Ik heb al 32 landen mogen bezoeken en met mijn passie voor fotograferen moet ik bekennen dat ik meer dan 20.000 foto’s heb van overal ter wereld. Hoog tijd om alles eens goed uit te zoeken en mijn mooiste foto’s met jullie te delen voor nieuwe reisinspiratie of om lekker bij weg te dromen.

Fotoblog Zuid-Tirol – Val Gardena

De eerste fotoreportage die ik plaats gaat over de Dolomieten, een bergketen in Italië dat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De Dolomieten maken deel uit van de Zuidelijke Alpen en tot 1918 liep de Oostenrijks- Italiaanse staatsgrens dwars door de Dolomieten. De noordelijke helft behoorde tot het Oostenrijkse Tirol en de zuidelijke helft tot het Italiaanse Vento.

Na de Eerste Wereldoorlog werd Tirol in tweeën gesplitst. Noord en Oost Tirol bleven bij Oostenrijk en Italië kreeg het zuidelijke deel. Ik verbleef een aantal nachten in Hotel Angelo Engel in de zuid Tiroolse plaats Ortisei, in het Duits bekend als Sankt Ulrich.

Ortisei – Resciesa Raschotz

Vanaf Ortisei kan je met een kabelbaan naar Resciesa Raschotz. Hier is een restaurant dat dezelfde naam draagt en dat een geweldig uitzicht biedt op de berg Saslonch.

Lunchspot Resciesa Raschotz, uitzicht op de berg Saslonch

Uitzicht van Resciesa Raschotz op de berg Saslonch

Vanaf Ortisei ging ik met het openbaar vervoer naar Wolkenstein, een plaats op 1563 meter. Daar vertrekt een skilifit naar Ciampinoi. Op 2254 meter had ik mijn eerste WOW gevoel! Voor mij is het de eerste keer dat ik in de zomer in de bergen ben, ik ken de bergen alleen maar tijdens de wintersport. De groene valleien, de puntige rotsen, het kleine beetje sneeuw op sommige toppen, ik ben echt overdonderd.

Ciampinoi berg

De vallei in dit gebied van de Dolomieten heet Val Gardena, in het Duits Gröden. In de zomer kan je rondom de Saslonch wandelen, hiken en/of te mountainbiken. In de winter kan je hier skiën.

Wandelen door de bergen

Mountainbiken in de bergen

Waar ik ook liep, links, rechts voor mij en achter mij, prachtige vergezichten en alles staat goed aangegeven.

Wandelen in de bergen

Wandelen in de bergen

Aan de voet van de Saslonch zijn een aantal berghutten. Hier wordt het gemaaide gras verzameld en gedroogd.

Berghut voor opslag van hooi

Berghut aan de voet van de Saslonch

Dieper in de vallei is een stuk grond dat in de zomer wordt gehuurd door de eigenaren Michéle en Oswald van Hotel Angelo Engel. Midden in het groen, omgeven door bergen, wordt hier voor de gasten een lunch gemaakt.

Lunch in de vallei aan de voet van de Saslonch

Voor mij was het zeker niet de laatste keer dat ik in de zomer naar de bergen ben geweest, ik heb nu al heimwee. Ik ben echt verrast en heb ontdekt dat wandelen helemaal niet suf is maar juist hartstikke leuk. Ik ben benieuwd hoe het erin de winter uit ziet.

Ben jij hier wel eens geweest of ga jij in de zomer wel eens naar de bergen?

Reisvideo Ortisei

Ik maakte een reisvideo van mijn gehele verblijf en wat ik allemaal gedaan heb toen ik in Ortisei was. Kijk je mee?

Ontdek meer mooie plekken in Zuid-Tirol?
Kan jij niet wachten om Zuid-Tirol te gaan ontdekken? Laat je inspireren op Travel around with me en lees snel verder voor alle reis mogelijkheden in Zuid-Tirol.

Wil je meer reisinspiratie op doen? Travel around with me via Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.

 

Print Friendly, PDF & Email