Even later staan we klaar om de deur die leidt naar de Vasari Corridor door te gaan. Het is nog even wachten op één van de surveillance medewerkers die de groep vergezeld. Dit is ook de reden dat de toegangskaarten redelijk aan de prijs zijn. Het is een afgesloten gedeelte van het museum met vele kostbare werken waardoor er verplicht surveillance mee moet. De deur gaat open en ik verbaas me over de diepte als we via een brede trap de lange gang in dalen. Eenmaal beneden zien we ernstig beschadigde kunstwerken hangen. Lucia verteld ons dat op de hoek vlakbij de ingang in 1993 een terroristische aanslag is gepleegd door de Maffia. Ze legt uit dat de werken zijn opgehangen ter nagedachtenis aan deze vreselijke dag met daarnaast een replica van hoe de schilderijen eruit hebben gezien.

Vasari Corridor - Florence

Vasari Corridor, Florence

In de Vasari Corridor stelt het Uffizi een beroemde en grote collectie Romeinse en Napolitaanse portretten tentoon uit voornamelijk de 16e en 17e eeuw. Daarnaast worden zelfportretten van Bernini, Rubens, Canova, Ingres, Delacroix, Chagall en een antieke kopie van Leonardo’s to Tintoretto tentoongesteld. Al deze mensen staren ons aan terwijl we door de 1200 meter lange gang lopen.

Vasari Corridor - Florence

Tickets Vasari Corridor

Wil je ook met Lucia de Vasari Corridor in Florence ontdekken? Bezoek dan de website van Tickitaly en bestel je tickets alvast online.

Ben jij al eens in Florence geweest?

Print Friendly, PDF & Email