Ik ben gek op gave dingen doen in Nederland en over de grens! Ik hou zelf altijd een lijst bij van Bucketlist activiteiten in Nederland zodat ik mijzelf eraan kan herinneren wat ik ook alweer allemaal nog eens aan toffe dingen zou willen doen in Nederland. Een aantal van deze bijzondere activiteiten heb ik al eens beleefd en de rest hoop ik eens te gaan beleven. Ik ben benieuwd welke bucketlist  ideeën voor Nederland ook op jouw ‘To Do Wishlist’ staan?

Gave dingen doen in Nederland, Bucketlist activiteiten

Ik heb honderden notities in mijn telefoon, mijn mailbox mapje ‘ideeën’ puilt uit en ook mijn postbakje in mijn kantoor met ‘gave dingen doen in Nederland’ zit vol met ideeën. Enerzijds brochures en flyers die ik ergens vandaan heb meegenomen, bladzijden uit tijdschriften waar toffe dingen in stonden en dus allerlei papiertjes waar ik een keer wat opgekrabbeld heb als idee. Ik hou van adrenaline kicks en ik ben gek op snelheid en vooral op alles waar een motor in zit.

Ineens dacht ik, weet je wat, ik verzamel gewoon al mijn ideeën voor gave dingen doen in Nederland gewoon in een artikel. Handig voor jullie als lezer en handig voor mijzelf want nu heb ik al mijn Bucketlist activiteiten in Nederland en ideeën in een overzicht bij elkaar. Zo kan ik gewoon even ‘hier’ kijken als ik zin heb om iets tofs te gaan doen.

Ben je benieuwd wat ik in Nederland en op reis al eens voor gave dingen heb beleefd? Bekijk dan zeker even deze artikelen hieronder met een verzameling aan toffe activiteiten wereldwijd. Van paragliden met ski’s onder, tot ijsduiken, flyboarden (vliegen over het water kan ook in Nederland) en bobsleeën! Het meest bijzondere in Nederland was ‘slapen aan de Euromast’ in Rotterdam, maar dat was een éénmalig event! Ik ben benieuwd welke gave dingen jij graag zou willen doen in Nederland en welke je zeker op je bucketlist activiteiten Nederland lijst gaat zetten?

  1. Check al mijn artikelen met Fun & Adventure activiteiten;
  2. Ontdek al mijn tips voor leuke winter adrenaline activiteiten;
  3. Woww check hier allemaal actie en sensatie activiteiten in Nederland
  4. Bekijk hier allemaal leuke dingen om te doen in Nederland, toffe belevenissen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Circuit rijden & Race Experience - Zandvoort

Circuit rijden & Race Experience – Zandvoort

Als ik ergens gek op ben dan zijn het auto’s! Het ronkende geluid van sommige motoren, de PK die je onder je voelt, de kracht en beauty van een auto design, ik hou ervan! Ik was ooit eens bij een event, #OpelRallyOn waar ik mocht plaatsnemen naast Opel ADAM R2 rallykampioen Timo van der Marel, sindsdien weet ik het helemaal zeker, dit is nog gaver dan je denkt!

Anyway bij Race Planet op Zandvoort kan je hele toffe experiences beleven! Kies je voor de Bleekemolens Race Experience op Zandvoort dan mag je zelf rijden op het Circuit Zandvoort in jouw mooiste droomauto. Wil jij instappen in een stoere Lamborghini, Ferrari, McLaren, Aston Martin, Mercedes-AMG, Porsche of Formule RP1? Het kan allemaal! Er staan meer dan 150 auto’s waar je uit kan kiezen in het wagenpark. Je moet alleen in het bezit zijn van een rijbewijs en minimaal 18 jaar oud zijn en you can go!

Wat ik wil? I WANT IT ALL! Kiezen is sowieso iets waar ik moeite mee heb en ik heb ook geen specifieke voorkeur. Ik ben gewoon gek op alle auto’s en ervaringen. Zelf rijden op een circuit lijkt mij een geweldige ervaring om eens te beleven. Maar wat ook gaaf is om te doen, is kiezen voor de Racetaxi. Dan stap je in bij een ervaren coureur en ervaar je de power van een Clio Cup-raceauto over Circuit Zandvoort! Hoe vet is dat?! Je kan tenslotte nooit in één dag leren om zelf zo te rijden, dus voor adrenalinejunkies is dit echt een must om eens te doen.

