Eind mei reisde ik per trein door de Cinque Terre en bezocht ik alle vijf de dorpen. In mijn wekelijkse fotoreport op zondag trapt het dorpje Vernazza vorige week af. Deze week neem ik je mee naar Corniglia…

Corniglia – Cinque Terre

Corniglia is bijzonder omdat het, het enige dorpje van de Cinque Terre is waar je niet meteen midden in het dorp staat als je de trein uitkomt en mede daarom is het een erg gesloten dorpje dat vele toeristen overslaan. Onder hikers is het wel erg populair omdat je vaaf hier uren kan wandelen.

Corniglia - Cinque Terre

Corniglia - Cinque Terre

Corniglia - Cinque Terre

Corniglia - Cinque Terre

Corniglia - Cinque Terre

Als je de trein uitstapt is er bovenaan de trap een bushalte die je in 5 minuten naar het centrum van Corniglia vervoert. Met je Cinque Terre kaart kan je gratis gebruik maken van de bus. Uiteraard kan je ook naar het dorpje lopen, via de zogeheten, “Lardarina“, maar dat is best een eind en met een trap van 382 treden in 33 delen best pittig lijkt me.

Meer informatie over reizen met de trein door de Cinque Terre kan je lezen in mijn gastartikel; “Italiaanse droomreizen: de Cinque Terre” dat ik schreef voor het reisblog; “Reizen met de trein“. Bekijk ook zeker even mijn video voor een impressie;

Corniglia is hoog gelegen, 100 meter boven zeeniveau, op een klif en biedt een wijds uitzicht over heuvels en de zee. Vanaf het punt waar je uit de bus stapt kan je door een kronkelig straatje lopen waar je na 5 minuten wandelen aan het einde kan genieten van een top uitzicht.

Fotoreport: Corniglia - Cinque Terre - Italië

Fotoreport: Corniglia - Cinque Terre - Italië

Fotoreport: Corniglia - Cinque Terre - Italië

Corniglia - Cinque Terre

Fotoreports van de 5 dorpjes van Cinque Terre

De komende 5 weken neem ik je elke zondag mee naar de Cinque Terre. Vernazza trapte af, nu was Corniglia aan de buurt en de aankomende 3 weken, zie je wat Monterosso al Mare, Riomaggiore en Manarola te bieden hebben.

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete dorpje van de 5 is?

PalioTours
Eind mei heb ik rondgereisd met PalioTours door drie Italiaanse regio’s, Emilia Romagna, Cinque Terre en Piemonte. Het thema van de reis is “Food & Wine Tre Regione” maar daarnaast heb ik ook vele anderen dingen gedaan.

Print Friendly, PDF & Email