Eind mei reisde ik per trein door de Cinque Terre en bezocht ik alle vijf de dorpen. In mijn wekelijkse fotoreport op zondag trapt het dorpje Vernazza deze week af.

Vernazza – Cinque Terre

In 2011 werd het dorpje Vernazza geteisterd door een moddergolf vanuit de bergen. Als je de trein uitstapt zie je gelijk links aan de muur een fotocollage van de schade die toen is aangericht. Op de vlekken op de muren na van de huizen merk je verder niets van deze tragedie die hier heeft plaats gevonden.

Vernazza - Cinque Terre

Het dorpje bestaat al sinds 1000 voor Christus en het is daarmee het oudste dorpje van de Cinque Terre.  Vanaf het station loop je door een smalle straat van gekleurde huizen en binnen vijf minuten sta je op het pleintje aan de baai. Vanuit Vernazza kun je naar Monterosso wandelen en omgekeerd. Vernazza is één van de populaisrste dorpjes van de Cinque Terre maar persoonlijk vond ik Vernazza het minst leuke dorpje, wel is het net als alle dorpjes een top locatie om te fotograferen, beetje jammer van het weer alleen.

Uitzicht vanaf het treinstation

Fotoreport: Vernazza Cinque Terre Italië

Fotoreport: Vernazza Cinque Terre Italië

Fotoreport: Vernazza Cinque Terre Italië

Vernazza - Cinque Terre

Fotoreport: Vernazza

Koffie drinken in Vernazza

Cinque Terre wijnen

Fotoreports van de 5 dorpjes van Cinque Terre

De komende 5 weken neem ik je elke zondag mee naar de Cinque Terre. Vernazza trapte af en de aankomende 4 weken, zie je wat Monterosso al Mare, Corniglia, Riomaggiore en Manarola te bieden hebben.

Reisvideo Cinque Terre

Ik heb een reisvideo gemaakt van mijn totale reis door de Cinque Terre. Heb je reisplannen hiernaar toe? Bekijk dan zeker de reisvideo voor een impressie van de bestemming.

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete dorpje van de 5 is?

PalioTours
Eind mei heb ik rondgereisd met PalioTours door drie Italiaanse regio’s, Emilia Romagna, Cinque Terre en Piemonte. Ik begon met de reis in Parma, reisde vanuit daar door naar Cinque Terre waar ik verbleef in Manarola. De reis naar Turijn was met de trein en ik heb zowel de stad als het binnenland ontdekt. Het thema van de reis is “Food & Wine Tre Regione” maar daarnaast heb ik ook vele anderen dingen gedaan.

Print Friendly, PDF & Email