*Check alle race experiences bij Bleekemolens Race Planet op Circuit Zandvoort.
**Hier kan je iemand een rit in een droomauto of een race Experience cadeau doen.
In Duitsland kan je touristenfahrten’ op Nürburgring beleven.

Ben je net als ik helemaal dol op auto’s? Dan heb ik nog een leuke reistip voor je, ga een weekend naar Autostadt in Duitsland. De hemel op aarde voor autofans. Bezoek o.a. het Lamborghini Paviljoen is Autostadt en check ook de super vette gespiegelde Bugatti, stap in een Porsche, bekijk de Car Towers uit de film Mission Impossible; Ghost Protocol” met Tom Cruise en slaap in het Ritz dan krijg je een dagje een Audi A1 mee*. (Hopelijk is die actie er nog). 

Tip, volg ook Supercar Blondie en de Supercarownerscircle in Europa, ik maak ook wellness reisreportages en geef het online wellness magazine Wellness Spots uit. Daarvoor mocht ik naar het super de luxe Gstaad Palace en daar had ik het geluk tegelijkertijd aanwezig te zijn als met de leden van de Supercarownerscircle.

Stuntrijden & Fast Furious, o.a. 180° op handrem inparkeren

JA JA JA, dit wil ik! Keek jij ook altijd The Fast & The Furious? Word zelf de ster tijdens het Fast & Furious Turbo Charged programma bij Endorfine Experiences in Almere! Krijg jij ook een Big Smile op je face als je denkt aan hoe vet het is als je dit gaat doen? Ohhh ik kan niet wachten om achter het stuur te stappen en met 180 gierende banden 180° in te parkeren.

Dit is toch echt een van de Bucketlist activiteiten in Nederland om te doen? Het Fast & Furious programma duurt ongeveer 2 á 3 uur. Maar je ook een hele dag stuntrijden en onder andere leren op 2 wielen te rijden tijdens het Two Wheel Drive programma versie 2.0. Ik zie het mijzelf al doen hoor! Bekijk hier alle Stuntrijden activiteiten

  1. 180° Chicago U-Turn;
  2. 180° Op de handrem inparkeren / 180° box parking;
  3. 180° Voorwaarts slippen en achterwaarts parkeren / Forward spin + Reverse Parking.

Ga naar de opstapdag DSRA en beleef een zijspan avontuur

Ohhh dit was zo gaaf! Ik had iets totaal anders voor ogen maar ik had het voor geen goud willen missen! Een vriend (Bedankt nog Orlando en Rick) vroeg; ‘ga je mee racen in een zijspan op het PVI-circuit in Lelystad‘. ‘Ja leuk zeg ik, hoe laat ik moet ik er zijn‘? Ik dacht dus, ik ga lekker relaxt in een zijspan zitten en diegene die het zijspan bestuurd knalt ons samen het circuit over en ik geniet van de adrenalinekick.

Nou dat ging dus even anders! Bij aankomst op de parkeerplaats stond ik bij de achterbak van die vriend mezelf in een motorpak te wurmen voor de “Opstapdag DSRA“, de (Dutch Sidecar Racing Association). Toen ik het race zijspan zag staan, moest ik toch wel even slikken. Als bakkenist van een zijspan zit je namelijk “los achterop” en als je dan bent ingedeeld bij “Team Kranenburg“, tweede op het Open Nederlands Kampioenschap”, dan voel je de eerste adrenaline golf al. Via de Opstapdag DSRA kan je mijn volledige artikel lezen over deze toffe ervaring.

*Ook meemaken? Check wanneer de DSRA opstapdagen weer zijn!

Driftcursus, lekker scheuren en slippen

Driften is ook zo iets gaafs! Lang verhaal kort, ik stapte in bij Johnny Voogd tijdens Driftwars op het circuit in Lelystad. Super vet om bij een echte drift coureur in te stappen. Je rijdt als een malle over het circuit, dat schakelen gaat echt mega snel en die power onder je kont en het wegglijden van de banden, wat een heerlijk gevoel!

Er zijn heel veel mogelijkheden voor het volgen van een driftcursus! Dat ga ik dus zeker nog eens doen. Wil jij dat ook? Geef jezelf of iemand een driften en stuntrijden cadeau in Nederland.

