper naar de gewenste bestemming. Kijk ook eens naar vliegtickets of reizen die vertrekken van een andere luchthaven. Wie vlakbij de grens woont, doet er goed aan over de grens te kijken dan heb je de meeste kans om goedkoper op reis te gaan.

*Tot wanneer vroegboekkorting? Zo werkt het!
**Ontdek alles over Error Fares voor een goedkoop vliegticket;

Error Fare goedkoop vliegticket

 

Tip 4 check de valutakoersen

Het kost flink wat uitzoekwerk maar als je wil besparen is het de moeite waard. Staat de dollar laag? Boek dan je vakantie via een Amerikaanse website. Hou er rekening mee dat dingen ook kunnen wijzigen in verband met de wisselkoersen.

*Handig! Meer info over betaalgemak op reis

Besparen op vaste lasten

Tip 5 Sluit een doorlopende reisverzekering af

Een reisverzekering is zo belangrijk, zorg ervoor dat je dat voor vertrek geregeld hebt. Je weet maar nooit! Ga je jaarlijks meerdere keren op reis, zelfs al is het een weekendje weg in Nederland, dan kan een doorlopende reisverzekering veel voordeliger zijn dan een reisverzekering per reis.

*Meer tips voor een zorgeloze vakantie.

Besparen voor je reis

Heb jij nog meer goede bespaartips?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email