Niks animatie of mooie gedecoreerde studio’s. De landschappen, huizen, kastelen, het zijn allemaal echte locaties die jij kunt bezoeken.

Game of Thrones

Als ik ergens geen fan van ben dan is het wel van de Amerikaanse hit serie Game of Thrones. Ook al is het één van de succesvolste tv-serie aller tijden. Maar toen ik in Kroatië aankwam kon het niet missen dat er een Game of Thrones tour in mijn programma was opgenomen. De serie wordt namelijk op locatie gedraaid vanwaar een groot gedeelte in Kroatië.

De locaties in Kroatië

Ook al is de serie absoluut niet mijn ding. Wat ik wel leuk vind om te zien als ik op reis ben zijn locaties waar bepaalde series of films zijn opgenomen. Zo belandde ik in de kelders van het Paleis van Diocletanius. Mijn gids weet werkelijk alles over de serie dus speciaal voor de fans; er zijn zelfs volledige Game of Thrones tours!

In de kelder van het paleis laat mijn gids Vjeran een opname zien waarbij twee kleine draken worden vastgeketend. Ik sta voor het raam waardoor de draken naar binnenkomen gevolgd door Emilia Clark, de moeder van de draken. De trap is speciaal gemaakt voor de film want in werkelijkheid is die er helemaal niet.

Het land van Game of Thrones, Kroatië

Seizoen 5, april 2015

Een deel van seizoen 5 is opgenomen in- en op het fort van Klis. Als we aankomen in Klis blijkt het kleine dorpje hermetisch afgesloten te zijn. Meer dan alle film crew vrachtwagens en een hoop beveiligers krijgen we niet te zien.

Het land van Game of Thrones, Kroatië

Leuk om te weten is dat in de serie de kelders van het fort in Klis eigenlijk de kelders zijn van het Paleis van Diocletanius in Split. In de serie wordt echter gedaan alsof het één en dezelfde locatie is. Klis wordt Meereen genoemd in King’s Landing. Check YouTube voor een deel uit de serie en de locatie te zien.

Net zoals de locatie, Žrnovnica. Zagora is het achterland van Dalmatië en het lijkt in de serie alsof deze grote open vlakte recht onder het fort van Klis ligt. In werkelijkheid ligt het 10 kilometer verderop.

Ik kan je wel alvast verklappen dat in “Kill the masters” weer een scene is opgenomen in dezelfde steeg, een locatie in Split. Mijn gids heeft me verteld dat een vriend van hem zijn restaurant op een bepaalde data moest sluiten in verband met opnames.

Reizen naar de locaties van Game of Thrones

Locatie-scouts reisden de hele wereld over om de mooiste plekken te selecteren voor de opnames van Game of Thrones. Dus ben je een echte fan dan reis je na Kroatië door naar Malta, IJsland en Noord-Ierland.

Volg jij de serie Game of Thrones of bezoek je wel eens een opnamelocatie op reis?

© Alle foto´s zijn eigendom van Henriëtte Bokslag en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Print Friendly, PDF & Email