4028 passagiers, 1595 bemanningsleden, 16 dekken, 4* cruiseschip, 12 restaurants, 2 zwembaden, bibliotheek, casino, kapper, spa, gym. En bij het lezen van deze getallen duizelt mijn hoofd. Dan heb ik het er nog niet eens over dat het schip ook nog eens 324 meter lang is en 40 meter breed.

Cruisen

Echte cruise fanaten weten wat het is, maar voor mij was het de eerste keer dat ik aan boord was van een cruise schip. Ik was op uitnodiging van CruiseTravel.nl mee bij de inauguratie van het nieuwste schip van Norwegian Cruise Line. De Norwegian Getaway wordt omschreven als de ultieme getaway voor 7- daagse cruises naar de Oost Caribbean met vertrek vanuit Miami.

Nu was het schip vanuit de scheepswerf in Bremen naar Rotterdam gevaren om daar de internationale pers- en reisagenten aan boord te verwelkomen voor de eerste vaart. De Norwegian Getaway is een zusterschip van de Breakaway. Op de Sugarcane Mojito bar na is het schip identiek.

Freestyle cruisen

Terug naar het begin van mijn reis. Vanuit de metro in Rotterdam liep ik naar de Cruise Terminal en hoorde ik in de verte al een band spelen. Opeens vang ik rechts van me, tussen de gebouwen door, een glimp op van het schip. Ik krijg de kriebels en denk aan de intro van Titanic. Ook nu zie ik overal scheepsfanaten staan die het schip bewonderen en mensen met tassen rondlopen die aan boord gaan en worden uitgezwaaid door vrienden of familie. Er zijn zelfs een paar mannen die aan ons vragen hoe ze ook aan boord kunnen komen.

Wij gaan niet via een loopbrug aan boord maar eerst langs de douane om onze koffers te scannen. Vervolgens nemen we de roltrap naar boven en na de incheck gaan we via een loopbrug aan boord van het schip. Lopend door de gangen van dek 5 ga ik op zoek naar de lift want mijn hut is op dek 14. Als ik de deur opendoe verbaas ik me over de grootte van de kamer en als ik het gordijn opzij schuif zie ik dat ik zelfs een balkon heb. Ik verblijf dit weekend in de “Balcony State Room” en heb nu nog een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Norwegian Getaway

Ik heb met mede reisbloggers Natasja, Justine en Mandy afgesproken bij de O’Sheehan’s Neighborhood Bar & Grill op dek 6. Even later schuift ook Milou aan. Na wat drankjes en hapjes kleden we ons gauw om voor de inauguratie borrel en het diner bij het Japanse restaurant Teppanyaki. Ik heb nog nooit bij een Japans restaurant gegeten maar vind het een hele belevenis. Het is echt dineren met entertainment.

Norwegian Getaway -Teppanyaki

In onze gala outfit verplaatsen we ons na het diner met de hele groep naar de Pianobar waar we dansen op de muziek die wij of andere gasten hebben aangevraagd. Ik weet niet of jullie de Crazy Piano’s kennen maar daar lijkt het op. We sluiten de avond af in de Bliss Lounge, girls just wanna have fun!

Norwegian Getaway     Norwegian Getaway Bliss Lounge

De wekker ging weer vroeg op zondagochtend en als ik mijn gordijnen open doe zie ik niks anders dan water. Het bevalt me wel cruisen, ik heb heerlijk geslapen. Maar ik raad wel aan voor mensen die last hebben van zeeziekte om een hut te reserveren met als preferentie; een lager gelegen dek. Met de Freestyle Daily die in je hut ligt wordt je elke dag op de hoogte gehouden van de mogelijkheden die op die dag te doen zijn aan boord.

Dag 2, aan boord van een cruiseschip

Ontbijten doe ik bij het Garden Café buffet op dek 15. Hier heb je een enorme keus uit een buffet, ook voor de lunch en diner kun je hier terecht. Dat is het ideale van Freestyle cruising, je kan overal naar toe, wanneer je maar wilt. Je hoeft niet te reserveren en alles is bij de cruise prijs inbegrepen. Alleen als je bij één van de specialiteiten restaurants wilt eten moet je reserveren en betaal je een toeslag.

Na de gehele rondleiding over het schip en een drankje hier en daar ga ik samen met Natasja en Mandy relaxen in de openlucht jacuzzi op dek 15. Je kan alles hierover lezen in mijn Spa Getaway blog onder het thema; Spa & Wellness op mijn blog.

Norwegian Getaway     Norwegian Getaway

Na een warme douche zie ik de andere meiden bij de Sugarcane Mojito bar waar we genieten van de beste cocktails aan boord. Rond acht uur gaan we weer een dek lager om te dineren bij Restaurant Taste waar je kan kiezen uit een internationale kaart. Voor de inauguratie gisteren waren we in gala maar vandaag gewoon “resort casual” zoals ze dat noemen. Bij Freestyle cruisen hoef je dus niet bang te zijn dat je er de hele dag op en top moet bijlopen. Het is tenslotte vakantie, een kleine kanttekening, maar het is ook niet de bedoeling dat je in je zwembroek aan het buffet verschijnt.

Norwegian Getaway

Ik schrik als ik op mijn horloge kijk en zie dat het bijna 22.00 uur is, dat betekent tijd voor Burn the Floor. De Broadway dansshow die ons in een uur tijd meeneemt door het Latin Quarter en de straten van Havana. We kunnen niet stilzitten bij het horen van het ritme van de samba, de Cubaanse beats en de flirterige Rumba. Het is werkelijk een wervende show van niveau die ons van begin tot eind heeft geboeid.

De dagen vliegen voorbij aan boord omdat er zoveel te doen is. We hebben afgesproken voor een afscheidsborrel in de GRAMMY Experience op dek 8. Hier speelt fluitist en Grammy winnaar Nestor Torres Jazz, klassiek en latin genres.

Norwegian Getaway - Grammy Experience

Ik heb een paar topdagen aan boord gehad en mij verbaasd over de mogelijkheden en faciliteiten. Ik zou best een paar dagen willen cruisen door de Caribbean. Ik ben benieuwd of jij van cruisen houdt en of je wel eens op cruise bent geweest? Wil je nog meer cruiseverhalen lezen, check dan het Cruise Travel Blog van Cruise Travel Nederland. Voor meer informatie over het schip check: Norwegian Getaway.

Ben je ook nog nieuwsgierig om te zien wat ik heb beleefd aan boord, bekijk dan mijn video: Cruise to nowhere.

Print Friendly, PDF & Email