Wat ga jij doen met Oud & Nieuw? Elk jaar vind ik het weer een drama om te kiezen wat we nu weer gaan doen. Bij vrienden thuis of naar een feestje? Het liefste zou ik eens naar het buitenland gaan maar daar is het ook afgelopen jaar weer niet van gekomen. Ik besloot in Den Haag te blijven.

Oud & Nieuw in Den Haag

Wat betreft Oud & Nieuw is Den Haag net een dorp. De (lokale) kranten stonden er afgelopen week bol van. Na ruim 250 jaar zou er eindelijk op 31 december weer een groots vuurwerk worden afgestoken boven de Hofvijver. De laatste keer was in 1749.

Staatsloterij Oudejaarsfeest

De reden dat er eindelijk weer feest was in Den Haag had te maken met het Staatsloterij Oudejaarsfeest dat in Den Haag werd georganiseerd. Ook voor de staatsloterij is het een historische plek want in de Ridderzaal was in 1726 de allereerste trekking ooit. Van 22.00 tot 01.00 traden er diverse artiesten op en tussendoor werden de winnende lotnummers bekend gemaakt door een lichtpublicatie op het Binnenhof. Ik kwam pas rond 23.30 uur aanlopen nadat ik eerst bij vrienden had geborreld. Samen met duizenden andere mensen hebben we afgeteld naar 2015 en daarna genoten van een spectaculaire vuurwerkshow.

Fotoblog: Oud & Nieuw in Den Haag          Fotoblog: Oud & Nieuw in Den Haag

Fotoblog: Oud & Nieuw in Den Haag

De twee onderstaande foto’s heb ik gemaakt met de fisheye telefoonlens op een iPhone 4 cover.

Fotoblog: Oud & Nieuw in Den Haag

Fotoblog: Oud & Nieuw in Den Haag

Video Oud & Nieuw in Den Haag – Hofvijver

Kijk je ook mee naar de video’s? Altijd kippenvel als iedereen daarna begint te klappen…

Ik mag hopen dat Den Haag inziet dat we niet kunnen achter blijven met een oudejaarsfeest en dat er volgend jaar ook iets wordt georganiseerd in de stad waar iedereen naar toe kan.

Wat heb jij gedaan met Oud & Nieuw?

Print Friendly, PDF & Email