*Ook leuk, ieder jaar is er de Drift Cup op de Nüburgring in Duitsland. Ik ging erheen om Johnny te zien rijden en bleef slapen bij de Nüburgring in Duitsland, leuk hotel met allemaal toffe foto’s ook van de geschiedenis van deze plek. Als je er dan toch bent, bekijk ook gelijk de mogelijkheden voor de touristenfahrten’ bij Nürburgring.

Driftcursus in Nederland

Meerijden tijdens autocross

Ik heb járen in Drenthe en in de Noordoostpolder gewoond en daar is autocrossen één van dé jaarlijks events! Er is altijd wel iemand die je kent die meedoet aan de races in de polder. Voor mij en mijn vrienden is het een uitje om te gaan kijken naar het spektakel. Ronkende motorren, opspattend zand, biertje erbij en keiharde muziek. I love it zo’n dagje uit met vrienden.

Ohhh dit lijkt mij toch zo fantastisch om er eens naast te gaan zitten! Het staat echt al meer dan 10 jaar op mijn lijstje om eens te doen. Geen idee waarom ik dat dan nog niet gedaan heb, waarschijnlijk waren de biertjes en de gezelligheid langs de zijlijn ook té leuk. Snel maar weer even contact opnemen met mijn vrienden (zie William van Boven hieronder) uit de polder om deze gave activiteit eens mee te maken als bij coureur.

*Lees hier alles over de autocross in de polder in Rutten (Flevoland). 

Toffe dingen doen in Nederland

Vliegen in een helikopter – Rondvlucht Nederland

Vliegen in een helikopter is ook zo gaaf! Ik dacht altijd ik stap in een helikopter om door de Grand Canyon te vliegen ofzo. Maar mijn eerste rondvlucht in een helikopter was een hele bijzondere. Ik was namelijk voor een reisreportage in Alpe ‘d Huez in Frankrijk en als je het skigebied Alpe ‘d Huez en Les deux Alpes wilt combineren met een helikopter transfer dan is dat wel heel gaaf om te doen. Hoe dat was kan je hier lezen, een helikopter transfer met je ski’s.

Maar goed vliegen in een helikopter kan natuurlijk ook in Nederland. Een Rondvlucht Nederland is op diverse plekken in het land mogelijk. Een leuke tip is om dit eens te doen als alle bollenvelden in bloei staan.

*1, 2, 3 geniet van helikopter vlucht of neem proefles helikopter vliegen.
**Bekijk hier de belevenissen voor een helikoptervlucht in Nederland van 15 minuten.
***Liever langer vliegen? Check deze Helikopter Experience van 30 minuten.

Bucketlist activiteiten in Nederland

ATV / Buggy / Quad of UTV rijden

De een noemt het een ATV of UTV, de ander een Buggy of Quad! Wat het verschil is? Een buggy of een UTV is vaak wat groter in hoogte dan een quad, maar over het algemeen wel iets breder, zo’n 30 centimeter. Het verschil tussen een side-by-side (UTV – Utility Task Vehicle) en een ATV is niet in een zin samen te vatten. ATV’s en UTV’s hebben een aantal dingen gemeen in de zin van dat ze allebei vier wielen hebben en je ermee door de natuur rijdt en veelal door dezelfde fabrikanten worden gemaakt. Een ATV is een terreinwagen die meestal geschikt is voor één bestuurder, heel soms 2. Een ATV is wendbaar en eenvoudig te besturen waardoor het vaak in de sport wordt gebruikt. Een ATV heeft meestal een zadel om op te rijden, net zoals bij een Quad.

Een ATV is ook kleiner dan een UTV. UTV’s worden ook wel side-by-side genoemd en zijn terreinvoertuigen waarbij sowieso 2 mensen plaats kunnen nemen. Soms zijn ze groter en kunnen er wel 4 of 6 mensen in. Ideaal voor het rijden op ruig terrein. In een UTV of buggy zit je op een bankje of in een kuipstoel.

Anyway genoeg uitleg alweer (ik ga soms echt hélemaal los). In Nederland je ook op diverse plekken in een Buggy of Quad rijden. Bekijk de mogelijkheden hieronder. En die foto, ja die is tijdens een vakantie op Aruba gemaakt.

*Bekijk hier de Off Road en Quad rijden mogelijkheden in Nederland. 

