Vier jij vakantie in het mooie Kroatië? Dan mag een bezoek aan Nationaal Park Krka in Kroatië niet ontbreken op je reisplanning. Ik ben nooit bij de Plitvice meren geweest maar ik was al onder de indruk van de Krka watervallen.

Krka Nationaal Park in Kroatië

Ik hoor mensen altijd over de Plitvice meren in Kroatië en nou moet ik zeggen dat ik daar nog nooit geweest ben. Maar een bezoek aan de Krka watervallen mag ook zeker niet ontbreken. Voordeel is ook dat als je aan de kust verblijft tussen Zadar en Split je makkelijk een dagtrip naar de Krka watervallen kan maken. Ik verbleef in een hotel in Sibenik en vanuit daar reed ik in nog geen half uur naar het Krka Nationaal Park. Vier jij vakantie in Kroatië en verblijf je in de regio Dalmatië dan is het vanaf daar gemiddeld een uur rijden naar de Krka watervallen.

  1. Zadar – Krka > 55 minuten
  2. Split – Krka > 1.05 minuten

De Krka watervallen zijn vernoemd naar de rivier Krka die een lengte heeft van 72, 5 kilometer. Iedereen praat over de wereldberoemde Krka-Watervallen, de officiële naam is Krka Nationaal Park. De watervallen hebben een verval van 242 meter in zeven stappen.

Mag je zwemmen bij de Krka watervallen?

Alleen in de zomerperiode (1 juni tot en met 30 september) mag je zwemmen in het eerste meer (Skradinski buk) tot vlak voor de watervallen. Je mag niet onder of naast de watervallen komen. Verbaas je er niet over, bij de Krka watervallen zitten gewoon badmeesters met fluitjes om alles in de gaten te houden. Dit jaar (2020) is de laatste kans om te zwemmen bij de Krka watervallen. Vanaf 1 januari 2021 is het verboden om te zwemmen bij de Krka watervallen. De reden? Het is vaak zó druk in Krka Nationaal Park dat de oever de hoeveelheid mensen niet aan kan en door alle zwemmers verdwijnt langzaam de natuurlijke ondergrond.

 

Krka watervallen

Krka watervallen Kroatie

Krka National Park Map en openingstijden

Een Krka National Park Map is wel zo handig voor een bezoek aan dit uitgestrekte Nationale Park in Kroatië. Via de link hieronder kan je de kaarten downloaden die je nodig hebt in handige PDF vorm.

  • Bekijk de verschillende Krka National Park maps via deze link;
  • Krka National Park is het gehele jaar geopend en te bezoeken;
  • Prijzen bezoek voor volwassenen Jan-Feb-Nov-Dec 30 Kuna – Apr-Jun en Sep-Oct 110 Kuna en in het hoogseizoen 130 Kuna per persoon.

Krka Nationaal Park 

Navigeer naar Krka watervallen via Google Maps

Google Maps is mijn beste reisvriend! Waar ik ook naar toe ga, meestal weet Google Maps mij ernaar toe te brengen. En nu je ook gemakkelijk met je mobiele telefoon kan internetten in Kroatië heb je zo de route naar de Krka watervallen gevonden. Via de adres link hieronder open je gelijk de Google Maps route naar Krka Nationaal Park in Kroatië.

Krka watervallen via Google Maps

Rondreizen in Kroatië

Heb jij een leuke vakantie geboekt naar Kroatië? Denk er dan eens aan om voor een dag of voor een paar dagen een auto te huren. Er is genoeg te ontdekken in Kroatië en als je een auto in Kroatië gaat huren ben je net iets flexibeler om te gaan en staan waar en wanneer jij dat wilt. En groot voordeel voor de mensen zonder creditcard, ook een auto huren in Kroatië zonder creditcard is nu mogelijk.

Ben jij al eens in Krka Nationaal Park geweest of heb jij plannen om hier naar toe te gaan?

 

Print Friendly, PDF & Email