Je gaat op reis en de eerste foto die je maakt is waarschijnlijk voor vertrek op het vliegveld. De volgende foto maak je in het vliegtuig en de foto’s daarop zijn van de vlucht zelf. Van mijn eerste jaren dat ik af en toe vloog maakten ik standaard deze foto’s.

Fotoblog: Foto's vanuit het vliegtuig

Mijn foto’s vanuit het vliegtuig

De laatste tijd heb ik zoveel gereisd dat ik deze foto’s niet meer maak. Tenzij, de lucht of de omgeving zo mooi is dat het echt een foto waard is. Vandaag deel ik dan ook mijn foto’s die ik heb gemaakt vanuit het vliegtuig.

Foto van het opstijgen

Een foto van het opstijgen kan natuurlijk niet missen in deze collectie. De verschillende kleuren blauw van de zee waren prachtig toen ik vanuit Rhodos opsteeg om terug naar huis te vliegen.

Fotoblog: Foto's vanuit het vliegtuig

De motor en de vleugel

Waarom weet ik niet maar ik zit het liefste aan de rechterkant van het vliegtuig ter hoogte van de vleugel. Deze foto maakte ik toen ik opsteeg vanuit Sousse in Tunesië.

Fotoblog: Foto's vanuit het vliegtuig

Land in zicht

Na een lange vlucht boven de wolken en over de oneindige ocean is het altijd fijn als er weer land in zicht is, in dit geval Nederland.

Fotoblog: Foto's vanuit het vliegtuig

Landschap vanuit de lucht

Het mooiste landschap dat ik misschien wel ooit gezien heb vanuit de lucht was deze besneeuwde winterse wonder wereld. Op mijn vlucht naar Canada reisde ik over Groenland en werd ik net op tijd wakker om hier van te genieten.

Fotoblog: Foto's vanuit het vliegtuig

Zonsondergang vanuit de lucht

Soms maak je het mee dat je precies op het juiste moment in de lucht hangt. Deze foto maakte ik bij vertrek vanaf Zürich in Zwitserland, de hele lucht kleurde prachtig rood, oranje en geel.

Fotoblog: Foto's vanuit het vliegtuig

Vlucht boven de wolken

Een foto van een vlucht boven de wolken hebben we volgens allemaal wel tussen onze foto’s zitten. Deze foto maakte ik in 2007 toen ik naar Rhodos vloog. Niet de mooiste foto, maar helaas de enige die ik kon vinden tussen mijn duizenden foto’s.

Rhodos vanuit het vliegtuig

Wat zijn jouw mooiste foto’s vanuit het vliegtuig?
Je kan ze hieronder uploaden bij je reactie:)

© Alle foto´s zijn eigendom van Henriëtte Bokslag en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Print Friendly, PDF & Email