ATV / Buggy / Quad of UTV rijden

Gaaf! Een springkussenparadijs óók voor volwassenen

Mijn zusje is ook dol op toffe en gekke dingen doen! Zij stuurde mij ineens deze tip toe dat je ook als volwassenen naar een springkussenparadijs kan. Dat is toch hilarisch?! Vroeger had je in Den Haag het Luchtkussen Festival, super leuk, maar helaas wordt dat niet meer georganiseerd. Zie foto hieronder!

Nu is er onlangs in Delft Bounce Valley geopend aan de Kleveringweg 5. Blijkbaar waren er ook al vestigingen in Zoetermeer en Rotterdam, maar het leuke aan Bounce Valley in Delft is dat het op zaterdagavond adults only luchtkussen springen is! Check de video hieronder en krijg vast een idee hoe Bounce Valley Delft eruitziet. Adults Only betekent in dit geval, vanaf 16 jaar ben je welkom.

 

Een auto in elkaar rammen in Amsterdam

Ja, echt waar! Bij Car Smash Amsterdam mag je een auto in elkaar rammen! Dat lijkt mij dus super vet. Even jezelf helemaal uitleven onder het mom van ‘Ultimate Anger Manangement’. Krijg jij er ook al zin in?

*Bekijk hier de mogelijkheden voor Car Smash, Ultimate Anger Management.

Ziplinen Scheveningen

Lekker vliegen door de lucht, zo leuk! Ik ging al eens Ziplinen in Whistler in Canada. Maar het kan ook in eigen land en wel op De Pier in Scheveningen! Het duurt nog geen 1,5 minuut en je bent weer van De Piertoren op de wandelboulevard van De Pier maar tof is het wel.

*Bekijk hier de mogelijkheden voor Ziplinen in Scheveningen met korting.  

Wind door je haren met Powerboat op zee

Ik hou van alles dat snel gaat, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn! Ik ben opgegroeid bij de zee en dan ook een echte waterrat! Overal waar ik kom duik ik dan ook graag het water in, of op of zelfs erboven (flyboarden, vliegen in een Seaplane in Schotland ook leuk).

*Ga Powerboat varen in Scheveningen!
**Ook tof, bezoek de Marker Wadden met een RIB boot

bucketlist activiteiten in Nederland

Vliegen door de lucht en landen op het water

Wat je ook echt eens moet ervaren is vliegen in een watervliegtuig! In Canada lukte het niet toen ik er was maar in Schotland mocht ik opstijgen vanaf Loch Lomond voor een vlucht over het meer richting Glasgow. De landing weer op het water was zo bijzonder, smooth, echt gaaf om een keer te doen! Hier kan je alles lezen over mijn Seaplane in Schotland vlucht.

*Via Sailing Events kan je ook een rondvlucht met een watervliegtuig reserveren.
**Ook tof, bezoek de Marker Wadden met een RIB boot.

Vliegen watervliegtuig Muiden

Stuntvrouw/man voor 1 dag

Ohhh dit lijkt mij toch zo fantastisch! Het staat echt al meer dan 10 jaar op mijn lijstje om eens te doen. Geen idee waarom zo lang, ik geloof omdat ik eerst niet zoveel avontuurlijke vrienden had maar inmiddels kan ik wel 10 man bij elkaar rapen voor het Stuntman voor 1 dag avontuur. Eens of oneens, dit is toch een van dé bucketlist activiteiten in Nederland?

*Bekijk hier de Stuntman Experiences in Nederland of de Stuntman events bij Endorfine

Motorcrossen in de polder

Na de Opstapdag DSRA had ik weer even de smaak te pakken met motors. Ik heb helemaal geen motorrijbewijs maar vind motors wel tof en stoer. Ohh dat geluid! Anyway ik vertelde aan een vriend over het race zijspan avontuur en hij zei; ‘joh ik heb een crossmotor, ga een keer mee, dan kan je het ook proberen‘.

Zo gezegd zo gedaan, nou ja gedaan..ik heb op zijn crossmoter gezeten en een paar rondjes gereden. Man Man dat is zo makkelijk nog niet, wat een zwaar gevaarte heb je dan onder je zitten zeg en daar moet je echt even feeling mee krijgen.

*Bekijk hier mijn motorcross avontuur in de polder

Bucketlist activiteiten ideeën

Megasnel over het strand in een kitebuggy

Bij De Jongens van Schoorl in Camperduin in Noord-Holland mocht ik een keer mee zeilfietsen. Zeilfietsen in Camperduin is super leuk en het geeft best een kick ook want je kan aardige snelheden halen en je moet ook blijven opletten want als de wind ook maar even veranderd…doen dus een keertje.

