Niks animatie of mooie gedecoreerde studio’s. De Game of Thrones locaties in Kroatië zijn echt! De landschappen, huizen, kastelen, het zijn allemaal echte locaties die jij kunt bezoeken.

Game of Thrones tours, bezoek locaties in Kroatië

Als ik ergens geen fan van ben dan is het wel van de Amerikaanse hit serie Game of Thrones. Ook al is het één van de succesvolste tv-serie aller tijden. Maar toen ik in Kroatië aankwam kon het niet missen dat er een Game of Thrones tour in mijn programma was opgenomen. De serie wordt namelijk op locatie gedraaid vanwaar een groot gedeelte in Kroatië.

Ook al is de serie absoluut niet mijn ding. Wat ik wel leuk vind om te zien als ik op reis ben zijn locaties waar bepaalde series of films zijn opgenomen.

Game of Thrones Split

Game of Thrones tours in Split

Zo belandde ik in de kelders van het Paleis van Diocletanius. Mijn gids weet werkelijk alles over de serie dus speciaal voor de fans; er zijn zelfs volledige Game of Thrones tours!

In de kelder van het paleis laat mijn gids Vjeran een opname zien waarbij twee kleine draken worden vastgeketend. Ik sta voor het raam waardoor de draken naar binnenkomen gevolgd door Emilia Clark, de moeder van de draken. De trap is speciaal gemaakt voor de film want in werkelijkheid is die er helemaal niet.

*Bekijk hier alle tours in Split!
**Nice, deze rooftop bars in Split.
***Ontdek al deze bezienswaardigheden in Split in Kroatië.
****Ontdek hier nog meer over het luxe wellness Hotel Cornaro in Split.

Game of Thrones Split

Game of Thrones Split

Game of Thrones tours in Dubrovnik

Ook in Dubrovnik is een groot deel van Game of Thrones opgenomen. Herken jij de locaties op de foto van de populaire serie? Dubrovnik werd gebruikt als decor voor King’s Landing uit Game of Thrones. De Jezuïten trap die je ziet op de foto hieronder werd gebruikt voor de ‘walk of shame‘ scene op de serie.

Wil je mee met een van de vele Game of Thrones Tours in Dubrovnik? Zorg dat je op tijd reserveert want de tours zijn zeer populair. Op een zaterdag in Dubrovnik in juni vertrekken er zo’n 60 tours per dag.

*Bekijk hier alle tours in Dubrovnik!

Game of Thrones tours in Dubrovnik

Game of Thrones Dubrovnik

Game of Thrones Seizoen 5, Opnames Klis

Een deel van seizoen 5 is opgenomen in- en op het fort van Klis in april 2015. Als we aankomen in Klis blijkt het kleine dorpje hermetisch afgesloten te zijn. Meer dan alle film crew vrachtwagens en een hoop beveiligers krijgen we niet te zien.

Leuk om te weten is dat in de serie de kelders van het fort in Klis eigenlijk de kelders zijn van het Paleis van Diocletanius in Split. In de serie wordt echter gedaan alsof het één en dezelfde locatie is. Klis wordt Meereen genoemd in King’s Landing. Check YouTube voor een deel uit de serie en de locatie te zien.

Net zoals de locatie, Žrnovnica. Zagora is het achterland van Dalmatië en het lijkt in de serie alsof deze grote open vlakte recht onder het fort van Klis ligt. In werkelijkheid ligt het 10 kilometer verderop.

Ik kan je wel alvast verklappen dat in “Kill the masters” weer een scene is opgenomen in dezelfde steeg, een locatie in Split. Mijn gids heeft me verteld dat een vriend van hem zijn restaurant op een bepaalde data moest sluiten in verband met opnames.

Het land van Game of Thrones, Kroatië

Reizen naar de locaties van Game of Thrones

Locatie-scouts reisden de hele wereld over om de mooiste plekken te selecteren voor de opnames van Game of Thrones. Dus ben je een echte fan dan reis je na Kroatië door naar Malta, IJsland en Noord-Ierland.

Vanuit Nederland kan je vanaf Amsterdam Schiphol vliegen naar diverse luchthavens in Kroatië.

*Boek je vliegtickets naar Kroatië via Transavia.
**Zoek naar goedkope vliegtickets via Skyscanner.
***Wil je een auto huren in Kroatië? Het kan ook zonder creditcard.

Reizen en vliegen naar Split, Kroatië

Reistips voor vakantie in Kroatië

Ga jij een rondreis maken door Kroatië? Wil je nog wat extra reisideeën op doen? Check dan ook even de onderstaande tips voor een vakantie in Kroatië.

 1. Vlieg naar Zadar in Kroatië
 2. Bezoek een Filigran zilversmid in Split
 3. Kroatië, het land van Game of Thrones.
 4. Bezoek Nationaal Park Krka in Kroatië.
 5. Bezoek de groene en blauwe grot in Kroatië.
 6. Bezoek al deze bezienswaardigheden in havenstad Split
 7. Geniet van een wellness vakantie en ga kuren in Kroatië.
 8. Deze bezienswaardigheden op het eiland Vis moet je zien.
 9. Kies voor vakantie in stacaravan met bubbelbad in Kroatië
 10. Bezoek de mooiste kerstmarkt van Europa, Advent in Zagreb
 11. Huur een auto in Kroatië zonder creditcard voor een rondreis
 12. Maak een rondreis en combineer autovakantie Kroatië met Slovenië.

 

Reistips voor vakantie in Kroatië

Volg jij de serie Game of Thrones of bezoek je wel eens een opnamelocatie op reis?

Print Friendly, PDF & Email