Fotograferen op reis

Fotograferen op reis doe ik voornamelijk met mijn twee Nikon camera’s. De Nikon D3200 in combinatie met mijn objectieven van 18-55 mm, 55-200 mm en een Sigma groothoeklens van 11-21 mm heb ik altijd bij de hand in mijn travelbag. Tijdens elke reis komen de drie objectieven wel van pas. De groothoeklens voornamelijk voor de hotspots en de telelens voor dierenfotografie. Daarnaast gaat er altijd een Nikon Coolpix compactcamera mee die waterproof is tot 18 meter en stootbestendig. Ik heb meerdere artikelen geschreven over fotografie, dus als je die zoekterm invult op mijn website dan bied ik nog meer reisfoto inspiratie.

Mijn kleine digitale camera, de Nikon Coolpix gebruik ik voor onderwaterfotografie en tijdens sportactiviteiten. Met de Nikon D3200 fotografeer ik alles wat ik wil vastleggen op beeld. Daarnaast heb ik een iPhone 5S waarmee ik foto’s maak voor mijn social media kanalen. Soms gebruik ik daarbij opzetlenzen voor smartphones om een speciaal effect te creëren.

Uiteraard spot ik zelf de wat mij betreft meest fotogenieke plekken en dingen maar het is altijd goed om jezelf te blijven uitdagen en inspireren. Zo kijk ik vaak op Instagram en zoek ik naar de bestemming of plek waar ik naar toe ga om foto inspiratie op te doen. Daarnaast kijk ik vaak op fotografie websites om te kijken hoe bepaalde foto’s zijn gemaakt. Reissites zijn ook altijd fijn omdat daar vaak foto reisverslagen op staan.

Print Friendly, PDF & Email