Weg met die zware en grote camera, foto’s maken met je smartphone doe je zo. Download een paar handige apps voor je smartphone en denk aan de trucjes om ook met je smartphone mooie foto’s te maken.

Foto’s maken met je smartphone doe je zo

Eerlijk is eerlijk, afstand doen van mijn spiegelreflex camera, dat kan ik nog niet. Maar van het gesjouw met dat ding en het verwisselen van lenzen daar word ik wel eens gek van. Gezien ik een innige relatie heb met mijn smartphone is die altijd in de buurt om foto’s te maken. Voordeel is dat de camera’s van de nieuwste smartphones bijna net zo goed zijn als van een spiegelreflex camera.

Het nadeel van fotograferen met een smartphone is dat je beperkt blijft in de technieken en mogelijkheden. Als je een paar handige apps voor je smartphone download en denkt aan de onderstaande smartphone fotografie tips zullen maar weinig mensen het verschil zien. Zorg je wel voor een extra geheugenkaartje? Met deze tips voor fotografie met je mobiel staat het geheugen van je telefoon binnen no-time vol met de mooiste foto’s.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Zo maak je de beste foto’s met je smartphone

1. Op afstand bestuurbaar

Soms wil je op afstand een foto maken zonder zelf de camera te bedienen. Vooral handig bij het maken van een groepsfoto of een selfie. Dit kan door middel van de zelfontspanner. Voor je smartphone bestaan hiervoor handige gadgets. Zoals een remote trigger op zakformaat of een selfiestick met Bluetooth trigger. Zo heb je altijd een handige tool bij je om op afstand de lens te doen sluiten.

2. Beweging bevriezen

Panning is een techniek waarbij beweging of snelheid wordt benadrukt. Door de camera mee te bewegen met het object wordt deze bevroren, terwijl de omgeving wazig wordt vastgelegd. Met de app ‘Manual for iPhone’ stel je de camera volledig naar eigen hand in. Zo heb je controle over de sluitertijd en de ISO, net als bij een echte spiegelreflex. Ook long exposure fotografie is met deze app geen enkele uitdaging meer.

3. Kopje onder

Ga je binnenkort op vakantie naar een zonbestemming? Hoe leuk is het dan om in en onder water foto’s te maken? Kies voor een waterproof (en drijvend) telefoonhoesje. Je kan het thuis alvast even testen in een bak water zodat je zeker weet dat het werkt.

Foto's maken onderwater

4. Tijdreizen

Je kent ze vast wel van social media: timelapse filmpjes of mooie panorama foto’s. Vraag je je ook altijd af hoe deze worden gemaakt? Download de app ‘Camera Genius’, bevestig je smartphone op een (draaiend) kookwekkertje en de timer doet de rest. Stel de camera in op een interval en eenmaal thuis voeg je de foto’s softwarematig samen tot één geheel. Zo ontstaat er een prachtige timelapse of panorama.

5. Verreweg het beste

Soms is je fotografie onderwerp te ver weg om vast te leggen. Digitaal zoomen of croppen gaat ten koste van de kwaliteit. Een opzet telefoonlens voor je smartphone is de uitkomst. Een ander idee is om een foto te maken door de lens van je verrekijker als je die hebt. Ook zo leg je haarscherp een onderwerp vast wat verder van je vandaan is.

6. Die staat!

Een stabiele camera is altijd belangrijk, ongeacht waar je mee werkt. Speciaal voor je smartphone heb je kleine statieven. Deze telefoon gadgets zijn ideaal om mee te fotograferen als je geen vaste hand hebt.

7. Gebruik opzetlenzen voor special effects

Er is zoveel keuze aan telefoon gadgets. Opzetlenzen voor je smartphone zijn leuk om special effecten te creëren met je smartphone. Zet bijvoorbeeld eens een fish-eyle lens op je smartphone of gebruik in een kamer een super wide angel lens. De opzetlenzen klik je eenvoudig vast aan je smartphone.

Foto's maken met je smartphone

8. Gebruik touchscreen handschoenen bij kou

Heb je net als ik snel koude handen? Touchscreen handschoenen zijn handig als je wilt fotograferen in de winter met je smartphone. En als het in de lente of herfst ook nog eens fris is kan je ze natuurlijk ook prima aantrekken.

Touchscreen handschoenen in de winter

9. Nog meer tips voor je smartphone

Nu je weet hoe je de mooiste foto’s met je smartphone kan maken kan je je skills nog verder uitbreiden. Wat dacht je van speciale opzetlenzen voor je smartphone bijvoorbeeld? En hoe bescherm je je telefoon op reis en wanneer pak je nou je smartphone voor een foto en wanneer je camera. En dat is nog niet alles, er zijn ook nog super handige apps die je kan gebruiken op reis. Wil je meer weten? Lees dan ook:

  1. Must have travel apps;
  2. Tips voor leuke auto apps;
  3. Top 10 apps voor de wintersport;
  4. Alles over telefoonkosten in het buitenland;
  5. Tips voor je mobiel tijdens wintersportvakantie.

Heb jij nog meer tips voor foto’s maken met je smartphone?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email