Oh en zeilfietsen wordt wel eens vergeleken met blokarten, maar dat is niet hetzelfde. Het verschil zit hem in de ondergrond en in de wielen. Zeilfietsen doe je op een fietspad en blokarten doe je op het strand. Bij zeilfietsen kan je nog bijtrappen maar bij blokarten ga je volledig vooruit op de wind. Daarbij hebben blowkarts bredere banden omdat je over het strand gaat. Blokarten kan alleen op bepaalde momenten en meestal als het eb is omdat het zand hard moet zijn.

Maar goed, de tip ging over racen over het strand in een kitebuggy of ik een blokart dus. Het is hetzelfde principe als zeilfietsen, alleen zit je nu in een buggy met dikke banden op het zand. Je kan het op een aantal stranden beleven in Nederland en ook op Vlieland, daar heb je lekker alle ruimte.

*Hier kan je blokarten op het strand en hier kitebuggyen op het strand in Nederland.

Vliegen over het water tijdens Flyboarden in Nederland

Wat mij betreft een van de bucketlist activiteiten in Nederland, voel je vrij als een vogel, behalve dat je voeten vast zitten dan! Ben je ook een waterrat en een adrenalinejunkie? Dan moet je een keer gaan flyboarden, dat is zo vet! Mijn eerste keer flyboarden op Curaçao was een waar avontuur. Bibberende benen, een paar snoekduiken in het water maar het is gelukt, ik heb boven het water gevlogen op een flyboard! Ik heb er zelfs een reportage in de VIVA mee bereikt, Sneller Beter, Hoger, Heter, alles voor de kick!

*Hier kan je flyboarden oftewel vliegen over het water in Nederland.
**Ik wist niet eens dat het bestond maar het lijkt mij ook wel wat, de Hoverboard Experience.

Gave dingen doen in Nederland

Super stoer, een Humvee besturen

Beetje touren over de weg als een Koningin (of Koning) en lekker off-road door de dirt! Ik mocht al eens in de woestijn van Dubai in een Hummer stappen om lekker te scheuren door het zand. Fantastisch, moet je ook eens doen! Maar nu wij niet kunnen reizen, (en ook al konden wij dat wel) zelf een hummer rijden is een van de gave dingen die je kan doen in Nederland.

*Check de opties om zelf in dit Humvee prachtmonster te rijden.

Gave dingen doen in Nederland

Varen in een luchtballon – Ballonvaart in Nederland

In alle stilte door de lucht vliegen, dat kan in een luchtballon. Men zegt dat zelfs mensen met hoogtevrees het wel zouden moeten proberen om een luchtballon te stappen omdat de ervaring heel anders is. Om gelijk een misverstand uit de wereld te helpen, je vliegt niet in een luchtballen maar je gaat varen in een luchtballon.

Ik kan het iedereen aanraden! Ik heb het geluk gehad dat ik al twee keer in een luchtballon mocht varen, een keer in La Rioja in Spanje (ik was daar voor het super gave wijngooifeest in La Rioja) en tijdens een vakantie in de Alentejo in Portugal. Je kan bijna overal ter wereld wel in een luchtballon varen en dus ook in Nederland. Je moet altijd een beetje geluk hebben want varen in een luchtballon blijft een beetje pionieren. Je moet echt alles mee hebben op zo’n dag.

*Ontdek waar je je een ballonvaart in Nederland kan beleven.
**Ook leuk, geef iemand een vliegbelevenis naar keuze cadeau.

Schommelen boven Amsterdam – Hoogste schommel Europa

Naar de top van Amsterdam, de lift omhoog is al een belevenis op zich als je een bezoek brengt aan de A’DAM Toren. Op het dak, de A’DAM Lookout staat ‘Over The Edge’, Europa’s hoogste schommel! Nou deze gave activiteit moet natuurlijk op je Bucketlist activiteiten lijst voor Nederland!

*Ga schommelen in Amsterdam!
**Als je dan toch in Amsterdam bent, bekijk alle originele activiteiten in Amsterdam!

