Even later staan we klaar om de deur die naar de geheime gang in Florence leidt, de Vasari Corridor door te gaan. Het is nog even wachten op één van de surveillance medewerkers die de groep vergezeld. Dit is ook de reden dat de toegangskaarten redelijk aan de prijs zijn. Het is een afgesloten gedeelte van het museum met vele kostbare werken waardoor er verplicht surveillance mee moet.

Geheime gang in Florence de Vasari Corridor

De deur gaat open en ik verbaas me over de diepte als we via een brede trap de lange gang in dalen. Eenmaal beneden zien we ernstig beschadigde kunstwerken hangen. Lucia verteld ons dat op de hoek vlakbij de ingang in 1993 een terroristische aanslag is gepleegd door de Maffia. Ze legt uit dat de werken zijn opgehangen ter nagedachtenis aan deze vreselijke dag met daarnaast een replica van hoe de schilderijen eruit hebben gezien.

In de Vasari Corridor stelt het Uffizi een beroemde en grote collectie Romeinse en Napolitaanse portretten tentoon uit voornamelijk de 16e en 17e eeuw. Daarnaast worden zelfportretten van Bernini, Rubens, Canova, Ingres, Delacroix, Chagall en een antieke kopie van Leonardo’s to Tintoretto tentoongesteld. Al deze mensen staren ons aan terwijl we door de 1200 meter lange gang lopen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Vasari Corridor - Florence

 

Vasari Corridor - Florence

 

Ben jij al eens in Florence geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email