Eind mei reisde ik per trein door de Cinque Terre en bezocht ik alle vijf de dorpen. In mijn wekelijkse fotoreport op zondag trapte het dorpje Vernazza twee weken geleden af gevolgd door Corniglia vorige week af. Deze week neem ik je mee naar Riomaggiore…

Riomaggiore – Cinque Terre

Riomaggiore – Cinque Terre – Italië

Riomaggiore is het eerste dorp van de Cinque Terre dat je bereikt vanuit La Spezia. De huizen in Riomaggiore zijn geverfd in de typische Ligurische kleuren. Vanuit Riomaggiore kon je altijd via de beroemde “Via dell’Amore” naar Manarola lopen. Helaas is deze weg, (ik was er eind mei) nog steeds gesloten vanwege herstelwerkzaamheden. Riomaggiore kan je goed bereiken per trein en vanaf het station kan je of via een vrij steil bergpad omhoog lopen of je kan kiezen voor een tunnel die je naar de haven leidt. Ik raad aan om de heenweg de weg naar boven te lopen voor het top uitzicht …

Uitzicht vanaf Riomaggiore

…en terug via de tunnel te gaan, die overigens prachtig is bewerkt door lokale kunstenaars met mozaïeken.

Riomaggiore

 Riomaggiore

Riomaggiore is een klein dorpje en ik vond het leuk om er even doorheen te slenteren. De weg loopt langs het dorp en biedt mooie uitzichten en langs de kant streetart van kunstenaars uit de omgeving.

Riomaggiore, het eerste dorp van de 5

Riomaggiore in Italië

Kerk Riomaggiore

Streetart

Streetart van lokale kunstenaars

Food in Riomaggiore

Citroenen in Riomagiore

Het meest genoot ik van de zonsondergang bij de haven en de lichtval op de mooie gekleurde huizen.

Met Mams op reis in Cinque Terre

Zonsondergang

Na de zonsondergang raad ik je aan om naar de hotspot van het plaatsje te gaan, Bar & Vini. Hier kan je genieten van heerlijke streek wijnen en Italiaanse bits & bites. De locatie is super, hoog gelegen op een klif met een wijds uitzicht over de zee. Ik vond het daar zo leuk dat ik er een heel artikel aan heb gewijd, zie “Hotspot: Bar & Vini – Riomaggiore – Cinque Terre“.

Hotspot Bar & Vini - Riomaggiore

Hotspot Bar & Vini

Bits, bites & vino

Als je nog helder bent na een paar wijntjes let dan goed op als je via de trappen naar beneden loopt, daar spotte ik deze Nederlandse poëzie op de muur.

Poëzie Cinque Terre

Poëzie Riomaggiore

Reizen met de trein door de Cinque Terre

Riomaggiore is één van de haltes langs de spoorlijn van Genua naar Pisa. Meer informatie over reizen met de trein door de Cinque Terre kan je lezen in mijn gastartikel; “Italiaanse droomreizen: de Cinque Terre” dat ik schreef voor het reisblog; “Reizen met de trein“. Bekijk ook zeker even mijn video voor een impressie;

De afgelopen twee weken kon je meegenieten van de dorpjes Vernazza en Corniglia. Volgende week zondag komt Monterosso al Mare aan bod en die week daarop alweer dorpje nummer 5, Manarola.

Heb jij plannen om de Cinque Terre te gaan bezoeken?

PalioTours
Eind mei heb ik rondgereisd met PalioTours door drie Italiaanse regio’s, Emilia Romagna, Cinque Terre en Piemonte. Ik begon met de reis in Parma, reisde vanuit daar door naar Cinque Terre waar ik verbleef in Manarola. De reis naar Turijn was met de trein en ik heb zowel de stad als het binnenland ontdekt. Het thema van de reis is “Food & Wine Tre Regione” maar daarnaast heb ik ook vele anderen dingen gedaan.

Print Friendly, PDF & Email