Eind mei reisde ik per trein door de Cinque Terre en bezocht ik alle vijf de dorpen. In mijn wekelijkse fotoreport op zondag trapte het dorpje Vernazza drie weken geleden af gevolgd door Corniglia en Riomaggiore. Deze week neem ik je mee naar Monterosso al Mare…

Monterosso al Mare – Cinque Terre

Het dorpje Monterosso al Mare is het meest noordwestelijk gelegen dorp. Het is de grootste plaats van de 5 dorpen en heeft als enige twee stranden. Het ene strand is vrij klein en kan je lopend vanuit Vernazza bereiken.

Monterosso al Mare - Cinque Terre

Strand, nabij oude centrum Monterosso al Mare

Strand - Monterosso al Mare

Het andere strand, Fegina, genaamd is te herkennen aan de grote rots in het midden, de scoglio di Monterosso. Wil je dus even wat verkoeling zorg dan dat je in de middag Monterosso al Mare aan doet.

Strand Fegina, met de scoglio di Monterosso

Je arriveert per trein in het soort van nieuwe centrum aan het strand van Fegina. Vanaf daar kan je via de tunnel of bovenlangs naar het oude centrum lopen.

Fotoreport: Monterosso al Mare - Cinque Terre

Weg naar oude centrum Monterosso al Mare

Weg naar oude centrum Monterosso al Mare

Bovenlangs is de moeite waard voor het uitzicht en hier zit een klein restaurantje, Belvedère, waar je een spectaculaire ontbijt, lunch  of diner view voor 2 hebt, mits je reserveert natuurlijk.

Restaurant Belvedere - Monterosso al Mare

Centrum Monterosso al Mare

Lunchspot Enoteca Internazionale, Monterosso al Mare
Een andere leuke lunchspot is Enoteca Internazionale, in het oude centrum van Monterosso al Mare. Dit is ook de place to be om de lokale Cinque Terre wijnen te proeven of te genieten van een Limoncello. Het is de oudste wijnshop van het dorp. Voor een wijnproeverij kan je het beste, zeker in het hoogseizoen, contact opnemen met de familie Barbieri.

Lunchspot Monterosso al Mare

Enoteca Internazionele - Monterosso al Mare

Enoteca Internazionele

Enoteca Internazionele - Monterosso al Mare

Enoteca Internazionele           Cinque Terre wijn

Persoonlijk vind ik Monterosso al Mare het minst mooie dorpje maar, zeker in het hoogseizoen is het wel heerlijk dat het een strand heeft waar je even kan afkoelen.

Reizen met de trein door de Cinque Terre

Meer informatie over reizen met de trein door de Cinque Terre kan je lezen in mijn gastartikel; “Italiaanse droomreizen: de Cinque Terre” dat ik schreef voor het reisblog; “Reizen met de trein“. Bekijk ook zeker even mijn video voor een impressie;

De afgelopen drie weken kon je meegenieten van de dorpjes Vernazza, Corniglia en Riomaggiore. Volgende week zondag komt het laatste dorpje, Manarola, aan bod.

Heb jij plannen om de Cinque Terre te gaan bezoeken?

PalioTours
Eind mei heb ik rondgereisd met PalioTours door drie Italiaanse regio’s, Emilia Romagna, Cinque Terre en Piemonte. Ik begon met de reis in Parma, reisde vanuit daar door naar Cinque Terre waar ik verbleef in Manarola. De reis naar Turijn was met de trein en ik heb zowel de stad als het binnenland ontdekt. Het thema van de reis is “Food & Wine Tre Regione” maar daarnaast heb ik ook vele anderen dingen ontdekt.

Print Friendly, PDF & Email