Zweefvliegen in Nederland

Ook zo leuk, zweefvliegen! Zet dit er maar bij op je bucketlist activiteiten in Nederland! Uiteraard beleefde ik ook deze activiteit weer op reis, ik ging zweefvliegen in de Eifel in Duitsland. Nu ik dit uitgebreide artikel aan het schrijven ben denk ik steeds meer, ‘waarom ga ik toch al die toffe belevenissen altijd op reis doen en maak ik te weinig plannen om gave dingen te doen in Nederland. Ik

*Bekijk de mogelijkheden voor zweefvliegen in Nederland

Slipcursus in Nederland

Een cursus suf?! Nou deze slipcursus niet hoor! Ik vind het een van de gave dingen die je kan doen in Nederland en hij moet ook op je bucketlist activiteiten in Nederland lijst! Al is het maar vanwege het feit dat het gewoon super goed is om het eens ervaren te hebben. Ik vind eigenlijk dat het volgen van een slipcursus verplicht zou moeten zijn voor iedereen die auto rijlessen volgt.

*Skidcar rijden en slipcursus.
**Volg deze leerzame slipcursus.
***Of deze slipcursus van 1 uur – slipcursus van 2 uur of slipcursus van 3 uur. 

Dinner in the Sky Nederland

Een Dinner in the Sky? Ja het kan en wat mij betreft is het een van de bucketlist activiteiten in Nederland! Elk jaar zijn er meerdere locaties in Nederland waar je kan genieten van een culinair arrangement in de lucht. De tafel met daaraan de stoelen worden de hoogte in gehesen door een hijskraan. De chef-kok voegt de laatste snufjes toe aan de reeds voorbereide culinaire verrassing. Beleef het eens!

*Ontdek alles wat je wilt weten en hoe het is, Dinner in the Sky Nederland

UNOX Nieuwjaarsduik Scheveningen

Ik vind de UNOX Nieuwjaarsduik dus echt een must voor je lijst aan bucketlist activiteiten in Nederland! Dit jaar kon het helaas niet doorgaan maar deed ik de thuisduik uit blik, echt geniaal gevonden door UNOX! Het is zo’n belevenis om eens mee te doen, lees hier alles over mijn Nieuwjaarsduik ervaringen in Scheveningen.

*Zorg dat je op tijd bent voor de traditionele UNOX Nieuwjaarsduik in Scheveningen

Husky experiences in Limburg & Brabant

Ik was eens…in de Duitse regio Thüringen voor een Husky Dog Sledding. Veel mensen hebben deze activiteit, een sledetocht met husky’s op de wishlist staan voor een reis naar Lapland bijvoorbeeld. Maar je kan dus ook een sledetocht met husky’s beleven in het Duitse Thüringen. En ook leuk, je kan ook kiezen voor een lange wandeltocht, een Husky Dog Trekking in Thüringen in Duitsland beleven. Voor die sledetocht met husky’s moet je natuurlijk wel het geluk hebben dat er sneeuw ligt! Haha dat hadden wij dus niet toen ik er was, dus het werd een race door de modder met husky’s, zie de hilarische video. Deze wagens met wielen worden normaal gesproken gebruikt voor het trainen van de husky’s in de zomer.

Husky Experience in Koningslust, Limburg

Wat dus echt super tof is, is dat je ook Husky Experiences in Nederland kan beleven! Leuk idee toch voor op je bucketlist activiteiten in Nederland to do list? Hieronder zie je een video van mij van de Husky Experience in Thüringen in Duitsland.

*In Limburg kan je allerlei Husky Experiences bij Lowlandpack beleven! 

Zwemmen op Friese paarden op Terschelling

Ohh ik ben echt een paardenmeisjes! Van kleins af aan omring ik mijzelf met deze edele dieren en sinds reisreportages creëren mijn werk is schrijf ik ook uitgebreide artikelen over paardrijden op reis. Onlangs heb ik een heel nieuw artikel geschreven met dé

*Bucketlist plekken op de aardbol voor paardrijden!

Een van die paardrijden op reis bucketlist plekken is voor mij het Waddeneiland Terschelling, hier kan je namelijk zwemmen met Friese paarden in de zee. Ik ging al eens zwemmen met paarden op Djerba, een eiland bij Tunesië. Dat was zo gaaf, toen was het met de bloedmooie Arabische paarden en nu wil het beleven op een Oerhollands paard, het Friese Paard!

*Zwemmen met Friese Paarden op Terschelling!
**Ook leuk, geef iemand een belevenis paardrijden cadeau

Heb jij nog meer tips voor gave dingen doen in Nederland?
En heb jij zelf wel eens een van deze bucketlist activiteiten in Nederland beleefd?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email